Нов ъпдейт за Audiosurf

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Audiosurf бе едно невероятно инди заглавие, рожба на епохата в която все още хората пазеха музиката си под формата на папки от .mp3 файлове. Играта беше нестандартна с това, че ви позволяваше да “зареждате” музика от тези папки, след което генерираше нива и препятствия в тях, на база на мелодията на всеки даден трак. По този начин буквално можехте да играете на музикалната си колекция.

Защо ви говорим за тази игра и то през 2020 г.? Защото съвсем наскоро Audiosurf получи нов ъпдейт, който дава на играта по-добра поддръжка на широкоекранни монитори, както и повече “спираловидни” завъртания. Въпросните завъртания преди се случваха на случаен принцип, но сега алгоритъмът е подобрен, така че тези моменти да съвпадат с определени “големи” моменти в дадена песен. Вероятността за такова завъртане не е променяна и тя все така е 25%.

Въпреки, че ъпдейтът не внася огромни и невероятни промени, които ще изменят баланса в гейминдустрията, все пак е добър повод да се върнем към този страхотен гейминг бисер.