Десет класически игри на TAITO пристигат за Nintendo Switch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

ININ Games в колаборация с TAITO Corporation са развълнувани да ни представят колекцията TAITO MILESTONES, която ще бъде достъпна за Nintendo Switch от 15 април 2022г. в Европа и Северна Америка. Специалната ретро колекция ще бъде достъпна на физическо копие при избрани търговци, както и в дигитален вариант чрез Nintendo eShop.Съвсем скоро феновете на ретро игрите ще имат възможността да се потопят в носталгичното изживяване и да изиграят отново класиките, които са част от наследството на TAITO. Ще можем отново да победим чудовищата в замъка с помощта на вещичката Ptolemy в играта The FairyLand Story (1985), да елиминираме нашите космически врагове в играта Space Seeker (1981) или да върнем обратно откраднатите сърца от крадливите Monstа в Chack’n Pop (1983).


В колекцията са включени десет заглавия, разработени от TAITO по време на златната ера на аркадните видеоигри.  В нея можем да открием:

• QIX (1981) Пъзел игра: Заградете възможно най-много от полето, рисувайки линии.  Оглеждайте се за врагове, докато се придвижвате! 

• SPACE SEEKER (1981) Шуутър игра: Оглеждайте се на картата за бързо наближаващи врагове, стратегично прихванете въздушните сили и унищожете подвижната крепост!

• ALPINE SKI (1982) Спортна игра: Потопете се в света на зимните спортове и се състезавайте в една от три дисциплини: Спускане, слалом и ски скокове! 

• FRONT LINE (1982) Run-and-Gun: Натиснете напред към вражеския лагер като пехотинец! Карайте танкове и бронирани превозни средства.

• WILD WESTERN (1982) Шуутър в Дивия Запад: Победете бандитите, прииждащи от всички посоки, с вашата надеждна пушка. Вие сте законът!

• Chack’n Pop (1983) Платформър игра: Дръж се, Chack’n! Върнете си обратно сърцата от ръцете на крадливите Monsta. 

• ELEVATOR ACTION(1983) Шпионска Платформър-Шуутър Екшън игра: Инфилтрирайте  сграда като шпионин на солова мисия, вземете всички поверителни документи и избягайте.

• The FairyLand Story (1985) Платформър: В ролята на вещичката Ptolemy, трябва да победим чудовищата, които обитават дълбините на замъка. 

• HALLEY’S COMET (1986) Вертикален Космически Шуутър: Халеевата комета се е запътила към планетите от нашата Слънчева Система. Унищожете ядрото на компютъра! 

• THE NINJAWARRIORS (1987) Сайд-скролваща Beat ’Em Up екшън игра: Навлезте във вражеска територия като нинджа-андроид, за да осуетите плановете на злия Банглар!

Лимитирана версия за фенове на физическото копие на играта, както и специална версия за колекционери, са налични за pre-order. 

Макар сравнително безизвестни сред феновете на съвременния гейминг, TAITO са сред отговорните за началото на най-важния период в развитието на видеоигрите в историята, създавайки Space Invaders през 1978г. Играта и до ден днешен е едно от най-популярните и разпознаваеми заглавия сред малки и големи фенове. В днешни дни, TAITO Corporation е дъщерна фирма на гигантът SQUARE ENIX.