Мод за първия Quake го превръща в DooM

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Модовете за DooM 2, които „преобличат“ някоя съвременна игра в двуизмерните спрайтове на класиката на id Software, изобщо не са малко. По-рядко явление обаче са модовете от този тип за други игри, например Quake. С подобна задача се е заел модърът „jackoneill45“, чието творение „Slayer’s Testament“ пренася враговете, оръжията и геймплейните механики от DooM 2016 и предстоящата DooM Eternal (как ги е взел – той си знае…) в легендарната класика на id Software от 1996 г.

Всъщност не точно, защото модът е предназначен за DarkPlaces енджина на LordHavoc. Самият мод ще ви позволи да изиграете четирите епизода на Quake, но с оръжията и враговете от последните две DooM игри. Освен това някои карти, които са познати от класическите DooM игри, както и DooM 2016, са добавени и тук, преминали през леко префасониране.

Разбира се, модът има и някои проблеми свързани с баланса, като например, че огретата от Quake са заменени с Hell Knight-овете от DooM, които са много по-издръжливи врагове. Също така hitbox-овете не са толкова точни, а мунициите също са кът.

Все пак модът е доста добре направен, а в предвид, че е безплатен – не мислим, че има място за оплакване. Вижте сами неговият трейлър: