facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Missing On Lost Island
Ревю | 22.08.2002 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Mayhem Studios
Издател:
ARI
Жанр:
Куест
Платформа:
PC
сайт на играта »

Ех, друго си беше едно време...

Missing On Lost Island е едно приключение, което ще се хареса предимно на геймърите, които изпитват носталгия по старите куестове. Онези, които не блестяха с невероятна графика и звук, но задължително се базират на сериозна история или нещо такова. Missing on Lost Island е непретенциозна игра за хората с по-слаби машини и с много чувство за хумор. Тя е приятна, неангажираща и по всичко изглежда е предназначена за феновете на Monkey Island 1 & 2.

Интригата

Историята е следната. Вие сте Тим, а приятелката ви се казва Даян.
Една прохладна вечер, когато се прибирате към къщи, се натъквате на пират с дървен крак, който ви заплашва с пищова си (малко многозначително звучи, но съм сигурна, че ще схванете идеята ми. :-))) Тим също вади своя и е готов да отговори на предизвикателството. Но май вече е късничко - мистериозно появилият се нападател изчезва също толкова резонно. Даян лежи на земята ранена. Тим се затичва да й помогне, но тя изчезва, оставяйки купчина дрехи след себе си. Появява се още един нападател. Той прострелва и Тим. След секунда героят също изчезва, оставяйки малко парцалки.

Играта

Самата игра започва в един кратер, където Тим се материализира... гол. И за да получите обща представа за дълбокомислените загадки, които ви предстои да решавате, ще ви кажа каква е и първата част от мисията, а именно - да се докопате до най-близкия храст...

След като се сдобивате с прилично "облекло" (колкото и смело да звучи), се отправяте към близкото селце. Там отново се преобличате. Намирате дрехи и един амулет, който си слагате. Секунди след това в къщата, където си тършувате, влиза Даян, която е с побелели коси. Искате да поговорите, но... не сте познали. Отваряте очи и отново сте голи в кратера... Повтаряте същата процедурка, след което най-после се впускате в същинската част на играта...

Предстои ви да разберете какво всъщност се случва на това странно местенце, къде е вашата възлюбена и кой е надробил тази каша. За целта обаче първо трябва да доказвате, че сте достойни да бъдете пират и да се доберете до кораб...
И така малко по малко неусетно се заигравате в тази увлекателна игричка и тотално пренебрегвате факта, че изглежда някак странно и архаично на фона на днешните куестове.

И още нещо...

За тези от вас, които се чувстват изцакани, ако не изцедят играта до последната възможна капка геймплей, авторите са се потрудили и са измайсторили неправолинеен геймплей. Заглавието предлага два основни различни маршрута за превъртане, като всеки от тях има и други по-несъществени разклонения. Краищата са четири. Два положителни и два не много задоволителни.

И така-а-а... Не мога да обявя играта за куест на годината, но и в никакъв случай не бих отрекла нейните качества. Основен коз е чувството за хумор. Ако можете да преживеете графиката и звука, имате слаби машини или просто сте някак привързани към класическия куест от време оно, не ви остава нищо друго освен да се сдобиете с Missing On Lost Island. 

 
системни изисквания
Pentium 100 MHz, Win95/98/2000/ME/XP, 64 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Tales of Monkey Island - Chapter 4 27
Machinarium 25
Tales of Monkey Island - Chapter 1 22
The Next BIG Thing 21
Still Life 2 16
Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper 14
Tales of Monkey Island - Chapter 5 14
Back to The Future: It's About Time 13
The Talos Principle 13