facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Rag Doll Kung Fu
Ревю | 30.11.2005 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
Lionhead Studios
Издател:
Lionhead Studios
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

Rag Doll Kung Fu e новата тупалкаджийска игра на Марк Хили, водещ разработчик и художник в Lionhead Studios (известно с поредицата Black & White), в която ни се предлагат многобройни терени за битки както срещу компютъра, така и в мултиплейър. Авторите са вложили в способностите на симпатичните куклени човечета, с които се биете, множество уникални и на места дори смешни трикове, вдъхновени от древното бойно изкуство Кунг Фу.  

Началото е повече от кретенско

Вероятно повлиян от Impossible Creatures, Марк е направил възможно създаването на собствен герой, който да получава заемки от различните стандартни противници на арената - афроподстригани гадняри и нинджи, герой, който се казва Дебелия Бонг, момиче на име Минг Монг и т.н. Така е възможно да поставите на героя си крака от скелет, щипки вместо ръце, всякаква идиотична физиономия, шкембе на дебелак или бюст на манекенка. Изобщо направете си го смешен, за да ви е приятно докато геймите.

Игри с подобно управление обикновено изискват джойпад. Има толкова много действия: скачане, залягане, пълзене, ритане, бягане. И все пак се оказва, че играта преоткрива мишката за файтинг гейминга по много задоволителен начин. Управлението на героите ви е много опростено - с десния бутон на мишката посочвате обекта, към когото се стремите, а с левия извършвате атаката. Преди това трябва да сте избрали един от крайниците си, който ще ви послужи за нападението. След това вашият човек ще извърши фантастичен удар, добре озвучен с крясък или друг шум.
Rag Doll човечетата ви не използват стандартна motion capture анимация. Те се движат супер пластично като гума. Имате пълна свобода на действие. Геройчето ви е наистина много гъвкаво, но ако го преразтягате постоянно, то ще загуби част от еластичността си.

Има три основни неща, които трябва да се прибират - гъби, пеперуди и гърнета. Гъбите помагат да си контролирате скоковете, понеже те се забавят от време на време. Така ще можете да се въртите във въздуха като пиян супергерой (който е гледал Drunken Master с Джеки Чан ще разбере за какво става дума :)). А скачането по време на битка може да ти свърши много добра работа. Пеперудите ти позволяват използването на огнени топки. Грабваш ги като избереш ръката на твоя rag doll и ги сваляш. След това заемаш особена поза (ръцете от двете страни на главата, краката в шпагат) и силата на пламтящите пеперуди е твоя. Гърнетата пък осигуряват използването на полезни предмети, след като ги строшиш.

Но как човечетата с гумени крайници ще се справят със своите противници без необходимата енергия? Ако нямаш

силата Чи

просто не можеш да се биеш. Да се сдобиеш с нея е много лесно - просто трябва да завърташ мишката в малки кръгчета и да се заредиш. Чи се разрежда, докато се биеш - затова често трябва да се правят кръгообразни сесии по време на мелето. Контролирането на оръжията е малко по-различно от нормалното - посочваш ръката на своя човек и я пускаш с кръгови движения, замахваш и промушваш.

Имайте предвид, че ако Rag Doll Kung Fu ви се струва трудна, това е защото трябва много повече практика, докато задобреете и почнете да играете интуитивно. Ненапразно без минаването на туториъла не се отварят и нивата, които трябва да преодолеете. 


Вдъхновението

„В началото у мен и няколко мои приятели възникна идеята да създадем забавна игра, имитираща старите филми за Кунг Фу. Приятно е сега да кажеш, че проектът е завършен 100% и се е превърнал в пълноценна игра. Надявам се, че всеки, който я поиграе, ще и се наслади в такава степен, както това стана с мен и моите приятели."
 
системни изисквания
1.3 GHz Intel Pentium III or equivalent, 256 Megabytes of RAM (512 MB recommended), DirectX 9.0c Compatible 3D accelerated 32 MB video card
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6