facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Harley Davidson Motorcycles: Race to the Rall
Ревю | 19.01.2007 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Издател:
Activision
Жанр:
Състезание, Спорт
Платформа:
PS4
сайт на играта »

плюсове

Принципно, винаги може да бъде и по-зле.

минуси

Тотално неразбиране на култа към Harley-Davidson

Невероятно скучни, свръх-дълги трасета

Откровена (некадърна) кражба на идеи от Burnout

Харли Дейвидсън! И-иха-а-а! Просто няма как да не ти трепне нещо, някъде си, само при споменаването на култовата марка. Стига да си мъж и да не си фен на Барбара Стрейзънд, разбира се. Но нека не се отклоняваме. Та и аз така – още щом зърнах, че се задава игра с подобно име, тутакси реших да й обърна нужното внимание. Като ми попремина първоначалната еуфория обаче, в главата ми цъфна резонен въпрос – я чакайте малко, надпревара, с Харли??

Рокерската философия не беше ли против всякакво бързане и натягане? Не беше ли номерът да пристигнеш някъде със стил, а не възможно най-бързо? Това с издупването на пистовите резачки по булевардите на София, не беше ли крайна проява на селяния? И ред други тревожни питания, все в същия стил, които комай обезсмисляха самата идея за игра, която да има думите „Harley” и „Race” в заглавието си.

Все пак магията на най-известния измежду чопърите се оказа твърде силна. Пуснах си играта, скипнах разочароващото интро и бързо се озовах очи в очи с един никак не лош модел на Harley Davidson. Можех набързо да го пребоядисам, както и да коригирам разни настройки по него, но реших да не се ебавам със съвършенството. Вместо това се добрах възможно най-бързо до първата налична надпревара. (О, да, преди това ми се наложи да си избера измежду три различни,

еднакво лоши варианта за аватар

девойка с вид на току-що дипломирана счетоводителка, някакво негро, добре де – афро-американец, и брадат, дългокос дебелак на преклонна възраст. Егати избора!)

И така - 3, 2, 1, старт! Я, абе много бързо отлепиха тия момчета пред мен! Натиснах аз още по-здраво и без друго натиснатия до дупка бутон на газта. Нищо! Не само че не застигнах никого, ами и още две-три нагли копелета профучаха покрай мен сякаш бях спрял край пътя да „сменя водата на рибките”.

Чакай малко! Пауза, контроли... я виж ти! Ми то имало „турбо” в тая игра. Турбо?? На Harley Davidson?! Натиснах плахо упоменатото копче и чопъра ми като взе че хвръкна! Подминах първи, втори, трети... Йипи кайей, мадафака, както казваше нашия човек в „Умирай трудно”! После, хоп, турбото ми взе, че свърши. Е, мам... а бе, както и да е. Продължих напред и случайно се разминах на косъм с едно две случайни превозни средства, от тия дето се мотаха по шосето пред мен. Опаа, „турбо-метърът” взе, че пак се „напълни”. Ми така кажете бе момчета – Burnout с Harley-та. Га-а-аз!

Размазах се пет шест пъти, кога в насрещното движение, кога в някоя скала край пътя, прецаках двама трима от „конкуренцията”, и накрая, въпреки всичко, си

завърших първи

Като пич! И тогава взех, че се плеснах по челото, точно като змията във вица – а бе какви ги правя аз?! Що за идиот трябва да си, за да се кефиш да караш Harley Davidson така, сякаш става въпрос за поредното тунинговано голфче от NFS: Underground?!

Долу-горе тогава ми светна и за куп други нелицеприятни истини. Като например за безумно дългото, безумно скучно „трасе”, по което току що се бях състезавал. За смехотворната „физика” на играта и за още по-смехотворния „изкуствен интелект”. За доста скапаната графика... и т.н., и т.н. Към геймърите - ръцете далеч от това... нещо! Към некадърните дивелъпъри – ще горите в рокерския ад, момчета! Или може би сте... момичета!!!
 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Forza Horizon 2 -PC MANIA 2.0. 19
Need for Speed 6
R Racing Evolution
Burnout 3
Ridge Racer V
Toca World Touring Cars
Pure (PS3 X360)
ATV Offroad Fury 4
TOCA Race Driver
World's Scariest Police Chases