facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
Freecom ToughDrive 160GB
10.08.2009 | автор: Пламен Димитров


оценка:

Вносител:
IDS
сайт на продукта »

В днешния забързан свят мобилността е ключов фактор. Много хора не могат да се откъснат напълно от ежедневието си и често се налага да носят “офиса” си със себе си под формата на лаптопи, смартфони и различни носители.

Външният харддиск ToughDrive на Freecom е предназначен именно за постоянно пътуващите хора, за които сигурността на информацията е над всичко. Това HDD може да понесе на практика всичко, което реалистично може да го сполети в офис-среда, както и някои напълно нереалистични инциденти.

За неговата стабилност допринася конструкцията му – в ToughDrive ще намерите повече силикон, отколкото в произволна посетителка на чалготека. Самата кутия е направена от твърда пластмаса, покрита с гума – пардон, “мек силикон”. Самото HDD също е поставено в силикон. Това го прави с една идея по-голям – 140 х 80 x 19 mm с тежест от 200 гр, но това не е нищо, предвид добрата защита. Идва и в по-големи варианти, от 250, 320 и 500 GB.

Харддискът издържа на различни форми на тормоз, най-очевидната от които е изпускането от високо. Моделът се рекламира с издръжливост на полет от два метра и държи на думата си – нищо няма да му стане. Ако сте ентусиасти, можете да измислите и други тестове – ритане, настъпване, падане по стълби и други подобни. В нашата тестова лаборатория планирахме да го сгазим с трактор, но после се отказахме, защото сме журналисти, а не трактористи. Има малка, но важна разлика. (Освен това нямаме трактор – бел. ред.)

Връзката с компютъра става през USB кабел, свързан със самия диск. Вероятно ще останете разочаровани от дължината му, която е едва шест сантиметра (за пред гаджето – двадесет и пет), но в комплекта е включен и допълнителен, по-дълъг кабел. Можете да си инсталирате допълнителния драйвер Turbo USB 2.0, който вдига леко скоростта на трансфер. Това е хубаво, но на хоризонта вече се задава USB 3.0.

Ако сигурността на данните ви е чак такъв приоритет, можете да заключите харддиска и с парола. Веднъж нагласена, тя не може да бъде заобиколена по никакъв начин, дори да извадите диска от кутията. С което искам да кажа – не я забравяйте. Като цяло, Freecom ToughDrive е перфектен избор за параноичните перфекционисти – стилен, удобен и много, ама много държалив. Ако сте се запътили на почивка, а не можете да се лишите от колекцията си... образователни филми дори за седмица, това е вашият външен диск.

  

напиши коментар
 

1 мнения
профил »
2f1b каза на 13.08.2009, 13:27 ?. :

Спечелихте ми от всякъде с ревюто и дори се замислям да си взема една разпечатка от 320 гиги, само че ... ме притеснява кабела, нещо не са го доизмислили щото ако преебеш кабела или мъжкото usb си тотално чао!

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 17.08.2009, 13:12 ?. :

Не е ли така с всички преносими HDD-та ?Наистина много добра статия!Няма нужда да му се измислят нови мъчения може да ви се вярва напълно :D

29 мнения
профил »
tarbuh каза на 25.09.2009, 23:54 ?. :

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 59
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 51
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 48
Кутия: Thermaltake Armor Revo 46
Захранване: Thermaltake Smart M750W 36
Стойка за таблети: Spire Cassi SP316PL 26
Видео карта: Gigabyte GTX 550 Ti 1GB GDDR5 25
Захранване: Corsair RM1000 23
Вентилатор: Cooler Master Excalibur 23
Охладител: Cooler Master NotePal U Stand 21