facebook facebook
 
 
 
   
 
Mionix Nash 20
31.08.2014 | автор:


оценка:

Вносител:
Ozone
Цена:
239
сайт на продукта »

От геймърските си слушалки искам основно едно нещо - да са удобни. Още в началото на текста ще призная нещо, за което може и да бъда жестоко нахранен в коментарите, но все пак - не съм аудиофил и всички по-тънки моменти от областта на звукознанието ми убягват. Не бих могъл да чуя предполагаемата разлика между MP3 и FLAC файл, ако ще животът ми да зависи от това. Но за сметка на това често засядам пред екран за 5+ часа и комфортът на окачената на главата ми аудиосистема е от първостепенна важност.

Ето защо геймърските слушалки Mionix Nash 20 (цена 239 лв) ме заинтригуваха толкова. Това са първите слушалки, пуснати на пазара от шведската компания за геймърски аксесоари Mionix, основана през 2007 г. При създаването им, шведите казват, че са се ръководили от три водещи принципа - дизайн, звук и комфорт. Разбира се, всеки производител би казал нещо такова, така че не можем да се доверим само на думите им. Ето в какво се състои предложението им.

Да започнем с дизайна. При Mionix Nash 20 той е изключително изчистен, без никакви по-странни елементи. Издържани са изцяло в черно - единственото цветно нещо по тях е името им, изписано отгоре на headband-а. Пластмасови са, с матиран завършек, така че външният вид отговаря на сравнително високата цена. Като цяло са доста солидни, а и в известна степен тежички - 398 грама.

Последното обаче не се оказа сериозен проблем - слушалките са наистина изключително удобни за носене. Наушниците са покрити с кожа, а отвътре както те, така и арката, са запълнени с мемори пяна, така че да прилепват към главата ви максимално точно. Когато ги сложите стискат доста, но ушите няма да ви заболят, нито ще се създаде неприятно налягане.

Що се отнася за звука, за пореден път изпитвам затруднения да опиша с текст звученето на различни мелодии в ушите си, но както вече споменах, от моята гледна точка на лаик звукът беше добър, както в игри, така и при слушане на музика. Тук не е заложено главно на баса, както е при други модели, и поне според мен това е плюс. Авторите настояват, че са вкарали разни магии, които спомагат за по-точното локализиране на звуци в игри, но все пак слушалките са аналогови, което прави задачата по-сложна. По-сериозен минус е, че са сравнително тихи, дори увеличени на максимум.

Mionix Nash 20 имат микрофон от лявата страна. Особеното при него е, че може да се движи само нагоре и надолу - няма възможност да го приближите към устата си. Въпреки това при кратък тест не забелязах проблеми с качеството на звука и записаното през микрофона се чуваше ясно и без особени странични шумове. Другото интересно при микрофона е функцията за автоматичен mute, когато го вдигнете в горна позиция - така прекъсвате гласовата връзка, без да има нужда да търсите копчета или да се ровите из софтуерни менюта.

За разлика от предишния продукт на седмицата, тези слушалки имат копче за регулиране на звука, но в първия момент ми убягна, тъй като е поставено на доста нестандартно място. Колелцето не е на кабела, където бихте очаквали да го намерите, а е сложено в задната част на левия наушник. По този начин се цели лесната му употреба, без да е необходимо да търсите къде точно е то по кабела, без да местите поглед от екрана и без да си мърдате ръката от мишката. Действително, така е с една идея по-лесно, но за пръв път ми се наложи да се галя по главата, докато намеря контролите на звука... Кабелът от своя страна е дълъг 2 метра, достатъчно за повечето геймърски нужди.

Като за първи опит, шведите са се справили повече от добре. Дизайнът е удачен, комфортът е на ниво, звукът е добър. Цената е сравнително висока, особено за непроверена компания и предвид различните продукти на Razer и други в същия ценови пояс. Въпреки това Mionix Nash 20 са един удачен избор, ако си търсите нещо от по-висок клас.

Купи Mionix Nash 20 ТУК 

напиши коментар
 

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 01.09.2014, 09:04 ?. :

239 лв Моляяя?!

166 мнения
профил »
Seventeenth каза на 01.09.2014, 17:36 ?. :
Редактиран на 01.09.2014, 17:37 ?.

'бал съм ти и слушалките... купих си домашно кино за 200 лв. ... В'ерно че е втора ръка (Самсунг), но предпочитам това!

186 мнения
профил »
Романов каза на 02.09.2014, 08:01 ?. :

240лв, вий дубре ли сти уа, баДки?

За толкова пари ще си взема Sony или Sennheiser. Луди хора.

28 мнения
профил »
nemezid каза на 10.09.2014, 17:28 ?. :

Честно казано от цялото ревю не разбрах, кое оправдава високата цена. Не ме разбирайте грешно. Като заклет геймър не съм против да дам повече пари за съответния хардуер - стига да си заслужава. Това което ме впечатли в тези слушалки е: изчистен дизайн, удачно поставен контрол на звука и автоматично заглушаване на микрофона. Като събера обаче всичко това накуп не мога да оправдая крайната цена, независимо от качеството на предлагания звук. Мисля, че няма да сбъркам, ако кажа, че можеш да купиш нещо по-добро на по-приемлива цена. Дори и да няма готини нововъведения като гореописаните.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 38
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 37
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 36
Рутер: D-Link DIR-645 35
Портативен рутер: D-Link DIR-505 34
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 34
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 32
Рутер: WD My Net N750 32
Сторидж: Бидон 17
Wireless AC WiFi адаптер: D-Link DAP-1520 14