Обзавеждане на перфектната стая за геймъри

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Знаем, че за всеки геймър съществува перфектното място под слънцето. Или в конкретния случай – идеалната стая, превърната в абсолютния еталон на геймърството, която съчетава всички необходими атрибути и мебели за пълното душевно щастие.

Забравете за традиционните офис мебели и офис столове. Геймърите имат нужда от специализирано оборудване, което да обезпечи всяко възможно развлечение – от прекарването на дълги часове във видео игри до бордови занимания с приятели. И така, какво трябва да включва перфектното помещение?

Геймърско бюро и стол

Тези два елемента са Светия Граал в обзавеждането на геймърска стая. Без тях всичко друго се обезсмисля. Геймърското бюро съхранява основното устройство, а именно компютъра или лаптопа и всичките свързани с него части. На него се помещават и музикални колони, слушалки, устройства със светлинни ефекти и други. Геймърският стол пък е мястото, където ще прекараме най-много часове в дома, като понякога дори ще надминават тези в леглото ни. Затова всичко трябва да е съобразено.

Геймърските бюра и столове трябва да са атрактивни и модерно изглеждащи. Бюрата е препоръчително да притежават широк плот, на който да поберат всичко необходимо, плюс достатъчно вградени контактни излази, които да захранват електрониката. В допълнение, хубаво е да разполагат и с различни функционални елементи като подложка за мишка, поставки за чаша, слушалки, джойстици. 

Геймърските столове трябва да са удобни, с модерна визия и ергономичен дизайн. Обикновено притежават множество възглавнички, които да допринесат за запазване здравето и добрата стойка на хората. Комфортът е изключително ценна тяхна характеристика, като някои модели столове буквално могат да се разпъват до хоризонтална степен на легла.

Шкафове и етажерки

Всяка една геймърска стая трябва да притежава достатъчно стилно подбрани екстравагантни шкафове и етажерки, които да побират всички книги, комикси, списания, бордови игри, екшън фигури, DVD-та и касети, както и много други характерни за субкултурата предмети. Геймърите са колекционери на съкровища, които следва да бъдат гордо показвани на всеки посетител, будейки възхищение и благородна завист у себеподобните.

Маса за бордови игри, придружена от подходяща мека мебел

Масата за бордови игри е задължителна, когато се събира компания от няколко души, и то за по-продължителен период от време. Тя трябва да е достатъчно голяма и удобна, съчетаваща се стилово с останалите компоненти на интериора. Меката мебел също следва да е комфортна, като към нея може да се подходи по-креативно – вместо традиционни дивани, може да се заложи на симпатични тематични табуретчици или пуфове. 

Достатъчно контакти, разклонители и окабеляване за цялата електроника

Контактите и контактните излази са тема, която засяга по-скоро изначалното проектиране на стаята, но може да се окаже изключително съществена в дългосрочен план. Добре е изначално да се предвиди достатъчно захранване и подходяща мощност за токовите кръгове, които я съставляват, иначе може да станем свидетели на претоварвания на мрежата, оттам и на често активиране на автоматичния предпазител и прекъсвания в мрежата. Освен изключително дразнещ, този феномен може да се окаже и опасен за чувствителната гейминг електроника.

Специални арт решения като платна за стена, стикери, мебели по поръчка

Почеркът и стилистиката на една стая обикновено се коренят в детайлите. За да превърнете стаята си в оптимално гейминг леговище няма как да пропуснете постерите за стена, стикерите и платната с герои от любимите видео игри или фентъзи поредици. Какво по-прекрасно интериорно решение от страховито изображение на Гандалф от външната страна на вратата с култовата реплика “You shall not pass”? 

Нека не забравяме и възможността да поръчаме изработка на специализирани мебели по поръчка, например маса под формата на касета за видео игра или пуфове като зарове за игра. Подобни уникални и интересни елементи са звеното, което ще донесе уникалност на геймърската стая и ще я превърне в идеалното място, което да изпълва геймърското сърце с гордост и радост.