Броени дни до излизането на Metro Exodus в Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ексклузивността на Metro Exodus за платформата на Epic, дойде като гръм от ясно небе. Тя обаче беше ограничена във времето и съвсем скоро изтича, като играта ще се появи и в други големи магазини, най-вече в Steam. От дългоочакваната нова част в постапокалиптичната поредица ни делят броени дни, тъй като тя се очаква да стане достъпна на 15 февруари. До този момент Steam версията бе налична само за тези играчи, които бяха направили предварителната покупка, преди датата на сключване на договора за ексклузивност между Epic и 4А Games. Те също така можеха да закупуват свободно всички експанжъни и платени екстри.

Преди малко повече от година, когато ексклузивността на играта бе обявена, разпространителят на Deep Silver отнесе огромна порция фенска “любов” от страна на фенове, които възнамеряваха да закупят играта през Steam, но все още не бяха успели. Според Koch Media обаче (компанията, която притежава Deep Silver), решението е било правилно, тъй като Metro Exodus е постигнала добри продажби. Според ръководителя на Epic Games Store – Стийв Алисън – играта е продала 2,5 пъти повече копия, отколкото предшественика ѝ Metro: Last Light е успял да продаде в Steam.

Щедрите бонуси при договор за ексклузивност не са единствения морков, с който Epic вербуват разработчцитите за ексклузивност. Освен тях, те предлагат и 12% удръжки от приходите на игрите им, спрямо 30% които прибира Lord Gaben за игрите в Steam.