facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims Castaway Stories
Ревю | 29.02.2008 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Maxis
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
49.95 лв.
купи играта »

плюсове

Оригинална и приятна атмосфера в контекста на поредицата.

Story и Freeform режим на игра

минуси

Ограничен избор в нещата, които можете да купувате и липса на разнообразие

Чести паузи на историята за вода и сън

Мудно действие

Поредицата The Sims дълго време оглавяваше моят личен списък с най-досадни заглавия въпреки неоспоримия си успех и продажби. За пръв път това е на път да се промени и то не защото е излязла още по-досадна игра! Просто новата капка в Sims океана, която се казва The Sims Castaway Stories, май наистина предлага нещо малко по-различно.
Както и преди, отново отглеждате своите малки симове. Този път обаче вашият герой започва приключението си, изхвърлен на непознат остров и му се налага да превъплъти в герой Survivor.

Играта разполага с два режима. Единият е

Story mode

Режим, въведен в поредицата сравнително отскоро. Това е третата игра с подобни екстри след Sims Life Stories и Sims Pets Stories. В този режим имате 24 "мисии", в които, следвайки предварително подготвения за вас сценарий, трябва да опазите живота на своето човече и евентуално да разберете тайната на джунглата. По пътя си трябва да се срещнете с местните хора, да откриете начин да общувате с тях и ако сте достатъчно добри, дори може би да откриете фонтана на младостта, който според слуховете е скрит някъде там.

В хода на приключението си намирате предмети, които можете да използвате, като например заровено в пясъка мачете. Разполагате и с инвентар. Всичко това може би вече ви напомня на куест или адвенчър. Основна разлика обаче е, че историята тук е просто интересна екстра, а не основа. Основната ви цел по подразбиране е да оцелявате, като в стила на поредицата трябва да карате своя герой и да спинка, да хапва и да пишка... Обратно на очакванията това никак не е трудно дори в суровите условия на джунглата. Храна има навсякъде - кокосови орехи или пък риба, която можете собственоръчно да си уловите, създавайки си копие. Мястото за сън пък го закупувате, което в цялата робинзонова атмосфера звучи много неуместно.

Едва ли ще имате съществен проблем със задоволяването на тамагочи нуждите на вашето чедо. Именно това ги прави просто досаден придатък и спънка в развитието на story-то. Например, когато трябва да свършите дадена задача, за да прогресирате в историята, но сте изтощен, героят ви ще откаже да съдейства и просто ще си губите времето за сън и хапване, които дори не са съществено предизвикателство. Именно заради редовните пиш-паузи и закуски действието става адски мудно и на моменти досадно... Освен всичко друго, историята не е замислена като нещо особено дълго и не предлага големи обрати и изненади. Това можете да тълкувате и като плюс, ако пък търсите една спокойна игра, в която можете поживеете, без да си давате зор - просто за разтуха.
Освен да се занимавате с основният explore елемент, важно е да измислите и занимание на героя си. Професиите тук са заменени с робинзоновски такива като ловец или събирач на провизии. Ако пък искате да внесете истински промени в живота на сима си, можете дори да го сватосате с някой от местните...

Вторият режим на игра е

Freeplay mode

Тук нямате конкретен сценарий и по-скоро сами провокирате развитието на историята. Кофти е обаче, че този режим става достъпен едва след около пет часа игра в стори. Така се налага или да напуснете първоначалния режим в името на този избор, или да го подминете и да довършите story-то.
 

 
системни изисквания
1.8 GHz CPU, 512 MB RAM, 32 MB Video card (128 MB с Pixel Shader 2.0 за Vista), Win XP/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
Carnival SnapCity & Carnival BumperBlast
The Sims: Superstar
The Sims 2
The Sims 2: Nightlife
The Sims 2: Family Fun Stuff
The Sims 2: Glamour Life Stuff
The Sims 2: Happy Holiday Stuff
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
The Sims 4 15
F1 2013 15