Един от създателите на Gears of War франчайза ще работи по Diablo

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ръководителят на студиото The Coalition – Род Фъргюсън – обяви, че ще освободи мястото си в студиото през месец март. Причината: пак по същото време той ще стане част от Blizzard Entertainment, където ще се включи в ръководството на работата върху Diablo франчайза, като се предполага че текущият фокус (очаквано) ще е върху Diablo 4.

Информацията става ясна от публикация в Twitter на самия Фъргюсън. До този момент той е работил по Gears of War франчайза от самото му зараждане през 2005 г., с изключение на кратка пауза през 2012 и 2013 г., когато е бил част от друго студио – Irrational Games. Когато Microsoft закупиха франчайза от Epic през 2014 г., Фъргюсън се върна за да продължи работата си по сериите. Въпреки кратката му пауза, той има участие във всяка една част от поредицата до този момент.

Последната игра от поредицата, по която той ще е работил е предстоящата Gears Tactics, която излиза на 28-ми април. Последната част от поредицата, която излезе – Gears 5, получи положителни отзиви, най-вече заради разнообразното съдържание което поднесе на феновете си.