Българският Гейминг Маратон ни очаква тази неделя (ексклузивно интервю с Китодар Тодоров – актьор и геймър, а от две години – вече и стриймър!)

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Отново акцентираме за гейминг маратона в неделя на 19-ти септ., където ще участва и самият актьор и звезда Китодар Тодоров (ще го видите долу в дясно на тази снимка)

Преди време в нашия сайт на PC Mania ние анонсирахме за Българския Гейминг Маратон. Вероятно ще си спомните, че става дума за онлайн фестивал за геймъри, който ще се проведе в мрежата през тази неделя на 19-ти септември. В опит да се срещнем и запознаем наживо с някои от участниците в маратона, е и това ново интервю с актьора Китодар Тодоров. Да, казваме “актьора”, но всички знаем, че освен човек на сцената и киното, Кито е запален и по видео игрите! От две години той вече започна да стрийма активно, за което лично ние от PC Mania му сваляме шапка. И днес ще се срещнем с Китодар и ще поговорим заедно с него за творческия му път и неговото най-ново превъплащение в игрите. А сега даваме думата лично на Китодар Тодоров и го поздравяваме сърдечно:

Китодар Тодоров в цял боен ръст и готов да мачка и смачка всички свои съперници в маратона в неделя, където той ще премери сили в играта Dota, поздравления за Кито!

PC Mania: Кито, здравей и от онлайн списанието за видео игри PC Mania ти благодарим, че се съгласи да ни гостуваш! Твоят nick, за който знаем от организаторите TDB Play на маратона, във фестивала ще бъде Kito Gaming и ние ще си позволим да се позовем на него към твоите отговори. Всъщност, ти ползваш този свой онлайн псевдоним от почти от две години. Активно стриймваш игри, каниш гости в ефир и изобщо забавляваш хората на макс и ИЗВЪН онова онова твое “амплоа”, с което и, може би, бяхме свикнали досега при предишните твои изяви. Да разбираме ли, че в момента именно игрите са тема #1 при теб? Въобще, как се възприемаш по този нов начин – пред екрана и с мишка в ръка, вместо на истинска сцена, или в нов филм? Сподели ни КОЕ те накара да откриеш този по-съвременен начин за подобна изява в стриймовете?

Kito Gaming: Здравейте и Вие от онлайн списанието за игри PC Mania, но още и на най-първия въпрос малко ще Ви разочаровам, защото – не, игрите не са и никога не са били водещи при мен. Общо-взето, и както да го погледна, киното си остава най-любимото ми нещо и вероятно ще е така и занапред! И, да, игрите, в нашия случай именно компютърните игри, винаги за мен са били просто съпътстващи, а далеч не и крайната ми цел. Дори бих си позволил да Ви споделя, че те не само не са най-важното, но и НЕ трябва игрите да бъдат най-важното! Сами по себе си, обаче, игрите са едно чудесно средство за отмора и разтоварване и аз точно това харесвам в тях. Иначе моите стриймове, нека да кажем, че донякъде наподобяват предаване на живо, ако мога въобще така да се изразя. И със сигурност, поне в самото началото и през първия месец, когато стартирахме, цялото това нещо като изпълнение при мен ми беше доста странно. Все пак, в един момент човек привиква с всичко, а аз не просто привикнах със стриймовете, а започна да ми доставя и удоволствие. И именно контактът с хората, които ни гледат по време на тези стриймове, най-много ме вдъхновява. Всъщност, щом питате за конкретната ми изява, да, сега си спомням, че предложението за стрийма ми дойде от Марто (Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския гейминг маратон – бел. на PC Mania), с който работим заедно. Дори, като се замисля, офертата към мен ми дойде доста изненадващо, защото, и по мои спомени, аз преди време и от две години бях спрял да играя активно компютърни игри. Нещо повече, самият аз си бях наложил да НЕ играя, макар и много да обичам игрите. Но пък, и в крайна сметка, при нас с Марто нещата потръгнаха и не съжалявам, че не се посветих на “по-важните неща”, които си бях запланувал преди.

PC Mania: Може би, да, точно така! Открил си нещо, което си правил, вероятно, активно на младини и сега отново си започнал да правиш? Поне аз, лично като геймър, нещо такова си представям за теб?

Kito Gaming: Всъщност, НЕ, и отново не познахте, защото за мен годините нямат никакво, ама никакво значение, особено и в настоящия случай с игрите! За мен лично, дали си на 10 или на 80 години, ако ти се играе, играеш, ако не ти се играе, правиш нещо съвсем друго. Имах един добър мой приятел, който имаше компютър още от началото на 90-те и не играеше изобщо на него. Така, че според мен въпросът с желанието за игра е по-скоро до някакво твое и вътрешно усещане. Годините не играят никаква роля! Също така самото “игране” може да бъде по много начини, вкл. от детски игри – да заиграеш на война, да се увлечеш по хазарт, или да караш нови коли – или каквото и да е било! Просто някои хора обичат да играят на игри, а други не, и това е, общо-взето, цялото случване на нещата и при всеки един от нас.

Кито и Матея играят Space Patrol – видеото е от канала на Китодар KitoGaming, посетете този канал в тубата още сега, за да научите какви компютърни игри се цъкат от Кито!

PC Mania: Преди да поговорим по-подробно за твоята кариера и участието ти в предстоящия фестивал, няма как да не споменем, че ние в PC Mania сме офлайн списание за електронни игри и забавления още от 1998 година. Ето защо, бихме се радвали изключително много, ако имаш спомени от нашето списание на хартия през годините, а и изобщо, КОГА откри видео игрите при теб и КАК въобще осъзна, че си геймър? Като по-млад четеше ли нашето списание за игри и дали още тогава ти беше тръпка?

Kito Gaming: Ами, как да Ви кажа, аз съм си геймър и си играя на компютърни игри още от 90-те и, общо-взето, може би, дори преди да дойде времето, когато започна да излиза и Вашето хартиено списание PC Mania. При мен тогава е имало дори периоди, когато съм киснел всяка нощ по най-различни Интернет и PC клубове. Още повече, че в онези години всичко това беше част от живота ми, та както съм му посветил от част от времето си, така и, може би, изгубих същото това време, за което сега и донякъде малко съжалявам. И, да, още някъде по онова време вече знаех за Вашето списание на хартия, но всъщност и то още от тогава, аз не четях много, нито списания, нито вестници, а дори и книги сега много рядко чета. А и никога не съм бил краен геймър, играех игрите си за удоволствие, вместо да реша да се потопя, бих казал дори и да се гмурна, по-надълбоко в тях. Да, осъзнавам, че лично ти, може би, си човекът, или поне си от тези хора, които обичат да четат и разучават за най-различни герои, истории, или светове, но мен лично тези неща не ме интересуват и играя предимно и най-вече заради самото удоволствие от играта…

PC Mania: Разкажи ни сега малко повече за онлайн фестивала и конкретно за твоето участие в него на 19-ти септември? Какво ни предстои да видим от Kito Gaming през този ден и дали ще лансираш нещо съвсем ново при теб, на което не си играл, или стриймвал досега, или пък смяташ да поканиш някого?

Kito Gaming: Всъщност, нека все пак и първо да уточним, че в неделя на 19-ти ще бъдат едва финалите на един турнир, който обаче започва именно днес (това интервю с Китодар Тодоров е взето от нас в четвъртък на 16-ти септември – бел. на PC Mania). Ще играем онлайн играта Dota и ще сме двама срещу двама, но тъкмо защото не съм толкова по детайлите, ще се наложи да разчитам на знанието на колегите-стриймъри. Нещо повече за мен, предният ден в събота се пада годишнината от сватбата на баща ми и ще се наложи, и някак си, да успея да комбинирам и двете събития: игрите в неделя и годишнината в събота. Все пак, нужно да укажа също, че в неделя от мен ще се цъка само на Dota!

Най-добрите моменти от компютърната игра Dota 2 и отново в канала на Китодар!

PC Mania: Хората разбраха и научиха за теб най-вече от предаването “Пътеводител на историческия стопаджия”, но аз лично, като автор в PC Mania, за първи път истински те откроих като “Чичо Пепи” в младежкия сериал на bTV “Революция Z: Секс, лъжи и музика”. Тази твоя роля ми направи огромно впечатление, защото, особено впоследствие и при по-новите твои изяви, аз те виждах толкова комичен и забавен, но точно като “Чичо Пепи” ти сякаш беше “пастрокът”, който никога не бих пожелал да имам. В крайна сметка, и в игрите сега, ти отново си на такава “младежка” вълна и отново си сред млади хора, да не би да става нова “Революция”, Кито? Изобщо, може би, вместо от филма от 2012, революцията, все пак, ще настъпи, но едва сега и през тази 2021?

Kito Gaming: По-скоро сега съм учуден от това Ваше сравнение, още повече, че аз лично, или поне при мен, не вярвам толкова в революцията. Дори бих Ви подсказал, че пред революцията – предпочитам повече… еволюцията! Но в същия момент, ние сме социални същества и наистина имаме нужда един от друг. Именно за това аз съм на мнение, че моите стриймове са подходящи именно с цел живия контакт с хората, които ни гледат в момента. Някои от хората в стрийма ги познавам, да, но пък с други въобще не се знаем и нямам никаква идея, ама никаква, какво изобщо правят там! И, в крайна сметка, създават се някакви по-значими приятелства ИЗВЪН ИНТЕРНЕТ, което всъщност е най-красивото. Още повече, че за мен самото “онлайн изживяване” НЕ Е истинското изживяване, няма го онзи визуален контакт и прочее. Особено мил и симпатичен ми е моментът, в който онлайн приятелство прераства в истинско!

PC Mania: Тези дни буквално гледам твои видеа в тубата и се смея на глас, докато интервюираш и каниш своите гости в канала си. Гледах вица за мишките заедно с Ицо Хазарта, изгледах и гостуването на Любен Дилов-син, който малко или много, беше сякаш в съвсем различно от познатото си амплоа досега. В крайна сметка, оставам с впечатление, че в тия твои видеа не точно PC игрите са водещи, или поне не и дотам, когато става дума за гостуване на други и също известни личности в твоя канал. И, да, от доста време стриймваш повече от активно, a игрите ти са увличащи, особено с твоите забавни коментари. И, все пак, сподели ни каква е крайната цел – може би, една различна “петъчна” вечер, или пък опит да запознаеш приятелите си с игрите, или, напротив, целта ти е да се забавляваш, докато правиш онова, което най-много харесваш и обичаш?

Kito Gaming: Целта ми е да се получи просто един приятелски разговор и, ако въобще, в този разговор стане дума за игрите, това би било изцяло и само в наш плюс. Но от друга страна, моите приятели, които каня в стриймовете си, са доста често известни и популярни личности, така е. Но има и един такъв момент, в който самите зрители, които ни гледат, имат възможност да общуват, или да задават въпроси до моите гости. Да, така както го указвам, логично е самите игри да останат като някаква второстепенна тема, но това също не е чак толкова фатално (смее се). Просто защото повечето от моите гости и до този момент изобщо не са играли на игри, но, нека да кажем, че се опитвам да съчетая – полезното с приятното. Но зрителите ни също имат значение, не е само до гостите…

А ето и повече от култовият “виц за мишките” заедно с още по-култовия Ицо Хазарта!

(Финал): Благодарим на актьора Китодар Тодоров за прекрасните негови отговори и му желаем успешно представяне на онлайн фестивала в неделя. Ние лично смятаме да го гледаме тогава и отсега му стискаме палци! Кито, бъди жив и здрав, и не губи детето в себе си, което още си иска да играе! В случай, че искаш нещо лично да акцентираш, сега ти даваме финалните думи! Успех от нас!

Kito Gaming: Момент, само да вметна последно за стрийма, че ценя в него именно комуникацията с другите хора, и малко или много, чатът си е чат, но възможността да общуваш с истински и реални хора от другата страна на монитора, правят нещата да изглеждат наистина вълнуващи! Иначе, и на сбогуване, бих казал, че за мен най-важното е Богът, после идват семейството и приятелите ми, а чак след това най-накрая идва и всичко останало. Но именно това, което оставяме за най-накрая и, някак си, ни съгражда и ни помага да се свърже и навърже всичко В ЕДНО, изиграва своята най-решаваща роля. Е, да, с Бога лично ти няма как да играеш на игри, но именно И ЧРЕЗ ИГРИТЕ човек може да създава свои нови приятелства, което е толкова красиво, а за мен лично – и нещо почти съвършено!

(Вдъхновена пауза от нас – бел. на PC Mania)

Kito Gaming: …И, да, надявам се финалът на турнира в неделя да бъде един интересен и интригуващ стрийм за гледане. Надявам се, че и по това време няма и да случим, или да настане напрежение, или агресия… Всъщност, поправка, нека да има напрежение, но това напрежение да бъде породено от една честна и хубава битка между играчите и нека в неделя да се излъчи един достоен финалист. Искам и на самия финал на това интервю с Вас лично да благодаря на Преслав (вероятно друг стриймър, за който Кито не ни указа nickname, но това беше вероятно и наш пропуск – бел. на PC Mania), който много ми съдейства, особено в началото, когато самият аз започвах да стриймвам. Именно Преслав беше така добър с мен да се срещнем навремето и да ми разкаже, и така да кажем, да ме въведе и да ми разясни какво точно ще очаква от мен публиката. Всъщност, сега вече познавам и много други, и също толкова яки стриймъри, но точно Преслав беше един от най-първите стриймъри, които още преди време започнаха да влизат в българския Twitch. И затова съм му безкрайно благодарен! А към останалите, заповядайте на онлайн маратона в неделя и ни подкрепете като ни гледате през целия ден, останалото ще свършим всички заедно!

Тук нещата са по-сериозни, ако приемем, че и “гостът на Кито” също не е случаен…