Звезден рожденик: RPG платформата за онлайн D&D игра Fantasy Grounds Unity днес навършва 1 година и набира все повече играчи от цял свят!

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Започнала като мегауспешен проект в Кикстартър и още през 2019, днес Fantasy Grounds Unity е най-голямата онлайн RPG платформа в света, както и “дом” на всички познати ролеви системи и продукти!

Днес ролевите фенове по света празнуват един необичаен, но и страхотен празник, тъй като най-голямата онлайн RPG платформа за игра на D&D в мрежата Fantasy Grounds Unity навърши 1 година от своето официално пускане. Стартирала още през 2019 година като независим и инди проект на малката щатска компания SmiteWorks, днес тази онлайн платформа е тоталният лидер на пазара за игране на онлайн ролеви игри и вероятно и само уебсайтът Roll20 може да се нареди до нея като популярност. В същия момент, доста фенове в откровени разговори помежду си, както и в свои видеоподкастове признават, че FGU не просто визуализира ставащото на игралната маса далеч по-добре от вече споменатия уебсайт с неговата собствена платформа, ами и при FGU има далеч по-голямо комюнити (а отскоро и затова заработи FGU Forge именно с цел да насърчи творчеството и създаването на нови продукти за FGU от и за самите фенове), но и каталогът с продукти на най-големите издатели на ролеви игри активно присъства с почти всеки един техен материал и издаван през последните 30 години. В това число, играта Dungeons & Dragons на USA компанията Wizards of the Coast, се наложи най-успешния и марков продукт, застъпен за игра от милиони играчи във Fantasy Grounds Unity по целия свят. Отскоро към него се добави и серията D&D Classic, към която започнаха да излизат класически ролеви модули, симплементи, аксесоари и продукти, които са били популярни в САЩ още през 80-те и 90-те, а днес им се вдъхва съвсем нов живот и съвсем нова публика. Вижте сега трейлъра, а после прочетете и нашето интервю със служител на FGU, което ние публикувахме преди време:

В това видео ще видите повечето фийчъри в програмата, но откакто е пусната, в нея има добавени още един куп други, а междувременно вече са налични цели кампании!
  • author image
    Дамян Христов Отговор
    ное. 5, 2021 @ 14:35 pm

    (Този коментар е “служебен” и от “автора на статията” в “PC Mania”) ВСЕКИ, който има желание да научи повече, или да се запознае с Fantasy Grounds Unity, или с онлайн ролевите игри и RPG като цяло, може да ми пише на моя личен имейл dungeonyann@pcmania.bg и да заяви участие в кампаниите, които аз организирам!