facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Motorhead
Ревю | 12.07.1998 | автор: Ник Мортимър


оценка:
Производител:
Digital Illusions
Издател:
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC

Още една игра, подходящ пример за това, как може да се използват пълноценно възможностите на 3D акселераторите, за да се направи с малко средства прилична игра. Този път от това се е възползвала малката скандинавска компания Digital Illusions и общо взето резултатът е доста приличен. Играта Motorhead е типичен автомобилен симулатор, наблягащ основно на добрата графика и на многобройните специални ефекти. За съжаление не се поддържат еднакво добре (поне до момента) всички 3D карти; а освен това като минимални изисквания производителите са посочили видеокарта с 1 MB памет – което е пълна смехория! Безсмислено е да се опитвате да играете Motorhead, ако не разполагате с необходимия видеоускорител – ако не сте в състояние да се възползвате от специалните ефекти, не си струва изобщо да си губите времето! Трябва обаче да се признае, че Digital Illusions са подходили доста хитро към нещата – всички състезания се провеждат вечер (или поне на свечеряване). Това е позволило да се “икономисат” много ресурси като просто са избегнати различни подробности от околната среда – няма дори зрители по трасето, да не говорим за такива “дреболии” като пейзаж, къщи, животни и т.н. За сметка на това има в изобилие светлини и светлинни ефекти! Всъщност те ефекти май са главното достойнство на тази игра – живо удоволствие е да се наблюдават многобройните неонови реклами, разните отразени, бягащи, скачащи, въртящи се и т.н. светлинни източници (по едно време навлязох в чудно красив тунел и забравих, че освен да гледам трябва и да управлявам)! Разбира се, наличието на многобройните допълнителни зрителни ефекти също не трябва да се забравя – като например сноповете от искри, когато обелите боята на мантинелата, следите от гуми по асфалта – всичко съпроводено от “надлежните” звукови ефекти (но все пак това отдавна е стандарт при автомобилните симулатори).

Все пак трябва да се признае, че производителите са внесли и интрига в екшъна! По принцип разполагате с 10 различни автомобила – различни не толкова по външен вид, колкото по такива показатели като максимална скорост, ускорение и сцепление с пътя (grip). Разполагате и с 8 различни трасета, както и със седем ръководени от компютъра силно индивидуализирани съперници. При това играта е на състезателен принцип – в началото можете да използвате само 2 коли и две трасета и ще трябва доста да се поизпотите, докато преминете в по-горна професионална категория и получите достъп до останалите писти и автомобили. Освен това много сериозно внимание е обърнато на multiplayer възможностите (Digital Illusions може и да са скандинавска компания, но явно са се прицелили в щатския пазар). Можете да регистрирате различни leagues от играчи и да се състезавате поотборно, като компютъра следи класациите и подрежда отборите (почти както се прави от сървърите за online игра).

В общи линии това е – един грамотно направен автомобилен симулатор, работещ превъзходно, ако имате компютър с необходимите “конски сили” и добра 3D видеокарта, но все пак не е игра, която ще остави трайна следа в паметта на геймърите! 

 
системни изисквания
Pentium 90, 16MB RAM
напиши коментар
 

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 10.07.2011, 12:10 ?. :

Снимката е от NFS Porsche!

117 мнения
профил »
gerg каза на 10.05.2012, 17:13 ?. :

Да така е

4 мнения
профил »
ToxicLance каза на 31.10.2013, 01:51 ?. :

Не така е.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31