Глобалният пазарен лидер IWG разширява предлагането си на българския пазар чрез брандовете Regus и Spaces

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Осем милиона души в около 120 държави вече практикуват хибриден начин на работа в модерни и технологично оборудвани работни пространства, благодарение на глобалния лидер IWG с марки като Regus и Spaces – и тенденцията е в бързо нарастване. Служителите, икономиката и околната среда печелят от това. Водещият световен доставчик на възможности за работно пространство стъпва и на българския пазар и по-точно – в Пловдив.

Нарастващо търсене на хибридни работни решения

Преди 30 години Марк Диксън основава IWG с визия, която води до днешния глобален успех, и определя като остарял класическия работен модел от 9 до 5 с ежедневно пътуване до работното място. Стратегически разположените работни пространства предоставят всички удобства, от които се нуждаят хибридните служители, като частни офиси, зони за съвместна работа и зали за срещи, достъпни с едно докосване на смартфона.

Не само, че хибридната работа е изключително популярна сред служителите, които оценяват значително подобрения баланс между професионалния и личния си живот, но мерките за намаляване на разходите и желанието компаниите да бъдат по-устойчиви предизвикват нарастване на търсенето на хибридни работни места – тенденция, която в момента е във възход и в България. Това е и причината, поради която лидерът на световния пазар IWG продължава да разширява своята мрежа.

IWG си партнира с Георги Тотев, добре познат инвеститор в сферата на хотелиерството, за Kamenitza Park в Пловдив. В офис сградата са разположени барове, ресторанти, магазини и СПА център, което прави местоположението особено атрактивно.

Днешните компании се вслушват в служителите на утрешния ден

По-здравите, балансирани и продуктивни служители постигат повече положителни резултати. Три четвърти от общо 28 000 служители, анкетирани от Cisco в глобално проучване[1], потвърждават положителното влияние на хибридната работа върху всички аспекти на емоционалното, финансовото, психическото, физическото и социалното им благополучие. Във време, когато балансът между професионалния и личния живот е един от най-важните стремежи на нашето общество и играе важна роля при избора на работа, много служители обръщат внимание на разстоянието между работното си място и дома. 64% от респондентите твърдят, че са спестили около четири часа седмично чрез намаляване на времето за пътуване и в резултат на това имат чувствително подобрен баланс между професионалния и личния живот, както и значително по-ниски разходи.

Не само служителите печелят. Водещо независимо проучване на Global Workplace Analytics разкрива, че компаниите могат да спестят $11 000 на служител, който работи в хибриден модел.

Хибридната работа безспорно е работният модел на бъдещето. Започнало от цифровата революция през 70-те години на миналия век и ускорено от климатичната криза и глобалната пандемия, неговото развитие направи големи скокове напред.

Гъвкави решения с всеобхватни предимства

Служителите могат да останат близо до домовете си и да подкрепят местните общности и бизнеса, дори когато не работят в огромни търговски сгради, които изискват огромни инвестиции от компаниите. По този начин предградията стават по-оживени – с повече възможности за местните общности и предприятията в сферата на услугите да помогнат за възстановяване на баланса на икономикатa.