Задава ли се филм по Destiny?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

През последните 20 години списъкът с филми по игри нарасна значително и няма изгледи скоро да спре да нараства. Кой обаче ще е следващият гейминг хит, който ще се опита да пренесе света, героите и успеха си на големия екран? Редица слухове сочат Destiny – хитовата поредица на Bungie (създатели на Halo). Слуховете се подхранват и от изказване на водещия дизайнер в студиото – Роби Стивънс, който в интервю заяви, че всички възможности са на масата.

В интервю с Hollywood Reporter той заяви, че тъй като правата върху търговската марка са изцяло на Bungie, това позволява на студиото стопроцентов контрол над съдбата на франчайза, в това число и проявленията му в други медии. От тази гледна точка „всичко е възможно. Едно от предимствата ни по отношение на това, че притежаваме изцяло правата за търговската марка Destiny, е това че ние имаме свободата да направим този избор по всяко време, когато решим че това е правилно. Това е всичко, което мога да кажа.“ – заяви Стивънс.

Поредицата Destiny е известна със сюжетния си акцент, което заедно със собствеността върху марката са предпоставки за добър филм. Към момента обаче няма потвърдени проекти за Destiny филм или сериал.

Напомняме, че към момента се работи по няколко адаптации на игри, в т.ч. и ТВ сериал по Halo, както и филм по The Division, а Nintendo работят съвместно със студиото Illumination (което създаде култовите „Миньони“) върху нов Mario филм.

Що се касае до Bungie – други слухове сочат, че те работят активно по Destiny 3, която трябва да излезе тази година, но от студиото не са анонсирали нищо все още. Освен това от Bungie работят и по няколко проекта, които не са свързани с Destiny, благодарение на стоте милиона долара, които получиха от китайската интернет компания NetEase.

2019 г. бе доста разтърсваща за студиото, след като те се разделиха с издателя Activisio. В резултат на тези промени Destiny получи free-to-play версия, а Destiny 2 се появи и в Steam, като бе позволен и кросплатформения прогрес на персонажите в играта.