ЕА работят по продължение на KOTOR, според слухове

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Слуховете се основават на информация от два анонимни източника, запознати с плановете на Disney

ЕА разработват продължение на поредицата Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) – това твърди сайтът Cinelix, откъдето миналата година изтече вярната информация, че се работи по ТВ шоу за Оби-Уан. Цитирайки два анонимни източника, за които се твърди, че са запознати с плановете на Disney за Star Wars, Electronic Arts са получили зелена светлина да публикуват нова част от класическото RPG на BioWare.

Според източниците, новото заглавие няма да е директен рибуут, а по-скоро „нещо като продължение“. Към този момент няма никаква официална информация по темата. Не е ясно дали по проекта ще работят самите BioWare, които в момента се занимават с Anther, Dragon Age 4 и нова Mass Effect игра, а и които – нека си го кажем директно – не са същата компания, работила по KOTOR.

Слухове за нов KOTOR обикалят в пространството от години. От друга страна, след като първоначално Disney обявиха, че само филмите са „истински“ и всички останали истории, разказани в книги, комикси и игри не са се случили, компанията малко омекна по този въпрос и сюжетът на двете предходни игри беше върнат в канона на Междузвездни войни през 2017 г.