Новогодишни Steam вълнения

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Коледните и новогодишни празници са зад гърба ни, както и четвъртото издание на годишните Steam награди, а след броени часове – и поредната зимна Steam разпродажба. Но да се върнем на наградите.

Геймърите явно наистина копнеят за хардкор преживяване, защото след като грабна приза „Игра на годината“ Sekiro: Shadows Die Twice стана игра на годината и в Steam класациите. Други игри, които се представиха добре в различните номинации бяха GTA V и DayZ, както и Beat Saber, която грабна приза за най-добра VR игра на годината.

Като заговорихме за други игри, няма как да не споменем и Witcher 3, която въпреки, че е заглавие на няколко години, именно през 2019 г. постави нов рекорд за брой играчи. Причината най-вероятно е за успешната Netflix адаптация по франчайза, която пожъна добър успех. Оказа се, че след сериала, хората които играят играта едновременно, са повече отколкото по време на нейното излизане, преди малко повече от четири години. От 29-ти декември насам броят играчи не е спирал да нараства, стигайки до 102 хиляди души в нощта на 1-ви януари.

Бъдещето пред поредицата изглежда повече от светло, след като освен задаващият се втори сезон, непосредствено преди Коледа CD Project и автора на Witcher вселената подписаха нов договор за бъдещо партньорство. Какво ще ни донесе то – времето ще покаже.