Две нови Pokemon игри стартират във Facebook Gaming

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Pokémon Tower Battle и Pokémon Medallion Battle се появяват ексклузивно в социалната мрежа

Две нови Pokemon игри се появиха ексклузивно на доста неочаквано място – социалната мрежа Facebook и нейната платформа Facebook Gaming. Те се наричат Pokémon Tower Battle и Pokémon Medallion Battle.

Pokémon Tower Battle е налична в цял свят и в нея двама играчи се изправят един срещу друг в опит да… пускат покемони от небето като блокчета от Тетрис, за да построят стабилна кула. Ако събориш кулата или някой от покемоните изпадне от нея, губиш играта.

Pokémon Medallion Battle изглежда малко по-интересна, но не стига, че е само във Facebook, ами и е налична единствено във Филипините. Тя е дигитална игра с карти, в която събирате покемони под формата на медалиони, вдигате тяхното ниво и се опитвате да запълните своя покедекс, като нови същества се добавят всеки месец.

И двете заглавия са създадени за платформата Facebook Games и идват в момент, в който социалната мрежа прави все по-големи опити да привлече геймъри. По-рано тази година, сайтът се сдоби с отделен гейм таб, а от Facebook твърдят, че над 700 млн. потребителя играят игри, гледат гейм видеа или участват в гейминг групи всеки месец.