От Nvidia разясниха премахването на игрите на Activision Blizzard

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Преди няколко дни ви информирахме, че Activision Blizzard искат техния каталог да бъде свален от стрийминг услугата на Nvidia – GeForce Now. Вече имаме официално становище от Nvidia относно създалия се казус.

Според Nvidia премахването на тези игри е в следствие на недоразумение между тях и Activision. “Activision Blizzard бяха фантастичен партньор по време на бетата на GeForce Now. Ние ги включихме в безплатния пробен период за нашите членове-основатели (хората участвали в теста и старта на услугата). След като установихме недоразумението, премахнахме техните игри от нашата услуга. Надяваме се, че ще можем да работи с тях в посока на връщането на тези заглавия, както и добавянето на много нови в бъдеще.

По традиция официалните изказвания рядко поднасят ценна информация и това не прави изключение. Според други източници обаче, Activision Blizzard поискали да направят ново търговско споразумение с Nvidia, преди игрите им да станат достъпни на GeForce Now. От Nvidia коментирали, че не планират да подписват такива с издателите за сега, което очевидно не се харесало на Activision и издателят изискал премахването на заглавията от услугата на Nvidia. От Nvidia се надяват, че ще могат да ги добавят отново в бъдеще, но все още няма никаква яснота кога и дали изобщо това ще се случи.