facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Bionic Commando Rearmed
Ревю | 30.09.2008 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
GRIN
Издател:
Capcom
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Забавна

Изчистен ретро геймплей

Красива

минуси

Трудна за игра на клавиатура

Сравнително кратка

Егати системните изисквания!

Когато ви разказвах за първият Bionic Commando за NES, в главата ми се загнездиха меланхолични спомени за доброто старо време, когато геймингът се изчерпваше с ръгването на 8 битов картридж в съответната конзола и безбрежно изкарани часове пред телевизора. Нямаше я драмата с високобюджетните игри, неуспяващи да изпълнят очакванията на потребителите. Нямаше ги и нервите при изчисляваването на поредната сума за ъпгрейд. Хей, дори нямаше конзолна фенбой война по форумите... всъщност нямаше и форуми. Имаше фън... е понякога не чак толкова, но калпави игри винаги е имало.

В този дух си намерих ромчето с първият Bionic Commando и близо цял ден се отдадох на ретро гейминг. Изобщо и не предполагах, че тия диванета от Capcom ще вземат да възкресят една от най-иконичните си игри в историята на гейминга изобщо.

Ретро

Bionic Commando Rearmed е добрият стар Bionic Commando, изваден от картриджа, изтупан здраво от 20-годишния прах и наврян в нови, красиви триизмерни дрешки. Главният герой, естествено, е Нейтън Спенсър с бионично подобрената си ръка, а основният лошковец е Лидерът... тцъ, не е Воленчо Сидеров, ама по муцуни си приличат. Играта е 2D сайд скролър с триизмерна графика. Героят не може да се отлепи от земята, освен ако не се закачи за нещо с ръката си, с която може да хваща и издърпва различни предмети и да маризи лошковци. Арсеналът му е подкрепен от стрелково оръжие (пистолет, картечница и базука) и гранати.

Нивата са 1 към 1 с тези от оригинала и следват простата структура - намери пътя до контролната зала, хакни в мини игра системата на врага - отвори следващата врата. Там ви чака продължение към следващата част на нивото, а на финала - бос. До всяка мисия Спенсър стига с хеликоптер и може да избира на картата в какъв ред да изпълни задачите. Внимавайте обаче, тъй като можете да се натресете на патрул, а в такъв случай трябва да си проправите пътя до зенитното оръдие и след като го разкарате, ще можете безпроблемно да стигнете до целта.

Rearmed

Освен дребните геймплей промени, Bionic Commando Rearmed предлага свински скок в графиката (всичко преминало от 8 бита на който и да е DX е свински скок всъщност). Играта използва физичния енджин на Ageia, така че ако разполагате със съответното парче хардуер в компютъра си, ще можете да се насладите на зрелищно реалистични експлозии. Анимациите са плавни, а в случай че го закършите откъм минаването на мисиите, винаги можете да убиете малко време в тренажора. 

 
системни изисквания
P4 2GHZ, 1 GB Ram, Dx9 Video, Win XP/Vista
напиши коментар
 

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 01.04.2009, 16:22 ?. :

Наистина е доста забавна. А когато я видях за първи път си казах "Да бе?! Ама тва сериозно ли?!" и евентуално се счупих от кеф. В мулти е много голям фън. Доста часове сме прекарали с приятели. Препоръчвам да се пробва.

390 мнения
профил »
venenum каза на 18.02.2011, 19:03 ?. :

пич кайи ми как и аз да са счупа от кеф иначе играта рулира
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6