Кристофър Ганс работи по нови екранизации на Silent Hill и Fatal Frame

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Кристофър Ганс, режисьор на филмовата адаптация по Silent Hill от 2006 г., планира да се завърне отново към франчайза с продължение. Това става ясно от интервю с него, публикувано във френско издание, която публикация е преведена на английски от фенския сайт Rely on Horror. От нея става ясно, че Ганс има желание да заснеме освен нов Silent Hill филм, а също и филм по друга хорър поредица – Fatal Frame. В Япония играта е позната и под друго име – “Project Zero“.

Ганс сподели: „Имам два проекта за хорър филми, с продуцент Виктор Хадида. В момента работим по адаптация на играта Project Zero. Действието ще се развива в Япония. Не искам да изтръгвам играта от нейния сетинг, който представлява японски къщи, обитавани от духове. Ние също така работим и върху нов филм по Silent Hill. Той отново ще е свързан с атмосферата в малките американски градчета, които са разорени от пуританството. Мисля, че е време за нов филм“.

И двата филма все още са в процес на подготовка. Припомняме, че това е втора екранизация за Fatal Frame, след филма от 2014 г., режисиран от Мари Асато. Колкото до Silent Hill – това ще е третият филм, след Silent Hill (2006 г.) и Silent Hill: Revelation (2012 г.). Въпреки, че първият филм получи слаби оценки при излизането си, той придоби известен култов статус, докато продължението, което беше по-достоверно спрямо играта Silent Hill 3, бе доста по-лош филм, но то не е дело на Кристофър Ганс. Все още не е ясно по какъв начин продължението ще е свързано с поредицата и коя игра от нея ще представлява.