Авторите на Homeworld 3 работят по още една игра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Blackbird Interactive, създатели на Homeworld: Deserts of Kharak и автори на предстоящата Homeworld 3, обявиха вчера, че работят по още една предстояща игра. Тя се казва “Hardspace: Shipbreaker” и представлява first-person… Симулатор за вторични суровини. Да, точно така. В нея играчът ще има задачата да разглобява различни космически кораби и да продава частите им за скрап. Звучи като инди заглавие, до момента в който не видите пожарите, ядрата на двигателите и експлозивната декомпресия, които се виждат от трейлъра по-долу.

Авторите поясняват, че главният герой има дълг за изплащане, който го принуждава да се впусне в това събирачество. Ще можете да разглобявате космическите кораби посредством различни резачки и други инструменти, продавайки добрите части за втора употреба, ъпгрейдвайки екипировката си и получавайки по-добри договори за изпълнение. Авторите обещават, че Hardspace: Shipbreaker ще предлага кампания и sandbox режим, включващ процедурно-генерирани кораби.

Играта ще влезе в Steam Early Access това лято, като Blackbird очакват престоят ѝ там да продължи около година, по време на която ще събират отзиви, ще фокусират усилията си спрямо тях и ще добавят още съдържание. Възможно е промените, които ще настъпят по време на разработката на играта, след влизането ѝ в Early Access, да отложат окончателното ѝ излизане за след лятото на 2021 г. Играта се издава от Focus Home Interactive.