Основателят на CD Projekt с емоционално обръщение към разочарованите фенове

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Вчера, малко преди полунощ, във интернет и социалните мрежи се завъртя едно неочаквано видео обръщение на Марчин Ивински – един от основателите на полското гейм студио CD Projekt RED. В него той видимо развълнуван, се опита да се извини на милионите разярени фенове и да представи своята гледна точка относно скандалната премиера на Cyberpunk 2077.

Видео обръщението може да видите по-долу:

Във видеото, Марчин се опитва да отклони огромните количества хейт от програмистите и артистите разработвали игра, по чийто адрес в последния месец се изписаха много неприятни неща и да поеме изцяло вината за състоянието на играта по време на нейната премиера, заедно с другите членове на управленския борд на студиото.

Марчин добавя, че той и всички хора работещи в CD Projekt ще направят всичко по силите си, за да ни се извинят подобаващо и да възвърнат доверието ни в тях. След това основателят на студиото навлиза в детайлни обяснения за всичките трудности пред екипа при разработването на играта и за всички фактори, довели до кошмарната премиера на Cyberpunk 2077.

Друг интересен акцент от видео обръщението е обещанието на Марчин Ивински, че занапред той и неговите колеги няма да прилагат натиск върху подчинените си под никаква форма.

Предоставяме ви и поста в официалния сайт на Cyberpunk 2077, където може да разберете защо липсваха предварителни ревюта на конзолната версия на играта и други любопитни детайли.

От студиото обявиха и плановете си относно поддръжката на Cyberpunk 2077 през настоящата година. През следващите няколко месеца се очаква играта да получи множество пачове и подобрения, няколко безплатни DLC-та и ъпдейт за next-gen конзолите.