facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Scallywag: In the Lair of the Medusa
Ревю | 30.06.2008 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Chronic Reality
Издател:
Shrapnel Games
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

С малко усилие вероятно се подкарва на телефон

За да се играе, не се изисква много акъл

Забавляваща

минуси

Създателите на играта май са наркомани

Води до тендовагинит

Дискът с играта не става за фрисби

"Хейл Рапиус! Могъщи фермере, поел по пътя на приключенията и халюциногенните гъби. Ще ни се да ти кажем, че във вените ти тече кръвта на боговете, а в гръдния ти кош тупти сърцето на легендарен герой. Уви, драги - ти си обикновен аграрник, с коефициент на героизъм, колкото изстинала порция дробсърма. Прост си като налъм, чадо! Но пък си избран да спасиш света от безмерно ЗЛО. Да, по-безмерно дори от кафе машината в офиса, която определено е дело на Сатаната... Пайнер Мюзик - също." - мистериозен глас в тъмнината

Интро

Равнината Гослинг - стереотипно провинциално местенце, в което народът при липсата на булки се облажва с козички. Слънцето си пече, птичките си пеят и изведнъж - БАМ. Не, няма голям взрив, нито изсипване на пълчища демони от небесата - просто "БАМ" и се скършва хатърът на веселите селяци. Весели заради тънкия момент, че селото и регионът е истински развъдник на гъби. Всякакви гъби - малки, големи, такива, които да опечеш, такива, които да изсушиш и изядеш. Бе една голяма, гъбена наркокомуна в общи линии. Рапиус трябва да разбере защо нещо прекъсва лежерното му съботно надрусване с мухоморки и да го спре!!!

Из дълбините на... нещо си


Scallywag: In the Lair of the Medusa е тъп dungeon crawler - по жанр е нещо като алфа версия 0.1 на Diablo 1 и просто е безмозъчна. Ще обикаляте из тъмни еднообразни подземия, за да намерите въже и дупка. После ще се спуснете с въжето в дупката за следващото ниво... и пак... и пак... и пак. Пътьом свирепи мишоци и подивели прилепи (мишки с крилца - миши ангели, хо-хо-хо... тъпо) ще се опитват да наръфат до смърт нежната ви персона (никъде не се казва, че Рапиус е гей, но никъде не е потвърдено и че не е).

За да си възстановите издръжливостта, ще ядете телцата на въпросните плъхове ("Нееее, Рататуиии, НЕЕЕЕ!" - разстроен келеш) и гъби. Ахам, играта промотира кльопането на разнообразни фунги с неизяснен произход с положителен за физиката ви ефект. Егати! А преди време моралистите хранеха StarCraft заради Steam Pack-овете.

Единствената интрига в играта се създава от тъмнината. Имате газена лампа (прави се от нормална лампа, която се прегазва с нещо си), която обаче мъждука едвам едвам, че на всичкото отгоре, ако не намерите спирт за нея, спира да гори. В момента, в който пламъчето угасне, ще виждате само и единствено героя си, на фона на монотонно дигитално семпълче. След половин час игра е много вероятно да ви намерят под масата, опитвайки се да захапете палеца на крака си. 


Топ 5 най-тъмни места на планетата

5. Sky Meadows State Park: "Тук можеш да видиш всички звезди!" - Възхитен турист, който не обръща внимание на мечките в храсталака.

4. Doom 3: "Защо, по дяволите фенерчето не се държи с отделна ръка?!?" - геймър, правещ Load след засада.

3. Северният полюс през половината година, Южният през другата: "12 години живея със съпругата си и накрая разбирам, че е мъж!" - разочарован ескимос.

2. Тунел: "Я, има светлина в края на тунела, но какъв е този тракащ звук...?" - прословути предсмъртни слова.

1. Кучешки задник: "Тук е тъмно, като в кучи г*з" - народна мъдрост.

 
системни изисквания
P 800, 128 MB Ram, 128 MB HDD, съвместима с DirectX9c видео карта, Win All
напиши коментар
 

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 20.06.2010, 20:58 ?. :

Нямам си идея защо ей така изведнъж реших да изровя тая статия, но съм я запомнил като най-разцепващия материал, излизал в хартиеното издание. Гошо Панайотов обаче ми се струва, че никакъв го няма :/

285 мнения
профил »
RogueSpeed каза на 06.08.2011, 17:21 ?. :

Най-яката статия излизала някога ! :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58