facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims 2: Apartment Life
Ревю | 30.09.2008 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Maxis
Издател:
EA Games
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
29.95 лв.
купи играта »

плюсове

Магия

Съквартиранти и съседи

минуси

Няма да привлече нови фенове

Всички знаем, че хоризонтално обърнатата 8-ца е символ за безкрайност. Затова и осмият експанжън идва някак съвсем логично в поредица като Sims. Дори ми се струва, че създателите трябваше да скатават по една малка предупредителна 8-чка до всяка и от предните 2 части и експанжъните…

Съквартиранти и магически котли! Мяу

Ако някога сте се чудели защо съседите ви гледат котка (опази Боже да са повече от една!) то причината вече е ясна. Животът в апартамент налага използването на магии. Иначе, мисля, е невъзможен. А всички знаем, че, ако ще правиш магически пакости, е най-добре да имаш и запас от палави мяучещи животинки. В The Sims вече съвсем уместно са включени бяла магия и далеч по-съблазнителната черна. Можете да бъркате отвари и да се премените с островърха шапка. Можете да се движите с летяща метла, което честно казано май е сред по-забавните новости. За да развивате правилно вашите симове в избраната от вас насока (тоест в магьосничество), можете също така и да отскачате до приказен свят, където има замъци и по-висши заклинатели, готови да ви помагат или да ви набиват канчето. Крайно време беше, нали ? :-)

Под един покрив

Другата новост, на която всъщност е и кръстена осмицата, е опцията да живеете в апартамент. Това поражда куп нови проблеми. Когато сте под наем, си имате хазяин. Той може доста нетактично да наднича, да ви наглежда и да припомня за парите, които му дължите.

Трябва да внасяте наема всеки понеделник. Ако сумата е голяма, можете да си помогнете, като допуснете присъствието на съквартирант. Това е NPC, което по никакъв начин не зависи от вашите намерения. Новият ви другар може да има непреодолима склонност да трупа боклук на купчини из цялата къща, да е шумен или да ви дразни по хиляда други дребни начина. Ако имате късмет пък, може и да се радвате на компанията му. В противен случай, когато стане непоносимо, можете да прибегнете и до друга нова опция - kick out roommate >:-D.

Ако обаче решите да нямате съквартирант, но искате да изпитате новостите, има и друг вариант. Ако се нанесете в апартамент, то вие по съвсем естествен път имате съседи в другите апартаменти. Това помага да се създадат много нови взаимоотношения с тях, с децата им и с всички, които са още живи от родата.

И още…

Сред по-незначителните нови попълнения в дизайна са витото стълбище, други неща по интериора и опцията да закачите картина, абсолютно където вие си решите. Можете да развивате и нови умения като breakdance и т.н.

Забавно е, че вече си имате и reputation meter, което май е полезно, ако си в апартамент. Все пак е добре да се усетиш, че нещата отиват на зле, преди съседите да са организирали заговор и да са те отровили, защото котките ти например са станали твърде много, твърде черни, пускат косми и носят лош късмет.

Естествено е, че експанжън с номер осем няма как да подмами нови фенове. Няма да ви изненадам, но играта е само за големите почитатели на поредицата, които (все още) могат да я оценят. За всички други, знае ли човек, може би нещата ще се променят през февруари 2009, когато се очаква да се появи Sims 3. 

 
системни изисквания
P4 1,3 GHz, 512 MB RAM, 32 MB Video card, Win 2000/ME/98/XP/Vista
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
The Sims 2: Open for Business
The Sims: Livin' Large
The Sims: House Party
The Sims 2: Bon Voyage
The Sims: Vacation
The Sims 2: FreeTime
The Sims: Unleashed
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15