Играчите на Escape From Tarkov докладват редица проблеми с играта

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Шутърът Escape from Tarkov е онлайн вече няколко години и подобно на много други мултиплеър игри също се сблъсква с проблеми с връзката. Именно такъв проблем удари играта в началото на тази година, след като играчи масово започнаха да се оплакват от проблеми при опит да се свържат. Проблемите по-конкретно се свеждат до оплаквания от безкрайно търсене при мачмейкинг, безкраен екран за зареждане, както и невъзможност да се впишат в играта.

Все още няма официално становище от създателите Battlestate Games по въпроса.

Ще има ли микротранзакции в Escape from Tarkov?

Escape from Tarkov премина (и все още преминава) през няколко етапи на разработка, по време на които някои въпроси относно бъдещето на играта се натрупаха. Един от тях е дали играта ще има микротранзакции.

Отговорът, който дават от Battlestate Games (за сега) е твърдо „НЕ“. Според тях, когато играта е напълно завършена, тя ще бъде пълноценно и традиционно pay to play заглавие, свободно от всякакви микротранзакции и други free-to-play капани. Казано иначе – купувате си играта и играете до откат. Но не съвсем, защото все пак играта има няколко версии, които се различават по цена и съдържание.

Към момента играта е налична за покупка само от официалния уеб сайт, където се предлагат следните версии: Стандартно издание, което е $34,99 и дава мигновен достъп до затворената бета, както и няколко предмета в бонус, при старт на играта. Колкото по-скъпи издания вземете – толкова повече предмети и по-голямо хранилище (мястото в което събирате всичката си плячка, след някой успешно приключил рейд). Именно тази разлика в изданията поставя под въпрос доколко автентичен е pay to play моделът и дали не ни очакват микротранзакции в бъдеще.

Играта може да бъде играна само през собствената платформа на Battlestate Games – Battlestate Games Launcher. Това кара доста хора да си задават и въпроса дали играта ще има Steam версия.