“Най-умните” модели тоалетни за 2022: ревю

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Популярността на интелигентните домове на нашите географски територии расте все повече и повече, като според проучване на TechOffnews над 60% от българите инвестират в подобни технологии, както в дома, така и в офиса.

Смарт тоалетните са интересна иновация, която е неотлъчна част от съвременните представи за изграждане на умна баня, особено популярна сред хората, които държат на безупречна чистота и хигиена, достъпни с минимални усилия. Устройствата се отличават с висока степен на самостоятелност и автоматизация при работа, като не изискват почти никакъв физически контакт, за да функционират – чудесно предимство в условията на все още продължаваща пандемия. 

След детайлно допитване до експертите в бранша за обзавеждане за баня, успяхме да селектираме няколко иновативни модела, които впечатлиха с качествата си. Ето и списък на едни от най-добрите варианти, подбрани според различни критерии, които могат да бъдат важни за хората в домакинството. 

Най-добра комплексна смарт тоалетна: Advanced Clean 100 SpaLet Bidet Toilet

С разнообразни функционалности като автоматично вдигане и сваляне на седалката, самостоятелно пускане на водата и ароматизиране на въздуха, възможност за затоплянето на седалищната част с пет различни температурни степени и нощни автономни светлини въобще не е изненада, че този модел печели всички експерти със своята комплексност. Негов основен и вероятно единствен недостатък е ниската височина на проектирания дизайн. 

Цена: около 3270 USD

Най-оптимално съотношение качество-цена: B0960S Smart Toilet

B0960S Smart Toilet притежава повечето основни способности, присъщи на повечето смарт тоалетни, като огромното ѝ предимство е значително понижената крайна клиентска цена. Притежава дори и някои допълнителни особености като възможност за избор на типа на изплакване, както и удобно дистанционно със сензорен екран, което може да се монтира на стена или да се управлява ръчно. 

Минусът е, че материалите, от които е изработена, са с по-ниско качество и животът ѝ може да се окаже доста по-кратък от по-скъпите аналози.

Цена: около 996 USD

Най-функционална компактна тоалетна: Karing Elongated Toilet

Мястото в помещението ви е малко и трябва да го оптимизирате максимално? Никакъв проблем! С подобрения дизайн и компактните размери на модел Karing Elongated Toilet задачата е абсолютно постижима. За референция, параметрите ѝ са 25 x 22 x 32 инча. 

В допълнение, притежава предимства като самопочистваща дръжка за тоалетна, хендсфри затваряне и отваряне плюс затопляне на седалката, както и вградено LED осветление. Като лек недостатък можем да посочим, че автоматичното пускане на водата е еднократно, а не според ситуацията.

Цена: около 2704 USD

Най-високоефективен модел тоалетна: Neorest 700H Dual Flush Toilet

Да си дойдем на думата, отстъпвайки място на тежката артилерия. Най-ефективният модел смарт тоалетна за 2022 година категорично е Neorest 700H Dual Flush, която се отличава с:

  • Възможност за програмиране на индивидуални режими за две отделни лица;
  • Оптимизирана консумация на вода;
  • Всички традиционни функции, присъщи на смарт тоалетните;
  • Дистанционно за монтаж на стена;
  • Луксозен дизайн;
  • Издръжливост и високо качество.

Единственият минус в нашите очи, както можете да се досетите, е сериозната инвестиция, която трябва да направим, за да придобием подобно устройство. Естествено, с времето част от финансите ще се изплатят под формата на икономия на вода и ресурси.

Цена: около 5362 USD