facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Butcher
Ревю | 22.05.2017 | автор: Юри Попов


оценка:
Производител:
https://crunchingkoalas.com/
Издател:
Transhuman Design
Жанр:
Шутър
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

кървава и пълна с атмосфера

страхотни кратки нива

със сериозно предизвикателство

перфектна за разпускане

минуси

нищо сериозно

При всички комплексни и пълни с реалистична графика игри днес, понякога на човек му се иска да поиграе нещо... по-простичко. Аркадно забавление, което да не го кара да мисли много-много и да не отнема часове. Butcher на Crunching Koalas е точно такова нещо.

Аркаден екшън до мозъка на костите си, Butcher е триумф на пикселизираното насилие. Навсякъде хвърчат пръски кръв, а повалените врагове пищят смразяващо. Вашият герой е безименен боец, който трябва да се пребори с кратки, но пълни със съдържание нива. В тях няма чекпойнтове, но повечето могат да бъдат минати само за няколко минути.

Управлението е безкрайно просто - левият тригър е за скок, а десният за стрелба. С А активирате платформи и отваряте врати, а Х е бутон за избор на оръжия. Арсеналът е богат - имате резачка, помпа, автомат, огнехвъргачка и др. Целта във всяко ниво винаги е да стигнете до изхода, като преди това ще ви се наложи да елиминирате няколко дузини гадове и да разгадаете някой дребен пъзел, свързан с платформи, врати и др. Периодично ще ви се наложи да бягате от опасни остриета или да преодолявате някакви други капани около вас. Всяка среща е динамична и може да завърши само по един начин - със смърт, било вашата или на противниците ви. Във всяко ниво има скрити и по три черепа и тяхното намиране е сериозно предизвикателство.

Както при всяка екшън игра, саундтракът е важен, а Butcher не е по-различна. Басите са силни и носталгията припомня подобните тонове на класическите шутъри на id. Ефектите на арсенала ви са също толкова добри и всяко оръжие има задоволителен бумтеж.

Butcher се играе на високи обороти и въпреки краткия си характер, тя очевидно е замислена за многократно преиграване с цел по-високи точкови резултати или по-бързо време. Някои описват играта като Doom в 2D и в това може да има логика.

Ами, това е - за игра като тази няма смисъл да се говори повече, просто си я пуснете и се потопете в един мрачен свят, където единственият цвят идва от шуртящата в промишлени количества кръв.

Butcher е налична в момента за PlayStation 4, Xbox One и РС. Кодът ни бе предоставен с любезното съдействие на Crunching Koalas

напиши коментар
 

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 24.05.2017, 18:07 ?. :

Звучи яко, колкото Broforce
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Halo: Reach 176
Halo 3: ODST 26
Killzone 3 20
Crackdown 2 10
Duke Nukem 3D: Megaton Edition 9
Battlefield 1 8
Destiny 2 8
Doom 2016 5
Homefront: The Revolution 5
Legendary 3