facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims 2: Family Fun Stuff
Ревю | 31.05.2006 | автор: Десислава Чаворска


оценка:
Производител:
Maxis
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Няма и два месеца след последния експанжън Open or Business и ето, че ЕА излязоха с ново продължение за едно най-добре продаваните заглавия в гейм индустрията. По нашите земи се ширят други моди сред геймърите, но поредицата се радва на особена почит по света. Явно това кара издатели и разработчици дружно да обединят усилия по максимално извличане на печалба от симулатора за човешко поведение.

И ето ни участници във Family Fun Stuff. Ако сте любопитни да задоволите любопитството си с какво точно ще се забавлява вашето семейство от виртуални кукли, бързам да уточня. Това няма да е някоя нова дейност, нито пък генерална промяна в установения геймплей от последния експанжън. Целият този шум от страна на ЕА, че предлага истинско допълнение е само прах в очите на пристрастените фенове. Всъщност истината е друга – изданието предалага точно

60 нови предмета

обединени с три тематични групи – морска, подводна и фантастична. Ни повече, ни по-малко.

Но Lyndsay Pearson – разработчик на поредицата е на друго мнение. В свое интервю той със сантиментални нотки разяснява как изключителната необичайност на новите теми е пречело да се добави котва или рибарска мрежа в сериозния геймплей на University, какво остава за дискотека от Nightlife издържана в стил за принцове и принцеси. Ето защо ЕА взела решението да обърне специално внимание на идеите на разработчиците и по-нестандартните да ги обедини в отделен експанжън. Този похват на пренасищане издателите приложиха миналогодишната Коледа с Holiday Party Pack, в което новите теми бяха подчинени на настроенията по това време на годината.

Сега явно бързат да хванат лятната вълна с подчертано морските предмети и декорации – килимче-рибка за детската стая, Chair de la Mer с облегалка наподобяваща пипала на октопод или пък First Mate’s Desk - бюро за писане с декоративна средиземноморска раковина и чекмеджета като вълни.
Де факто,

морска и подводна тема се припокриват


но ако държите детето ви да спи в подобна  атмосфера са налице всички предпоставки. Фантастичните елементи се прокрадват с кутии за играчки с изрисувани  коронки по тях,  килимчета с феи и настолни лампи наподобяващи кристални топки. Цялото фемили ще може да преживее летните горещини по новата хавайска мода, а ако пък поиска да развесели пощальона може да се премени в крокодилска маскировка. И камъчета за градината вече са на разположение и общо взето това покрива по-интересните предмети.

Ако питате мен – пълни измишльотини, които бе редно вече да присъстват в играта. Похвално е че има развитие в посока на стилизиране предметите за вътрешно оформление, но дали си заслужаваше да излиза цял експанжън, който дори бе така направен че се наложи пач, коригиращ бъговете. А знаем – където има бъгове, някой не си е свършил работата. Спирам с подчертано скептичните си коментари по отношение на The Sims 2 Family Fun Stuff и оставям на вас да прецените до колко мислите ми отговарят на действителността. Ако за първи път пристъпвате в необятните земи на поредицата – знайте, че възможностите й за симулативна реалност са наистина достойни за уважение. Но ако като мен очаквате да речем трета част с възможност за онлайн игра със съседите и чат в реално време – ще се отегчите. Ама много. 

 
системни изисквания
1,3 GHz CPU, 512 MB RAM, 32 MB Video card, Win 98/98 SE/Me/2000/XP/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
The Sims Castaway Stories
The Sims: Superstar
Carnival SnapCity & Carnival BumperBlast
The Sims 2: Nightlife
The Sims 2
The Sims 2: Glamour Life Stuff
The Sims 2: Happy Holiday Stuff
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15