Какво е LiteSpeed Web Server?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

LiteSpeed Web Server е платформа за нуждите на хостинг компаниите, благодарение на която можем да увеличите драстично скоростта на изпълнение и зареждане на нашите уеб сайтове и уеб-базирани приложения. В някои специфични случаи се наблюдава над 10 пъти по-висока производителност!

Кратка история на проекта

Технологията LiteSpeed Web Server е създадена през далечната 2002 г. Проектът е толкова успешен, че само за 4 години над 256 000 домейна разчитат на него. А през 2008 г. броят им се увеличи до 430 000 домейна. Според данни от 2015 г. над 2% от всички уеб сайтове в света се хостват на LiteSpeed Web Server. А към настоящия момент задвижва над 6.5% от всички активни уеб сайтове. OpenLiteSpeed е с отворен код под лиценза GNU 3. Текущите поддържани версии са 1.7.x и 1.6.x. Тази платформа се характеризира с висока мащабируемост – лесно може да замени текущото ви хостинг решение, без да прекъсва вашите сървъри, а клиентите ви дори няма да знаят за промяната на платформата, особено ако използват DirectAdmin, cPanel. LiteSpeed Web Server е наличен за операционни системи Linux, Mac OS X, Solari и FreeBSD. Разработчиците непрекъснато актуализират софтуера, за да ви държат в течение с новите технологии всяка секунда.

За кого е подходяща платформата LiteSpeed?

LiteSpeed Web Server е значително по-бърз от Apache и го препоръчваме на всички собственици/администратори на уеб сайтове с огромен трафик и голям брой посетители. Не само вашите приложения ще се зареждат по-бързо, но и ще ви струват значително по-малко пари, тъй като LiteSpeed Web Server оптимизира системните хардуерни ресурси.

Защо скоростта на вашия уеб сайт/приложение е толкова важна?

В днешно време конкуренцията в интернет е изключително жестока!

Потребителят може да се излезе от вашия уеб сайт с едно щракване на мишката и да отиде на този на вашата конкуренция. Хората обикновено правят това, когато уеб сайтът се зарежда твърде бавно, трудно се навигира или предлаганите услуги не са това, което са очаквали. Като системен администратор или собственик на такъв проект, вие бихте могли да оптимизирате скоростта на вашия уеб сайт и да задържите клиентите си възможно най-дълго. И кой отговорен мениджър/бизнесмен не би искал това? За останалото – да се погрижат за маркетолозите.

По-висока скорост = по-добро класиране в Google!

Бързото отваряне и обхождане на уеб сайта се отразява и на класирането в търсачките. Всеки SEO специалист (Оптимизация за търсачки или за непознати – подобряване на класирането на уеб сайт, обикновено в Google) ще ви убеди, че високата производителност на уеб сайта е задължителна! Дори повече, ще ви каже, че от задължителни параметри, които са нужни за доброто класиране в резултатите на търсачките. При равни условия уеб сайт, чиито страници се отварят по-бързо и не съдържат технически грешки, ще бъде класиран по-високо. LiteSpeed е напълно съвместим с Apache.

Много администратори се притесняват, че преминаването към LiteSpeed Web Server ще доведе до редица проблеми, свързани с неговата съвместимост с Apache. Но притесненията им са неоснователни. LiteSpeed Web Server е напълно съвместим с .htaccess, mod_security, mod_rewrite, както и с други модули на Apache.

Ако искате да замените файловете с настройките на Apache, можете да го направите за по-малко от петнадесет минути – без никакви технически проблеми, стига лицето, което извършва “миграцията”, да е добре запознат с платформата LiteSpeed Web Server.

Повече за по-малко пари!

LiteSpeed Web Server спестява CPU време и RAM. Процесорното време и RAM несъмнено са двата най-важни ресурса за всеки уеб-базиран проект. LiteSpeed Web Server оптимизира както динамичното, така и статичното съдържание.

Освен това платформата разполага със защитни модули, които защитават от DDoS атаки, SSL BEAST атаки и др. Освен това всеки опит за пробив се съхранява в регистрационните файлове на системата и можете да го прегледате подробно по всяко време и да определите кой, къде и как се е опитал да пробие през вашата система.

Заключение

LiteSpeed Web Server е подходящ както за администратори на уеб сайтове, така и за хостинг компаниите, желаещи да предложат повече скорост и надеждност на своите потребители, като в същото време спестят парите им. Както за клиенти, така и за доставчици, платформата спестява ресурси, време и нерви, като същевременно оптимизира работата на софтуера, както и на хардуера. Казано по-просто – мигрирайки към LiteSpeed Web Server, вие ще се насладите на софтуерна среда с висока степен на надеждност и сигурност.

Благодарим ви за интереса към LiteSpeed!

Прочетете повече тук: https://coolicehost.com/litespeed-hosting.html