facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
God Of War 4
Ревю | 03.05.2018 | автор: PC Mania


оценка:
Производител:
SIE Santa Monica Studio
Издател:
Sony Interactive Entertainment
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PS4
сайт на играта »

плюсове

Промяна в геймплея, която чакахме отдавна

Връзката баща и син е емоционална

Разкошен нов митичен свят

Уникална графика

минуси

Нищо, наистина нищо

Избиването на боговете от гръцкият пантеон не е малка задача, дори когато си разярен спартански пълководец, който няма какво да губи.  Заключителната точка на отмъщението на Кратос беше поставена с убиването на Зевс. Светът на Гърция беше потопен в хаос а съдбата на Крейтос бе неясна. Не остава много за вършене, когато всички богове от митологията са мъртви, нали ? Пред студиото на играта стоеше задачата да преобрази основите, на които здраво стоеше играта. Санта Моника несъмнено се справи брилянтно със задачата.

Богът на войната (God of War) винаги е била история за отмъщение, чиято запазена марка е насилието и усещането за сила, което главният герой придава . Нищо не те кара да се чувстваш по-силен от убийството на богове. Новата игра от поредицата ексклузиви на Sony запазва това усещане, но по някак изцяло нов и свеж начин. Посредством невероятна графика и пъстра гама от цветове скандинавската митология оживява по невиждан досега начин. Кратос вече не е просто машина за ибиване, а герой с характер и минало. След като постига своето отмъщение, Кратос се оттегля в замръзналите скандинавски земи, за да търси уединение, а може би и ново начало. Любимият на всички спартанец вече е баща на малкият и все още неопитен Атрей, и единствена подкрепа след смъртта на неговата майка. Този път драмата на героят е предоставена на играчите по много по-чувствен начин. Въпросът е колко от напоеното с насилие минало е добре за Кратос да разкрие, къде е границата между Богът избил всички богове, и бащата, който учи сина си как да оцелее в един суров свят, без да се отдава на насилие. Не мога да повярвам, колко силно е предадено това усещане за вътрешна борба в някогашният безчуствен и неукротим Кратос.

Основната мисия на играта е простичка за проследяване на пръв поглед, но крайният резултат безспорно е шедьовър. Любимият на всички спартанец трябва да помогне на младият си син да изпълнят последното желание на починалата майка, а именно разпръсването на праха ѝ от най-високият връх, който очите могат да зърнат. Пътешествието до върха на планината ще е дълго и изпълнено с опасности, не само чудовища от скандиданвската митология, но и богове ? Кроткото начало създава усещането, че Кратос е оставил дивото си лице в миналото. Не след дълго, отново е принуден да извика на помощ своите бруталност и спартански гняв за да защити единственото, което има - своят малък син. Мистерозен странник, с наглед божествени сили нарушава установеният мир. Играта не губи време и умело потопява играча в усещането за древност и митология, в която основни лица са легендарни богове като Один и неговите синове - Тор, Балдур;  магьосницата Фрея и Мимир- прочут в скандинавската митология със своята мъдрост и знание. Последният става неизменен спътник на Кратос, макар и бивайки реанимирана отрязана глава която е умел разказвач и мъдрец. Заедно те ще се изправят пред гигантски тролове и ледени чудовища, пред надигнали се мъртви, пред същества с които се свързва Рагнарок и краят на всичко. Джуджетата отново са най-добрите в коването на оръжия и брони. Елфите са все така  мистични и привлекателни, но този път представянето им е различно виждано до момента. Боговете запазват своята безмилосност към повечето създания, нехайство към обикновените страдания, и враждебност към други богове.

Богът на войната този път е много по-лична история. Ще успеят ли Кратос и Атрей да оцелеят в една нова земя ? Ще бъде ли Кратос добър баща или ще се поддаде на своята същност да убива богове. С голямата сила идват и големите трудности, а Богът на войната ще остане верен на прозвището си.

Концепция

Невероятно преобразяване на серията God of War, което добавя нови слоеве на дълбочина в геймплейя и разказването на история, без да пожертва епичните моменти.

Графика и звук

Кратос изглежда по-жив от всякога ! Богатата на детайли графика оживява светът и героите на God of war както никога досега, демонстрирайки на какво са способни PS4 и PS4 Pro. По-интнимно приближената камера засилва усещането за големи и малки моменти. Никога ярките и пъстри цветове предадени с HDR не са придавали толкова реализъм. Динамичната смяна на светлини и сенки никога не са изглеждали толкова ефектни и детайлни. Бях изумен колко живи и истински изглеждат не само главните герои, но и всички врагове и средата около тях. От замръзналите гъсти гори и планински върхове, до мрачните катакомби и пещери контраста не спира да вдъхва реализъм. Бялата фигура на Кратос в 4К резолюция е радост за окото, особено докато е обграден от чудовища и стихия от огън лед. Оптимизацията на текстурите и разнообразието на света, героите и съществата поставят God of War отново на върха, не само на PS4 ексклузивите, но и на всички игри правени някога. Дебелият и нисък равен глас на  Кратос неминуемо създава усещането за епичност и митология, подкрепен от детският и ведър глас на Атрей. От звукът на бумеранговото хвърляне на ледената брадва, до въртеливите атаки на Остриетата на хаоса; от бурнтие битки изпълнени с раздиращ рев на гигантски чудовища,  до спокойните шумове на природата, саундтракът и озвучението в God of War  са невероятно реализирани и запазват високото ниво играта.

Геймплей

God of War  винаги е била известна със експлозивните и брутални битки, стихията от ярост и динамични сцени, заключителни атаки и адреналин. Дървото от възможности на различните оръжия на Кратос и Атрей поддържа постоянно геймплей разнообразие; Костюматизациите на героя и системата за ъпгрейдване чрез руни и камъни карат играча да изследва всяко скрито място от картата за постигането на по-добра статистика. Напоеният с митология  свят подбужда към изследване на всяко кътче, а връщането към недостъпните преди това места никога не е било по-забавно. Новото попълнение в поредицата е може би най-дългото приключение на Кратос до момента, набоявайки поне 30 часа геймплей. RPG елементите на костюматизация и развитие са добре приветствана промяна, която прави един шедьовър още по-ненадминат. Различните нива на трудност и скритете странични мисии правят преиграването неукротимо желание .

Пътешествието е дълго, свирепо и безмилостно и изпълнено със спиращи дъха моменти - едновременно красиви и сурови. PS4 има с какво да се гордее, феновете - от какво да се вълнуват. God of War e по-добра от всякога !

Копие от играта ни предостави единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games

  

напиши коментар
 

189 мнения
профил »
Baldur каза на 13.05.2018, 19:13 ?. :

God of War си е God of War. Няма сравнение с нищо друго. Тъкмо влязох за около минута, защото просто прецакахте "списанието" много здраво. Тъкмо щях да напиша, че ако не напишете поне изречения за тази игра, просто вече няма да влизам - аз и останалите пет души. От 99-та съм фен и това е единственият "гейм" форум, дето влизам, но се радвам, че пуснахте нещо за тази игра, дето е спиралът на сингъла. Играя я от како излезе и е нещо велико. Може би една от най-добрите игри изобщо. Но не мисля, че тази статия ще промени нещо, понеже хората, дето влизат тук са PC майнуни, дето теглят от замунда. Надявам се, че този коментар ще провокира отзвук и всички ще се забявляват докато четат коментарите.

Това е от мен, лека Ви вечер.

951 мнения
профил »
Serious Sam каза на 15.05.2018, 07:01 ?. :

Какво значи "спиралът"?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
God Of War 4

Превю:
Предимства на най-добрите игрови конзоли на пазара в момента.

новини:
Предложението важи само онлайн в PlayStation Store до понеделник, 12ти февруари.
Достъпно за всички играчи, включително и за настоящите PlayStation Plus абонати.
Рекламата с най-голям бюджет за позициониране (11,5 млн. долара) е “Star Wars Battlefront II: Heroes Are Born” за едноименния шутър.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
God of War III 67
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Bayonetta 46
Grand Theft Auto V 29
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19