facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Bulletstorm
Ревю | 23.02.2011 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
People Can Fly
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Бърза, играе се на един дъх

Стимулира въображението по нестандартен начин

Графиката е приятна и доста цветна

Геймплеят в никакъв случай не става еднообразен

минуси

Дразнещи второстепенни герои

Ще призная, че когато първоначално научих за Bulletstorm, не бях особено въодушевен. Във времето на реалистични военни шутъри, които предлагат съвременни теми, живи конфликти и цялостно се опитват да ни покажат колко сериозна е войната, Bulletstorm ми се струваше някак… елементарна. Освен това само в рамките на няколко месеца на пазара се очакват цели три подобни лековати и шарени шутъра – Bulletstorm, отборния екшън Brink и дългоочакваният Duke Nukem Forever. След като пробвах демото на играта обаче, очакванията ми леко се повишиха. Ако не друго, поне си личеше, че продуктът е достатъчно добре изпипан. Управлението е добро, графиката прилична, играта се развива плавно. Сега, след като вече имах възможност да се запозная с крайната версия, мога само да се радвам, че дадох шанс на тази игра, защото Bulletstorm е просто страхотна!

Ах, старата школа

“Ain’t no school like the old school and I’m the fuckin’ headmaster!” – това знаменито изказване на героя на Том Уилкинсън от страхотния филм Rocka rolla на Гай Ричи остана задълго в главата ми. Е, изглежда, че момчетата от People Can Fly са прекарали доста време в часовете на директора, защото Bulletstorm е точно това, което може да очаквате от един шутър. В него се стреля! Непрекъснато, по всичко и всеки, с много различни оръжия! Всъщност, не знам за директора, но със сигурност експертният надзор на ветераните от Epic Games е оказал влияние, защото играта е солидна във всяко едно отношение.

Действително FPS жанра изглежда се пренасити от съвременни шутъри, така както преди това почти всяка игра беше на тема Втората световна война. Вземете само Modern Warfare 2 и Black Ops, Bad Company 2, последния Medal of Honor и очаквания през пролетта Homrefront. Всички те ни карат да гледаме замислено екрана и да съпреживяваме индивидуални борби и конфликти между цели нации. Няма лошо, разбира се, защото осъвременяването на темите във всеки един жанр е винаги добре дошло. Но какво става, ако искаме да спрем за момент войната срещу терора и да оставим приборите за нощно виждане настрана? Не може ли да поиграем на игра, която е толкова палава и лека, че ни позволява да я минем на един дъх? Ами, можем – с Bulletstorm!

За честта на един космически бандит

Действието в играта се развива няколко века в бъдещето, когато повечето цивилизовани планети са обединени в космическа Конфедерация. Не очаквайте обаче комплексна история и истинска енциклопедия от раси и събития, подобно на поредицата Mass Effect. Bulletstorm си има собствен капитан Шепърд и той носи звучното име Грейсън Хънт. Някогашен член на елитен специален отряд, той влиза в конфликт с бившия си началник, след като разбира, че екипът му е бил използван за елиминирането на противници на режима. Захвърлил военната униформа, Грейсън и хората му се отдават на космическо пиратство… докато съдбата не ги среща отново с някогашния генерал. След като корабите им катастрофират на планетата Стигия, бивша луксозна туристическа дестинация, която сега е дом на мутанти и бандити, Грейсън трябва да намери начин да се спаси, докато се отбранява едновременно враждебните туземци и предателствата на генерала.

Колко е скучно да убиваш

Като по правило във всеки един шутър целта ви е да поразите врага с точен изстрел, а най-доброто, което може да постигнете са т.нар. хедшотове. В Bulletstorm обаче това е най-мизерното представяне. Цялата идея на играта е построена около skillshots или майсторски убийства, които на свой ред ви носят skillpoints. Какво имам предвид? Ами, ако убиете противник като просто го обстрелвате, получавате нищо и никакви 10 точки. Точен хедшот, който е черешката на „реалистичните” шутъри, ви дава 25, също крайно малко. Но ако използвате електрическия си камшик, за да запратите врага в бодлите на гигантски кактус? Или хвърлите по него газова бутилка, която да взривите във въздуха с точен изстрел? Ами ако заменим безобидния кактус с истинско месоядно растение? Мисля, че вече схванахте идеята.  

Разбира се, подобни впечатляващи постижения не могат да се осъществят само с един стандартен автомат. Ето защо почти в самото начало получавате споменатия вече камшик, който използвате, за да придърпате към себе си повечето врагове. Веднъж попаднали в обсега на камшика, те политат към вас на леко забавени обороти, така че удобно да прецените какъв да бъде следващия ви ход. Например, да теглите един здрав ритник, който да насочи безпомощната жертва към бездната или нещо друго. Каквото и да е. Въпросните skillshots са над 100, така че разнообразие винаги има и единствената преграда са границите на вашето перверзно въображение. Доста от убийствата включват използването на предмети от околната среда, други пък изискват наистина майсторски рефлекси. Важното е, че никога няма да скучаете, при все, че на моменти е доста трудно да се обърне внимание на всичко, което се случва, тъй като сте заети да стреляте, ритате, използвате камшика и просто да сеете разрушение около себе си.

Хънт. Грейсън Хънт.

Да се играе с Грейсън е истинско удоволствие. Освен че има точен мерник, героят е изключително подвижен. Дори когато просто ходите, това става по-бързо, отколкото при повечето шутъри. Ако спринтирате, усещането за бързина е невероятно. Освен това може да се плъзгате във всяка една посока, така че да минете под някое препятствие или да се доберете бързо да врага – хрумване, което леко наподобява уменията на Сам Гидеън от Vanquish. Освен това Грейсън раздава ритници със същата безкомпромисност, с която изстрелва и репликите си.

Важна част от програмата на всеки кандидат за Книгата на Гинес по отношение на най-разнообразните килове са оръжията. Арсеналът в Bulletstorm не е супер разнообразен, но няма да ви остави да скучаете. Имате стандартни оръжия като автомат, пистолет и снайпер, както и по-футуристични като flail gun, който изстрелва две свързани гранати. Всяко от оръжията може да се ъпгрейдва неколкократно в категории като максимален капацитет на мунициите и брой на специалните заряди. За ъпгрейд се използват точките, спечелени от вашите skillshots, които може да похарчите на специални терминали, разпръснати из нивата. По този начин Bulletstorm стимулира играчите постоянно да измислят нови или поне да използват познати, но нестандартни начини за убиване, защото в противен случай няма как да ъпгрейднат арсенала си или дори да се сдобият с достатъчно муниции.

Луд на шаренко се радва

Във визуално отношение Bulletstorm има специфичен шарен и леко несериозен стил, без това да значи, че играта е грозна. Напротив, с помощта на енджина Unreal 3, предоставен от Epic Games, пейзажите в играта изглежда изключително приятни, без значение дали става въпрос за подземия, джунгли, пристанища или метрополиси. Предпочитаните от художниците цветове са зелено, жълто, синьо и оранжево, а цялостният вид на Стигия напомня на постапокалиптичния Ню Йорк от Enslaved. Грейсън се озвучава от ветерана Стивън Блум, който е познат на феновете като Grunt от Mass Effect 2, Wolverine от Spider-Man: Web of Shadows и още десетки заглавия от различни платформи.

Всъщност тук идва мястото за един от малкото недостатъци на играта – това е бившият подчинен на Грей на име Иши, който се явява ваш спътник в играта. Казвам „бившия”, защото още в самото начало Иши е тежко ранен и единственият начин да го закърпят е като присъдят част от изкуствения интелект на бордови робот. В резултат Иши постоянно се разкъсва между човека и машината в себе си, а и без това негативното му отношение към Грей прераства в изразено неодобрение. Това може и да е интересен замисъл, но той със сигурност щеше да изглежда на място повече в Deus Ex: Human Revolution, отколкото тук. Практическият резултат е, че Иши непрекъснато подхвърля някакви нападки, критикува и като цяло дразни с присъствието си. За човек, прекарал наскоро доста време с безличните персонажи на Test Drive Unlimited 2, това може и да не е чак такава трагедия, но определено Иши е най-дразнещият персонаж в играта.

Лошото е, че не е единственият. Генерал Серано също е пресъздаден като горд собственик на речник, на когото може да завиди и най-закоравелия хамалин. Ясно е, че на генерала се пада ролята на главния злодей, но със сигурност има по-добри начини да бъде изобразен подобен персонаж. Вместо това две трети от репликите на Серано са безкрайна тирада от обиди, които се изтъркват много преди края на играта.

Усетихте ли нещо нередно в горните изречения? Най-сериозният недостатък на игра… е един от второстепенните персонажи?! Ами, оказва се, че да. Във всяко друго отношение Bulletstorm е страхотна игра, чиито геймплей може да се опише с една-единствена дума – „динамичен”. Бърза, забавна, брутална, несериозна, но в същото време разнообразна откъм геймплей, тя е гаранция за страхотно прекарване както в сингъ плейъра, така и в Echo (аракдни мисии, пресъздаващи нива от играта, които наподобяват на Spec Ops в Modern Warfare 2) и онлайн режима. People Can Fly и всички останали, ангажирани в проекта просто са си свършили работата по един чудесен начин! 

 
системни изисквания
OS: Windows XP, Vista, 7; CPU: Core 2 Duo E2140 или AMD Athlon 64 X2; 2 GB RAM; видео: GeForce 7600 или Radeon HD 2400 Pro
напиши коментар
 

167 мнения
профил »
jaeger каза на 24.02.2011, 09:05 ?. :

ИМА ДИНОЗАВРИ!!

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 24.02.2011, 18:00 ?. :

+1

72 мнения
профил »
Omega-x каза на 24.02.2011, 09:13 ?. :

Имам да добавя още 2 минуса:
-Едно горчиво усещане за подобиена Gears of War, но с гледна точка от първо лице.
-Нивата, които въпреки че не са малки, са с прокаран един "тунел" в тях и...това е.
А да, стандартният минус - за РС играта не изглежда чааак толкова впечатляващо, т.е, примерно ако и давам оценка за РС тя ще е 8/10, докато за конзоли 9/10, и не защото ми е оставила някакъв гурчив "конзолен вкус", а по-скоро защото на конзола изглежда по-впечатляващо, от гледна точка на това че...ми айде ся, тия неща сме ги виждали и преди години, яко е да се върнеш към "корените", но за конзоладжиите това е нова и непозната територия.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.02.2011, 09:57 ?. :

Грешиш, играта на PC, както и всяка една друга изглежда по-добре.

Че е по-добре, по готино и по-фън да я играеш на конзола е друго, но като качество на картината за PC то винаги е по-добро.

227 мнения
профил »
Brakedown3 каза на 26.02.2011, 20:18 ?. :

За мен играта с мишка винаги ще е по добре, без значение от жанра- освен вечния проблем на камерата при конзолите мишката поне за мен си е най- добре

191 мнения
профил »
MartoG каза на 24.02.2011, 09:13 ?. :

Ами какво да кажа освен, че съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен, че си пре-ордърнах играта и накарах и един приятел да си я купи и утре като дойде направо почваме Ко-Опа и ще се размажем ! :Д :)

389 мнения
профил »
Draksis каза на 24.02.2011, 09:26 ?. :

Евала, приятна игра ви желая. :)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.02.2011, 09:58 ?. :

и еnvy you :)
Have fun :P

50 мнения
профил »
OverLordBG каза на 24.02.2011, 10:12 ?. :

Изключително добра игра.Изиграва се на един дъх постоянно има адреналин а пък пейзажите са толкова красиви, че могат да си съперничат дори и с картини за хиляди левове.Има и адски много малки детайли (една любимите ми части в играта).Примерно на същото място като на 8ми скрийншот видях, че картечницата не се спира винаги по един и същи начин а можеш лекичко да си я завърташ и да променяш позицията на дулата.Пак там видях, че след като изстреляш достатъчно патрони за да може картечницата да стане червена и после да се охлади няколко пъти дулата стават някакси сини.Много добра игра 10/10!

113 мнения
профил »
Celebtuile каза на 24.02.2011, 10:32 ?. :
Редактиран на 24.02.2011, 17:00 ?.

Страхотна игра, заслужава си парите и наистина е глътка свеж въздух в морето от псевдо-реалистични шуутъри. Дано вземе игра на годината или поне FPS на годината :)
edit: превъртях я, накрая става бая трудна, но все така приятна. Единственото, което ме издразни, беше cliffhanger-a накрая, но ще видим какво ще става по-нататък...

585 мнения
профил »
Jaison каза на 24.02.2011, 10:32 ?. :

Почти сигурен съм, че Иши е дественик :D

81 мнения
профил »
Titaka каза на 24.02.2011, 20:04 ?. :

Вече е секс машина :D

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 24.02.2011, 11:30 ?. :

lol

707 мнения
профил »
sturba каза на 24.02.2011, 12:55 ?. :

Супер игра още повече, че сингълплейъра е безплатен.Ще си я купя заради мултито.

53 мнения
профил »
isopropophlex каза на 24.02.2011, 12:58 ?. :

Динамичен, неангажиращ и свеж шутър ... найстина нещо различно и оригинално и се играе страшно приятно :)

335 мнения
профил »
GreeN каза на 24.02.2011, 12:59 ?. :

Евала на пичовете от People Can Fly :)

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 24.02.2011, 13:01 ?. :

Подходих с известен скептицизъм към Bulletstorm. "Завръщането към корените" рядко се получава добре, защото обикновено се получава така, че играта/музиката/филма изглежда като имитация на нещо старо, което не е направено на същото ниво. Изглежда сякаш разработчиците и издателите си казват "Хайде да направим такава игра/албум/филм, ще се играе/слуша/гледа доста заради носталгията по старото". При Bulletstorm, обаче, положението е тотално различно. Играта е зрелищна, динамична, забавна. Може би това се дължи на факта, че не е "Стреляй-по-всичко-oldschool". Да, стреля се по почти всичко, което мърда, но се изисква известна доза умение в убиването. За пръв път от доста време в FPS игра се ядосвам ако включа Rambo-mode и изпозастрелям всички. Друго си е да пуснеш thumper, да изхвърлиш 3-4 противника във въздуха, до откъснеш главата на един с въжето свързващо гранатите, след което да ги взривиш когато достигнат другия, през същото това време да смениш оръжието и да застреляш един във въздуха докато още един от психарите пада точно на ниво подходящо за ритник към близката пропаст. Несравнимо...
Казвам това като човек, който не е фен на FPS игрите - останах впечатлен от Bulletstorm. Задължителна игра за всеки, който иска лек и over the top (не се сещам как ще трябва да е това на български) екшън, изпълнен с кръв, псувни и дори известна доза мисъл. Мисъл насочена към по-интересеното убийство, но все пак мисъл.

219 мнения
профил »
khassad каза на 24.02.2011, 13:14 ?. :

Ето това се казва игра.Направена е много качествено и резултата е на лице.Много ми харесва и скоро ще я превъртя.Аз не съм голям любител на шутъри но това си заслужава вниманието :)

9 мнения
профил »
Roland каза на 24.02.2011, 13:15 ?. :

Една дума - МАЩАБ! От първата сцена на небостъргача, през преследването с гигантското колело, огромните пещери и зали. Играта предлага спиращи дъха сцени не със невероятната си графика или детайл, а именно със мащаба си. Нещо което липсва в доста от заглавията, които излизат в момента. Well played!

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 24.02.2011, 14:52 ?. :
Редактиран на 24.02.2011, 14:58 ?.

Това че играта е твърде кратка го смятам за минус ... превъртях я за 6-7 часа. Ако имаше още 4 часа топалки щеше да стане определено еднообразна,защото си е . [това сигорно е и причината да е кратка :D]. На моменти ми приличаше на Serious Sam. Историята е тъпа определено , предсказуема и определено доста скучна.
Единственото яко е графиката и нестандартния подход към някой неща. Имаше много груби и интересни моменти на места, но това беше само първо впечатление. След това се свиква с всичко. И в един момент осъзнаваш че само риташ и зривяваш по 7-8 гадняра. Боссовете твърде лесни и незамислени. Но на базата на масовите прости fps - игри който излизат е добро решение. Но има доста по хубави и замислини игри.

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 24.02.2011, 15:38 ?. :

Играта е добра, но ми се иска да бяха работили по Painkiller 2...

560 мнения
профил »
dogma каза на 24.02.2011, 16:24 ?. :

Много точно ревю! И наистина, малко по-дълга да беше играта, сигурно щеше вече да стане скучна. Но при това положение е перфектното разтоварващо забавление!

52 мнения
профил »
asfalot каза на 24.02.2011, 16:29 ?. :

Това с камшика е изключително "cool", ама само първия половин час. Бързо омръзва.
Прилична игра, но нищо особено - любителите на "old school" шутъри ще чакаме Duke и Serious Sam.

112 мнения
профил »
gogott каза на 24.02.2011, 17:54 ?. :

Ама вие честно ли.
За такъв калпав конзолен порт, на който липсва опция за 4:3 монитори и трябва да играя с 2 големи черни правоъгълника горе и долу, отделно с много странен бъг който прави черни черти по текстурите, ако последните са на high.
Срамота, че издателите и създателите се гавриха с Halo и Cod и че тръбиха наляво и надясно, как видите ли не били забравили Pc геймърите.

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 24.02.2011, 21:30 ?. :

Като не искаш да се чувстваш прецакан си вземи 16:9 монитор с HD и тогава се оплаквай, че бил скапан порт.

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 24.02.2011, 17:57 ?. :

Някой ще ми даде ли дефиниция за сериозен и тежък шутър? Скучен военен шутър - това ли е определението за сериозност? Още тонове забележки по някои изказвания, които се утвърдиха и клишираха... Айде моля ви се... Писва, а и са пълни глупости това.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 24.02.2011, 19:06 ?. :

абе няма и да го чета това ревю. ВИЕ пияни ли сте ве ПС маниа ??? Немога повервам че хора които са в пс гейминга от повече от 10 години могат да дадат такава оценка на това лайно, да лайно това не е игра а е гавра. Вие или некой ви плаща да дадете такава оценка или сте се напушили до като сте играли играта. Неам друго обяснение. Това е конзолен шит който се гаври с пс гейминга. Този тип шутъри са срам. Нема смисъл да обяснявам как всичко е скриптнато , как се движиш в коридори , как тук може се пързаляш , там може да скочиш че има препятствие , безсмъртен си в името на "супер зрелищния екшън"... къф екшън кфи 5 леа ... нема смисъл да говора, това може да некефи само некой 13,14 макс 15 годишен. мене ме срам да го коментирам и не намирам точни думи. пак казвам този нов тип екшъни са за телевизора не за монитора

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 24.02.2011, 19:38 ?. :

Бъдещето е тъпо.Сега ли рабираш това?

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 24.02.2011, 19:57 ?. :

- По какъв начин се гаври с PC гейминга ми е абсолютно непонятно, но...
- Скрипнато? Движиш се в коридори? Значи...като 99% от FPS игрите (като изключвам FPS/RPG хибридите)?
- Навсякъде можеш да се пързаляш, част от цялостния геймплей е. Логично е да можеш да скочиш като има препятствие, а не без да има препятствие.
- безсмъртен си в името на "супер зрелищния екшън" - да, с това донякъде мога да се съглася, но аз лично не видях разлика между системата при CoD и Bulletstorm - целят те, криеш се, излизаш пак. Друг е въпроса, че аз като цяло не си падам по безкрайно трудни игри, които са правени за да може някой да каже "Виж какво направих и при това без да умра нито веднъж!"
Но личното мнение е лично мнение - Opinion is like an asshole - we all have it and it stinks.

191 мнения
профил »
MartoG каза на 24.02.2011, 21:20 ?. :

+1 за Slesher ..

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 24.02.2011, 20:07 ?. :

Играта е доста добра, изиграх я на Very Hard за около 10 часа, не е от най-трудните игри които съм докосвал, но определено е свежа и забавна. Героите не ме дразнеха толкова, колкото липсата на смислени Upgrade-и по оръжията. Епизода с динозавъра е епичен...Worst family fun time EVER! :)

130 мнения
профил »
vilza каза на 24.02.2011, 20:38 ?. :

Щях да си я купя тая игра , ама на същата дата излезе KILLZONE 3 ( БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ ) и предпочетох нея . Може би като има суша да си я взема . А , демото не ми хареса .

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2011, 20:53 ?. :

Много ка игра минах на 1 дъх. Само ме дразни, че няма скок и се скача като на гиърс оф уар, но това не е болка за умиране на фона на това което се случва на екрана.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 24.02.2011, 22:20 ?. :

Slesher не разбираш.. кфо се мъча ти обяснявам.
Гавра с пс гейминга ДА, ше го повтарам до като има тоя комерс и се раждат такива лайна... ако и най болния фен на тая игра я изиграе повече от веднъж ше си резна пацата :Д оценка 9/10 (в кавички) и дали смех :Д

412 мнения
профил »
Serious Sam 1.0 каза на 25.02.2011, 15:06 ?. :

Аз я изиграх. И ми хареса.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 25.02.2011, 20:44 ?. :

Как ще ме накараш да я изиграя два пъти...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 26.02.2011, 00:34 ?. :

То тази игра си е за преиграване, само дето след превъртане са фащат ония там мизи за точки дето са за звездички да правиш на тях. След като се научиш на яки комбоси почва играта, които не и се кефи не е схванал за кво става дума.

348 мнения
профил »
dprime каза на 26.02.2011, 10:26 ?. :

Nine Inch ти си ебати бота.Anyway,тази игра е просто мега брутална!Поне е нещо различно от посредствените шутъри като Call Of Duty.На фона на Bulletstorm всичко друго изглежда толкова мудно....

32 мнения
профил »
mD-Rahl каза на 24.02.2011, 23:13 ?. :

Не е лоша игрицата, но се минава наистина твърде бързо.. Към 7 часа вечерта днес я записах, и в 1:00 я бях минал, хем спирах да ям, да се ровя из нета етк.. Като за 1 превъртане става, но не бих я пуснал да я цъкам пак.. Както съм цъкал доом 2 и quake 2 по дузина пъти навремето :) .

174 мнения
профил »
t3h_MaSt3r каза на 25.02.2011, 08:33 ?. :

Играта определено беше забавна, но имаше някои доста дразнещи моменти. Например някои от скилшотовете бяха невероятно трудни за изпълнение, например онзи да забиеш бос с бургия и после да го ритнеш О_О как по точно да го направя това? Като се доближа тои ме рита първи. Скилшота да уцелиш някои в топките със снайпер звучи лесно, ама те постоянно скачат настрани и дори със забавен куршум пак е невъзможно (по късно открих че трябва да ги ритнеш първо). Също така срещнах някои доста странни бъгове например когато прескачах една оградка натиснах надясно и тои изведнъж се плъзна настрани по оградката и глична извън картата. Бях заседнал в едно малко коридорче извън картата и трябваше да пусна мисията наново,защото ми беше направило чекпоинт вътре!!! Също така открих че оръдието за топки е абсолютно безполезно, но босовете го ползват много по ефективно от мен. (Hint: Когато стрелне с топка по теб му я риташ обратно няколко пъти и когато умре получаваш скилшота Kick of doom)

8 мнения
профил »
Gordan23 каза на 25.02.2011, 12:32 ?. :

има много тъпи и еднообразни игрина този свят,нито една от тях не може да стъпи на малкия пръст на тази

210 мнения
профил »
Dr.Falus каза на 25.02.2011, 13:49 ?. :

Hahahhahaha,геймплеят не ставал еднообразен.Трънки!След едно 1-2 часа играта се запъти към кошчето ми.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 25.02.2011, 17:16 ?. :

кво говорите бе хорааа ... пс маниа и дава макс оценка ... осъзнайте се това е велика епик игра

(като си пусна куейк 2 след нея, все едно се раждам отново. немога опиша точно. евала благодарен съм че ги има Епик. ЕВАЛА копелета. отврата който ми давате от вашите игри ми действа супер:П)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 25.02.2011, 18:33 ?. :

Едно ти признавам, братле - в хейтърството си номер едно. Ама аре заеби едно време. И аз съм цъкал Quake II, като излезе. Имам го и в момента, оригинален, инсталиран, даже с фенски енджин за по-яка графика, понеже иначе Win7 му се мръщи. Ама то това някак си беше преди 12-13 години. Когато нямаше свестен нет, PC мания-ата беше 32 страници, ходехме по гаражните клубчета в часовете по математика, една баничка струваше 350 лева, телефоните бяха с ееееей такива антени, bTV не съществуваше, а конзолите бяха три - PlayStation, SEGA Genesis и NES, по-известно у нас като Terminator... Тогава шибаняците с PS играеха Medal Of Honor, а ние се разцепвахме на The Edge - нали се сещаш... Времената се менят, копеле - от мене да го знаеш. Няма нищо лошо да си ретро геймър. И аз съм такъв. Ама като ще хейтваме, да хейтваме всичко, майка му стара... Не е ли така? ;)

108 мнения
профил »
The Stunna каза на 25.02.2011, 21:46 ?. :

До ей сега бях на Dream mode във Youtube и мога да кажа че играта ми хареса!Доста е шарена и красива, прилича ми на Quake 3.

768 мнения
профил »
Kazomir каза на 26.02.2011, 19:04 ?. :

Велика игра.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 27.02.2011, 10:19 ?. :
Редактиран на 27.02.2011, 10:27 ?.

Чакам втора част =)... то след такъв край какво друго?

П.П. Това е играта с най-много ругатни от всички които съм играл до момента, и честно казано макар да съм фен не мисля, че ще се забавлявам толкова с Дюк Нюкъм колкото с Булетсторм.

25 мнения
профил »
Paranoidcho каза на 28.02.2011, 00:19 ?. :

Nine Inch Nails за да наречеш едно нещо лайно или другите глупости, които изсипа, най-малкото трябва да си създал нещо по-добро от наличното... Съмнява ме, че си :)
Уважавам ти мнението, защото не може да ценим само позитивните такива...
Виж на фона на всичките еднообразни шутъри наблягащи на реализма, играта е нещо свежо и приятно. Незаангажираща, много добре изпипана точно откъм екшън. Мен ми беше много приятно да я врътна. Навремето се правеха такива игри, които наистина бяха за удоволствие. Да ги изиграеш на един дъх. Сега се залага на задълбочена история, на рпг елементи, на разговори на какви ли още не глупости и някой вече си отъждествяват живота и с игри и с филми какво ли не :) А Играта трябва да е за удоволствие и тази игра го доставя... :) Да всеки си има вкус, но това не е позор за гейминга. Това е точно връщане към корените. Да играта ще се хареса на 14-15 годишни както ти каза... Мое скромно мнение е, че точно тази аудитория трябва да си се занимава с това (нищо че от доста време съм прескочил тази граница)....

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 28.02.2011, 10:49 ?. :

"Nine Inch Nails за да наречеш едно нещо лайно или другите глупости, които изсипа, най-малкото трябва да си създал нещо по-добро от наличното..."
Абсолютно невярна глупост.

25 мнения
профил »
Paranoidcho каза на 28.02.2011, 12:59 ?. :

SLesher и защо да е невярна ?
То е лесно да критикуваш и да търсиш кусури :)
А и аз казах, че му уважавам мнението, колкото и крайно да е и супер неаргументирано... Въпрос на вкус е .....
Аз мога да се изкажа по подобен негативен начин за последният Medal of Honor и Battlefield-a, но поне ще пробвам да се аргументирам :)

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 28.02.2011, 18:58 ?. :

Защото не всеки е гейм дизайнер. Като геймър има право да изказва мнение дори и без да е направил някоя невероятно велика игра.

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 28.02.2011, 18:36 ?. :
Редактиран на 28.02.2011, 18:38 ?.

А ве индианец, кво да ти обяснявам като мозачния ти капацитет е такъв че неможе го смели.

Аргументирах се и преди това ама явно неможе да схванеш, просто не разбираш.
ОК играта е екшън и е неангажиращ с много бърз енджин, макар че небето примерно е снимка както на куейк 2 примерно от преди 15 години.
Но играта е едно лайно и я мраза и немога да подкрепя правенето на такива лайна, защото е вредно. Това е конзолен шит както казах. Това че е зрелищна може да заблуди само малките които не разбират. Как ти обясня, представи си един movie филм така да се каже с енджина на игра. Кво представлява той. Ами всичко е зададено предварително. Кой герой къде да отиде, кой предмет да падне и тн и тн. Тук е именно това, всичко е скрипт. направен филм и после просто е дадено некво управление на героя. Неможе да скочиш/паднеш никаде, движиш се в некви коридори през цялото време даже като си уж навън, не си навън, просто снимки на небе - това е коридор. Никаде неможе да се качиш неможе се мушнеш и тн и тн. Безмъртен си. Кфо още сигорно изпускам още много неща - лайна. Като играя играта имам чувството че съм хванат с вериги целия. Ограничен. ОТВРАТ. Това е за плейстейшън и другите боклуци не е за ПС. И за играта тряя се сложи маркер 15- (15-). Или за мозъчно ограничени хора. или за 1 час игра ако сте си нормални като мен :Д.

(сигорно пак не съм написал точно както тряя с правилните термини и тн, затова не разбираш за кфо говора. а ти самия играейки явно не го схващаш толко ти е мозъка. играта е зрелищна, лека, но е за 1 час игра, даже ако можеш да си позволиш ограниченията които ти налага за които писах горе. аз немога. това за мен е анти в всяко едно отношение. и играта неможе да и се дават такива оценки!!! неможе да има тея претенции където ги има. правеха лудата реклама, щото имат пари. и ако има некав "успех" демек парички са направили това е именно заради рекламата. щото всеки я трия след 1 ден от компа. далече са от истината и ми е кеф щото епик са педали за мен. комерс.)

ае бб

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 28.02.2011, 19:08 ?. :

Линейността е нещо типично за повечето игри в наше време (особено FPS). Разликата между "FOLLOW" над главата на някой като в Call of Duty и коридорите в Bulletstorm е минимална. Друг е въпросът, че Bulletstorm няма как да се получи ако не е линейна във всеки един момент. Всяка липса на линейност ще убие идеята, а тя е именно безспирен екшън. Какво се получи във FarCry? Изцяло нелинейна, но стана така, че нямаше причина да е такава. Реално имаше какво да се прави само ако се придържаш към местата, на които те води играта. Ако можеше да се разхождаш навсякъде в Bulletstorm какво щеше да стане? Щеше да стане напълно монотонна. Каквото и да си говорим, ако играта беше много по-дълга тя щеше да стане крайно еднообразна и скучна. В случая каква ще е разликата между това да убиваш на местата, на които те води играта и където поискаш? Никаква, просто във втория случай щеше да се забави играта и да се превърне в "Къде трябваше да отида? А от къде дойдох всъщност?"
Да, Bulletstorm е като филм (от онези безмозъчните, които ти убиват голямо количество от мозъчните клетки, но все пак са ти забавни), но тя не трябва да бъде нищо друго.
Не се опитвам да те накарам да харесаш играта, това видимо няма да стане, но се надявам поне да разбереш, че това което за теб е минус за много хора е плюс. И стига толкова заяждане с конзоли - темата остаря и омръзна.

ПП: И вземи научи буквите Ъ и У, че ме болят очите като чета какво пишеш.

65 мнения
профил »
zh4w каза на 08.03.2011, 19:48 ?. :

Nine кво си пил кво си пушил.Като не ти харесва беги да цъкаш Блак Опс с дечулигата :) Играта си е хардкор!

btw ти за точки и главни букви чувал ли си!?

1336 мнения
профил »
sollider каза на 01.11.2011, 08:10 ?. :
Редактиран на 01.11.2011, 08:21 ?.

Плюеш играта чрез вече втори или трети коментар, но не даваш нищо по-конкретно. Там е работата, че ти нищо съществено не си написал, а само ПЛЮЕШ. Енджина не ти харесвал, движел си се в коридори... пхаха :D Тоест, по тази логика не трябва да се доближаваме до 90 % от шутърите, освен ако нямаме "анти гейм клаустрофобия" (Извинете ме за тъпия и малоумен израз, но на тъпотията няма как да отвърнеш с нещо смислено) Ти ако наистина си имал глупостта да играеш само един час, и всичките ти тези впечатления, които поставяш за ЦЯЛАТА игра, да се крепят на базата на един час от общо 10 часа геймплей игра, то значи не си видял АБСОЛЮТНО нищо от играта и нямаш право да коментираш. Какви бяха тия глупости дето ги написа? Забеляза ли, че очевидно от всички коментиращи само ти си вярваш?
А, и не на последно място, постарай се да пишеш по-грамотно, че с твоя правопис си е чиста мъка да се чете така или иначе безсмисленият ти коментар.

150 мнения
профил »
gambit_12 каза на 28.02.2011, 19:19 ?. :

Аве не знам кво толкова се карате и вие. Аз такава игра не бях играл скоро. Вярно че не е нищо сериозно и е доста ограничаваща, но пппък мен ппросто ме кефи и ми е забавно. За мен ей тва е важно в една игра да е забавна и освен това да има як геймплей. Ей тея работи за затворени пространства и така наатък не ме е**ат. А доколкото вторестепенните герои. По добре ли е да ти повтарят колко си добър и колко си як или е по добре да те наппсуват малко че да се захванепш да напправиш малко пповече точки. Ако не сте забелязали като направиш голямо комбо от скилшотове ппротежето винаги ти казва колко си добър.

25 мнения
профил »
Paranoidcho каза на 28.02.2011, 21:20 ?. :

Slesher да съгласен съм и затова казах че му уважавам мнението :))
Ама виж последвалото........

Nine Inch Nails пич изхвърли си пц-то излез от вас да видиш, колко е лайнян света и все пак може да намериш нещо позитивно в него :)
Щом една игра може да те накара да изхвърлиш толкова бумащина, не знам нещо друго какво би предизвикало в теб :)))

14 мнения
профил »
leo1messi каза на 01.03.2011, 13:35 ?. :

Nine Inch Nails кротко бе. Като не ти харесва играта кажи че не ти харесва, защо не ти харесва и толкова.
П.П. Играта е EPIC !

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 02.03.2011, 06:26 ?. :

Игра без еднообразен геймплей
Шутър
Може да се управляват динозаври
Шутър

Сигурно ще я пробвам за загрявка преди AC:B
И за да се разнообразя от Medieval 2 Total War и хилядите и модове.

4 мнения
профил »
jerichoholic каза на 02.03.2011, 14:46 ?. :

Играта е изключително забавна и динамична. @Nine Inch Tails Ако Bulletstorm не беше линейна, то тя нямаше да бъде забавна въобще. Точно това и е замисъла - стрелба до дупка. Върви си играй "интелектуалните шутъри".

103 мнения
профил »
Progressor каза на 02.03.2011, 20:48 ?. :

Малко ми остана да я врътна, от това което съм играл до сега мога да кажа че КЪРТИИИИ... да, тъпо е че не може да скачаш и да паднеш, във всичко останали аспекти играта ми напълни душичката.. евалата на разработчиците, много ми се беше доиграло някакъв KICKASS BEAT'EM UP шутър и играта покри напълно изискванията ми. 10/10

@ Nine Inch Nails, ахаххахахххах NEERD RAGEEE баце xD

7 мнения
профил »
wolf950524 каза на 25.03.2011, 17:55 ?. :

Играта има наистина поне според мен хубав замисъл,но геймплея е малко еднообразен. Врътнах я и краят е много интересен, очаквам Булет Сторм 2 ...

11 мнения
профил »
Impirias13 каза на 07.08.2011, 21:01 ?. :

+1.Врътнах я и аз ама бях на село и докато намеря нет да се свържа то отиде цял век.Мен ме разби момента, в който жената(Тришка) Вика на Хънт "Ако измислиш начин да направим път ще ти изпълня едно желание" аз го реших(много е лесно) и тая вика "Get your wish" и аз си викам "ООООООхаааа, сега ще има някое еротично действие" пък тоз Грейсън е много прост."I want you to forgive Ishi" направо щях да откача като го каза.

370 мнения
профил »
des каза на 01.07.2011, 18:24 ?. :

Играта отвсякъде крещи как е направена за конзоли...много напомня на Джерико в това отношение (имам в предвид контрол на героя).

34 мнения
профил »
Baraban4oSKT каза на 13.09.2011, 19:46 ?. :

Много яка и забавна игра!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 01.11.2011, 08:03 ?. :

В игрите на People Can Fly екшънът никога не пада. Той върви паралелно с историята на играта. Спомнете си доброто им старо попадение Painkiller. :) Такива игри си остават в историята на гейминга.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Bulletstorm

Превю:
Както личи и от самото заглавие, Bulletstorm щe бъде олд скул шутър, в който куршумите просто не свършват и се цели тяхното най-оригинално използване.

новини:
Тя ще се нарича Bulletstorm: Full Clip Edition и отново се прави от People Can’t Fly като този път издател е не ЕА, а Gearbox Entertainment.
По време на представянето на Microsoft на Е3 2016, журналисти получиха USB стикове с медийни материали, сред които има и скрийншотове на подобрената версия.
В типичен случай на "тука има, тука няма", шутърът Bulletstorm бе изваден от каталога на Steam след като буквално до вчера играта бе достъпна.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Aliens vs. Predator 68