facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Battlefield 4
Ревю | 02.11.2013 | автор: Петър Йорданов, Филип Станиславов


оценка:
Производител:
DICE
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

онлайн режимът е занимавка за месеци напред

изключителна графика

интересна опция за предварителен прогрес...

минуси

... прахосана в слаба кампания

изненадващо много бъгове онлайн

Докато спасяваме света от злонамерени китайски отцепници, които са решили да предизвикат нов световен конфликт, няма как да не се замислим защо изобщо DICE са се мъчили с толкова посредствена сингъл кампания. Поредицата Battlefield традиционно е известна със своя мултиплейър – нещо, което за щастие продължава да бъде така и в Battlefield 4. Кампанията обаче е нещо съвсем различно. Едва ли е случайно, че по време на маркетинговата кампания преди пускането на играта ЕА почти не обърна внимание на сингъл елемента. Сега вече знаем защо: той е слабо и мързеливо разказваческо усилие, което наистина не заслужава да бъде обсъждано, да не говорим за реклама. Какъв е изводът – освен ако не възнамерявате да се задържите за доста време в сървърите на EA, Battlefield 4 ще ви донесе единствено разочарование.

Кампанията в играта практически не е свързана с предната част 

и представя Китай като следващият голям американски враг. Когато един относително умерен и прогресивен политик се устремява към лидерския пост в най-многолюдната страна, консервативната фракция начело с адмирал Чанг се опитва да го ликвидира и да поеме контрола сред настъпилия хаос. Екип от американски бойци с името Tombstone е изпратен на място и бързо се оказва в центъра на нов глобален конфликт. Състояща се от 7 нива, кампанията в Battlefield 4 е кратка и определено й липсва динамичност, тъй като мотивацията в нея никога не надминава нивото на „Трябва да спрем лошите, защото са лоши!“. Героите са клиширани, а появата на Хана като китайски войник изглежда направо изсмукана от пръстите, за да могат създателите на играта да се похвалят, че са отделили място и на жена-боец. Ако направите сравнение между кампанията и някои от блудкавите филми на холивудския режисьор Майкъл Бей няма да сбъркате. Разговорите са дребнави, в историята липсва остроумие и реална тежест и като цяло мисиите разчитат много повече на визуалното зрелище, отколкото на запленяващия сюжет.

Самият геймплей не е по-различен от това, което сме свикнали да очакваме

С изключение на няколко ситуации, където може да управлявате различни превозни средства, методологията се придържа към изпипаната максима „стигни до чекпойнта, убий всичко, което мърда и продължи към следващия чекпойнт“. Китайските врагове са сериозен противник тъй като понасят доста удари преди да паднат, освен ако не успеете умело да го повалите с хедшот. В същото време размерът на пълнителите на автоматите и пистолетите сякаш е по-малък отколкото сме свикнали да имаме на разположение в другите шутъри, които накъсва действието заради презареждане и ви оставя уязвими в най-лошия момент. Противниците се появяват на най-различни места дори при положение, че физически е невъзможно да ги достигнат. Тяхното откриване понякога представлява известно предизвикателство, тъй като трябва са си служите с бинокъл, за да идентифицирате по-далечните цели, които след това се появяват на мини-картата. В някои моменти действително се появяват наченки на тактическа мисъл и тогава трябва внимателно да огледате хоризонта, да откриете врага и да начертаете обходна маневра. За съжаление тези ситуации са малко, а техният потенциал не е реализиран до край. Командите за останалите спътници могат да се издават само по време на сражения и са ограничени до това дали да нападат врага, когото сте открили през бинокъла или държите на мушката на оръжието си.

Един от по-интересните аспекти на сингъл кампанията е въвеждането на

мулитплейър елемент под формата на точки

Така изкараните точки се използват в системата Assignment/medal, чрез която отключвате оръжия за използване при повторно изиграване на кампанията. Защо някой обаче би искал да я играе втори път е съвсем различен въпрос. За щастие повечето от „златните“ оръжия могат да се използват и в мултиплейъра, така че все пак имате стимул да се представите добре чрез хедшотове, ръкопашни схватки и мултикилове. Използването на тези точки в кампанията е добър начин за въвеждане на играчите към основната система на развитие на героя онлайн, макар че извън това няма много смисъл.

Независимо от горчивия вкус, който сингъл изживяването оставя в устата, играта блести поне в едно отношение –

графиката

Засега все още не знаем дали PS4 и XBOX One версиите на Battlefield 4 ще подобрят РС варианта, но е факт, че геймърите които са отделили достатъчно усилия за своята конфигурация ще бъдат възнаградени с отлична визия. На Ultra настройки това без съмнение е най-красивата Battlefield игра в историята на поредицата. Всъщност ако имате възможността да включите всички максимални настройки може да приемете, че Battlefield 4 е една от най-добре изглеждащите РС игри в последно време. Водните и светлинните ефекти са страхотни, а разрушението е едновременно подчинено на всички физични закони и в същото време толкова нереално изглеждащо, че може да ви остави с отворена уста. Текстурите са изключително детайлни особено що се отнася до лицата и гримасите на героите. Трябва да отбележим, че скрийншотовете на Battlefield 4 просто не могат да възпроизведат как изглежда шутъра на подходящата машина. За съжаление наистина е жалко, че тази солидна графика е поставена върху толкова елементарна кампания.

Затова без да губим време влизаме онлайн, за да видим какво се случва в сърцето на играта

Все пак ако решите да си купите Battlefield 4, то ще е именно заради нейния мултиплейър.

Авторите се опитват да лансират заглавието най-вече с две основни характеристики – завръщането на режима Commander или системата с особено странно име Levolution. И двете сработват така, както би трябвало.

За да поемете ролята на командир, трябва да сте достигнали десети ранг. Своеобразно доказателство, че знаете какво правите. Веднъж щом се включите към дадена игра като командир, ще можете да видите картата от птичи поглед, наред с позициите на всички ваши войници, на завладените ключови точки, както и на забелязаните противници. Имате възможност да изберете своя отряд и да му дадете заповеди (или пък да му пратите различни припаси). Разбира се, няма никаква гаранция, че някой ще ви послуша. Дори можете да изстреляте дори крилата ракета в конкретна цел. Малката уловка в случая е, че някои опции за командира (особено по-мощните) се отключват едва след завземането на конкретна ключова позиция. 

Благодарение на Levolution системата пък

ще виждате как определени места по мултиплейър картите се превръщат на пух и прах. На едно място гигантски небостъргач може да се срине, на друго – цунами да помете кораб и да го разбие на сушата, а на трето –експлодиращи газопроводи да разкъсат улиците.

Всичко това не оказва твърде голямо влияние върху геймплея. По-скоро Levolution системата засяга малки райони и конкретна цел за превземане. И все пак – тези събития са меко казано зрелищни.

Всички тези нови екстри не променят коренно самата игра  (освен може би ако не искате да играете редовно с клан с 31 души). Те обаче и придават уникален облик. Пък и основният геймплей на Battlefield 4 е предостатъчно интересен, за да задържи вниманието ви. Разнообразието от карти е доволно. В Dawnbreaker ще се сражавате в красив град с тесни улички. Haiman Resort ще ви пренесе на архипелаг. Operationi Locker е Operation Metro, с тази разлика, че съществуват начини да заобиколите чекпойнтовете. Flood Zone ще ви пренесе в малък град, чиято язовирна стена скоро ще се разруши, а вие ще трябва да пренесете сражението по покривите на сградите…

От друга страна, различните режими предоставят и коренно различни изживявания. Large Conquest например (с повече точки за завладяване и с много играчи) е класическо „Battlefield изживяване“, докато в Obliteration – режим, в който два екипа се опитват да пленят неутрална бомба и да я откарат в територията на врага – определено ще се позабавлявате. 

Благодарение на системата Filed Upgrade пък целият ви отряд получава perks, когато изпълните дадена цел, но същевременно я губи, ако измрете наведнъж. По този начин авторите се опитват да окуражават отборната игра, а не характерната за този тип игри рамбовщина и перчене с мощни оръжия или превозни средства.

Всичко това обаче се опорочава периодично от забивания

и бъгове от всякакъв род (например губите отключените до момента неща, за щастие временно). Лагът понякога също е осезаем, без значение на кой сървър решите да играете. А когато Levolution настъпи, почти сигурно е, че ще последва и краш. Нещо повече – откриваме проблеми и със звука, и с текстурите, и с какво ли още не…

Общо взето – много трудно е човек да се наслади на Battlefield 4 в първите дни от премиерата й. Вероятно всичко това ще се стабилизира след известно време и огромна порция пачове, но на този етап най-добре изчакайте, преди да се гмурнете в онлайн света на този шутър. 

 
системни изисквания
OS: Win Vista, 7, 8; CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz или AMD Athlon X2 2.8 GHz; 4GB RAM; видео/ Nvidia GeForce 8800GT или AMD Radeon HD 3870
напиши коментар
 

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.11.2013, 09:20 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 09:22 ?.

"прахосана в слаба кампания" Прахосана но докаран повече реализъм отколкото в CoD където Soap се премяташе във въздуха и трепеше по 100 човека.. и 100% в GHOST кучето ти ще умре.

72 мнения
профил »
Trololol каза на 03.11.2013, 10:06 ?. :

Spoiler Alert! :D

203 мнения
профил »
ToiletDuck каза на 03.11.2013, 10:58 ?. :

Няма да коментирам, просто искам ника ми да стои редом до тези титани!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 03.11.2013, 22:21 ?. :

Гейшо на кой му дреме че има реализъм в кампанията като е от тъпа по-тъпа?

В Код можело да трепеш 1000 човека? Може би това е идеята на тъпата поредица? Прост екшън?!? Замислял ли си се?

Не че не трепеш 1000+ човека и в БФ кампанията.....Общо взето изхаби място на сайта с този малоумен коментар.

707 мнения
профил »
sturba каза на 04.11.2013, 10:50 ?. :

Кучето ще умре в COD: Ghosts 3

506 мнения
профил »
Azriel каза на 06.11.2013, 16:59 ?. :
Редактиран на 06.11.2013, 17:05 ?.

Gesha440 ти си голям смешник.Не съм видял досега нито един реалистичен шутър.Дори прехвалената Arma не е достатъчно реалистична,а ти ми говориш за бози като CoD и BF. Всичики моменти с Ми-28 са толкова смешни че направо направо е обидно.Предполгам че и представа си нямаш какво е това 30-мм автоматично оръдие да стреля?С такова оръдия съвсем спокойно можеш да оничожиш леко бронирана техника,така че се представи какво може да стане с човек.Още по тъпо беше когато хеликоптера преследваше тъпия джип при положение че въобще няма нужда да го прави в реална ситуация.Трябва само да изстреля ПТУР-а и това е.Все пак ракетите са с лазерно насочване така че джипът надали би останал невредим,с НУР-е същата работа тъй като в целия блок има 40 неуправляеми ракети от които надали един джип би успял да избяга.Та за какъв реализъм говориш?Това е само за момента с хеликоптера,а като цяло американските спец части като цяло са некадърници.Да вземем на пример прехвалената "Делта". Това да се усереш още на първата си операция.Става дума за мисията в Иран през 1980 когато губят техника и хора заради слаба подготовка.Както и в Могадишу през 1993 където губят отново техника и жива сила.В Афган през 2005 при операция "Червени криле" загиват 3-а от четримата командоси,а 4-я е спасен от местен.Изпратените да ги спсят морски пехотинци загиват когато хеликоптерът им Boeing CH-47 Chinook е свален.Загиват 16 морски пехотинци и 2- души екипаж. И дори с прехвалената операция по ликвидацията на Осама пак се дънят след като специално модифициран хеликоптер UH-60 Black Hawk се разбива и в последствие го взривяват.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 08.11.2013, 14:18 ?. :
Редактиран на 08.11.2013, 14:23 ?.

Бих изписал като тебе 300 реда да ти обясня някой работи но мога да ти го кажа и на просто АЗ СРАВНЯВАМ ИГРИТЕ КОЯ Е ПО РЕАЛНА,не съм казал,че BF4 е направена като в реалния живот защото игра като реалния живот няма да има,и знаеш ли защо?ЗАЩОТО Е ИГРА.Като искаш война ходи и се трепи в АФГАНИСТАН/ИРАК за парите на другите защото всичко с ОСАМА е създадено от Американците за да нахлуят но това е друга тема.Забравих да ти кажа,че не съм ти искал лекциите защо ми казваш колко се дънят американците и DELTA?Никъде не съм казал,че АМЕРИКА СА номер 1.И най ми е чудно защо като играеш игри сравняваш всичко с реалния живот нали е игра??!!Чао сериозния.

18 мнения
профил »
pavkataSTZ каза на 08.11.2013, 22:26 ?. :

@Azriel: американците са тъпи копелета, всички го знаем. още на 9/11 се разбра на какво са готови за малко петрол ..

560 мнения
профил »
dogma каза на 03.11.2013, 09:44 ?. :

Кампанията определено има някои клиширани сцени, а е и доста кратка - 5 часа максимум. Но за еднократно изиграване става, втори път - категорично не :)

А междувременно арабин наръга момиче в центъра на София - http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kradec-nap adna-s-nozh-prodavachka-v-sofiia-5997454

346 мнения
профил »
Gusto каза на 03.11.2013, 10:39 ?. :

http://plovdivnews.net/index.php?option=c om_content&view=article&id=39879%3A39879& catid=57%3Aregion&Itemid=97

Основният проблем е безнаказаността, а не дали някой циганин/турчин/сириец го е направил, или българин...

1335 мнения
профил »
sollider каза на 03.11.2013, 10:12 ?. :

С всеки нов Battlefield едни и същи минуси пишете. Кампанията на 3 наистина беше слаба, но тази е по-добре откъм геймплей и герои ако щете. Не мога да говоря за мултито на базата на натрупаните 2-3 часа игра в бетата, но този път сингъл-а ми хареса.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 03.11.2013, 10:43 ?. :

Дали не пишат едни и същи минуси, защото разликата в продукта е само една цифра в заглавието, плюс козметични промени. Купил ли си играта? Някои хора се бъзикат, че това е мод на тройката...

1335 мнения
профил »
sollider каза на 03.11.2013, 12:10 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 12:18 ?.

А то CoD години наред ви пробутва тая политика и всички би трябвало да сте свикнали и да не го правите на чаак толкова голям проблем, защото за разлика от CoD поне виждаме в пъти по-добра визия и представяне на играта спрямо предната. А тук готиното мулти (бетата ми хареса) поне се е съхранило, докато CoD от години тъпче на едно и също място. Не разбирам какво всички сте се заяли, че това било Bf 3.5. Какво толкова от предната имат да НАДГРАЖДАТ, че сте очаквали някакъв шедьовър?!

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 03.11.2013, 12:49 ?. :

И ти сега като си на 18 и си ок, дай завинаги да си останеш на 18, без да се развиваш нататък? Коментара ти е слаб, въобще не е нужно да се намесва друга игра в същия жанр, камо ли пък да се казва, че като тя не се развива, значи защо пък другите да изпъкват и да се променят. Като цяло и двете игри си станаха пародии, но си имат твърдата фен маса, затова ще има още поне 50 еднакви продължения с добри приходи. Нещо по олд трябва да изиграеш, за да разбереш, че тея две игри не са вся и сио в тоя жанр и е имало много по стилни, силни и не толкова бъгави игри и в сингъл и в мулти.

1335 мнения
профил »
sollider каза на 03.11.2013, 12:56 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 13:03 ?.

Въобще не съм принадлежал никога към която и да е от 2-те фен маси, ако това ми намекваш. Просто ме хваща яд като гледам как на CoD номера всяка година минава - една и съща игра под различно име я пускат за 10-ти пореден път и обира какви ли не плюсове, хвалебствия, високи оценки и какво ли не още, а за Battlefield, която между другото заслужава повече внимание от това, което й се обръща, бива заплюта, само защото приличала на предната. Ами аз и в по-горния коментар си го казах, само че няма кой да чете. Какво толкова спрямо Battlefield 3 имат да надграждат, че сте имали толкова завишени очаквания? Ето така от добри поредици игрите почват да се превръщат в разочарования - изкараха преди 2 години ЕА изродска за времето си игра, с която изчерпаха възможностите за иновации и нововъведения. Иначе къде видя да казвам, че това НЕ е Bf3 и е коренно различна игра? Ами не е, това си е bf3 с по-красива графика, но защо това трябва да е задължително минус? Казвам ти да погледнеш нещата под различен ъгъл. А намесата на CoD бе необходима просто за да изтъкна по-ясно причините, поради които плюете Bf3. Сега след седмица в ревюто на Cod ще четем колко била яка играта, въпреки че се повтаря до главозамайване. Интересно как една и съща повтаряща се геймплей механика може да бъде различно видяна в две различни игри, нали? Само дето едната обира и се кичи с какви ли не хвалби, а другата стои в калта. Ей това ме дразни най-много.

305 мнения
профил »
The Wolf каза на 03.11.2013, 16:21 ?. :

Wait the second, кой хвали едната за сметка на другата? Аз въобще не съм видял подобно нещо. Ти си вкарваш същата теза като в по горния коментар, която е крайно грешна. Няма нужда от сравнения, доволен съм, че бг геймърите разбраха, че ги доят и вече плюят и двете игри по-равно, баш както си требва, защото тези прекалиха и така се уляха, че не се знае кой от кого копира. Даже в замунда го осъзнаха това, което си е постижение за тамошното общество(на лапетиите дето пишат). И това, че тъпчат на едно място и двете е напълно вярно, а това, че едната ти е харесала, ПОНЕЖЕ тъпче на едно място не е никакъв довод, щото мултито си е същото, не е голямо постижение, че са го запазили мен ако питаш. Съзнаваш ли, че някой може по същия начин да ти дъни обратното, че код е големата работа, като не слагат нищо ново, понеже някои го купуват. Пак казвам, тея двете игри загубиха блясък, не със сегашните си продължения, а доста по отдавна, та който е очаквал да е нещо различно... сещаш се какво е получил. Та е нормално да е недоволен. Не знам кой би дал пари за подобни игри, които показват великите хамериканци като богове, те са си точно за тяхната публика, а такива добри игри излизат сега, пък да си хабим времето за тея точно, е кощунство. 5-6 часа сингъл и в коша, за кво да играеш мулти с некви ботове американци в него с интелигентност на маймуни(да не се обидят животните).

195 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 03.11.2013, 10:18 ?. :

Нищо не съм и очаквал от кампанията - това си е мулти ориентирана игрс. Сингълът играе ролята на обучително ниво. А, да, и в него се отключват някои оръжия за мултито.
По отношение на PS4 - играта в мрежа върви на 900р, при 60 /непостоянни/, при настройки, еквивалентни на „high” при РС. Вече в канала на Digital foundry и Jackfrags има достатъчно кадри. Лично аз смятам да я разцъкам на 4-ката, тъй като на тригодишния ми лаптоп я подкарвам с 15-20 кадъра на най-ниски настройки.

445 мнения
профил »
goblin каза на 03.11.2013, 10:31 ?. :

"графиката
Засега все още не знаем дали PS4 и XBOX One версиите на Battlefield 4 ще подобрят РС варианта"

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry- battlefield-4-next-gen-vs-pc-face-off-preview - детайлно сравнение (макар Х1 версията да не е окончателната според DICE)
заключението за некст джен графиката: "However, the games are running at equivalent to high settings on the PC version, while cut-backs in lighting, effects and draw distance mean we can play through the campaign at an almost uninterrupted 60fps. It can be argued that the image quality could have been raised a notch to the PC's ultra setting if not for this ambitious refresh target, especially given the frame-rate's struggles in multiplayer"

346 мнения
профил »
Gusto каза на 03.11.2013, 10:36 ?. :

Battlefield 3.5

203 мнения
профил »
ToiletDuck каза на 03.11.2013, 10:57 ?. :

Играта е скучна, но не чак толкова. Определено е по добра от Black Ops. Мисля, че графиката за PC е много добра, определено на топ ниво. Има няколко добри попадения всред оръжията и допълнителните функции. Както и да е, не е чак толкова лоша играта според мен.

242 мнения
профил »
angelsx каза на 03.11.2013, 10:59 ?. :

Които иска да види геймплеи от ps4/xboxone с истинско качество 1080p 60fps а не орязано от youtube dда погледне това http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry- next-gen-now-battlefield-4

355 мнения
профил »
PureJustice каза на 03.11.2013, 11:17 ?. :

току що изгубих 4-5 отключени предмети включително SV-98 пушка заради краш на играта

154 мнения
профил »
horhe каза на 03.11.2013, 11:48 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 11:49 ?.

Много повече очаквах от Levolution. Играх бетата и вместо всичко да може да се разрушава без значение колко е голямо, има в центара на картата един небостъргач, който бива разрушаван за около 2 минути, а има и по-малки сгради, които и чукът на Тор не може да разруши.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 04.11.2013, 12:45 ?. :

Беше ясно, че няма да е на нивото на Ред Факшън 2 =)

203 мнения
профил »
ToiletDuck каза на 03.11.2013, 12:03 ?. :

минавам само да кажа: не играйте сингълплейъра, пак е CoD за бедни :D

3 мнения
профил »
milenvdbg каза на 03.11.2013, 12:37 ?. :

На мултито със 3770k и 7870 2гб ос едишъна лагва та се цепи независимо дали е на low или ultra. На сингъла тия проблеми ги нямам и спокойно играя нa ultra 1080р със спряни филтрации.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 03.11.2013, 12:43 ?. :
Редактиран на 04.11.2013, 05:56 ?.

Играта е оптимизирана ако не друго. За пръв път да поиграя 2 часа и буквално да изляза и да я изтрия. Навсякъде по бойното поле в сингъла са разхвърляни сандъци с оръжие и джаджи. Толкова ли не можаха по-оригинален начин да измислят? Имаше някои силни моменти, но като цяло е същата като 3-ката - звуци, цветова гама на менютата, оръжията се държат абсурдно. Личи си че са вкарали повече динамика от 3-ката, но за мен това не е причина дори за миг да се замисля и да я купя. Тук напредъка е нулев и дори не смятам че заслужава прякора BF 3.5 Тази игра е пример как наглостта на EA няма край и се опитват да приличат на Activision. Така като гледам лесно ще ги догонят. Колкото и добра занимавка да е мултито, това си е претоплена манджа ама в най-чист вид. Тези които смятат че играят чисто нов продукт направен от нулата и са си я купили заради тези си мисли - честито!

4 мнения
профил »
ahala2 каза на 03.11.2013, 13:51 ?. :

"изненадващо много бъгове онлайн"

DICE/EA ще ги оправят тези бъгове със следващите пачове.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 03.11.2013, 14:50 ?. :

ДУХАЙТЕ СВИНЕ АЛЕ АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АЛЕ АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 03.11.2013, 15:31 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 15:35 ?.

Уникален провал е тази игрица, и аз бих казал, че сингъл кампанията е не най-лошото, а най-доброто в нея. Уникално банална е кампанията, опитали са се да копират елементи от CoD, обаче изобщо не им се е получило.
Но поне там ботовете са малоумни и можеш да ги кормиш както си искаш, а в мулти е невъзможно да оцелиш някой гаден кампер, заслепяващ те от 3 километра с фенерче. Благодарение на тромавият енджин разбира се. Отвъд всякакви съмнения най-лошият Battlefield до момента. Много по-добре да играя старата и страхотна Battlefield 2, отколкото да си губя времето с това недоразумение на ДРИС.

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 03.11.2013, 17:57 ?. :

Слаб ти е фарма.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 05.11.2013, 08:33 ?. :

Разбирам гнева ти този път, но кога ще си начукаш в главата, че НЕ Е ЕНДЖИНА!

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 03.11.2013, 19:19 ?. :

Баси фейла е тази игра, поредните олигофрени които копират COD. След яката MW1, всичко е боклук направен за пари... и до като IW имат морално право да експлойтват името което си създадоха, то тея dice/ea са жалки копирачи които от една игра която имаше свой стил и беше с голяма фен маса я превърнаха в COD клонинг, само с цел пари. Тва е все едно някой рок музикант да започне да пее чалга

50 мнения
профил »
австриискиа дънер каза на 03.11.2013, 19:19 ?. :
Редактиран на 03.11.2013, 20:13 ?.

гейминг индустрията се е превърнала в баш ИНДУСТРИЯ .... Излиза игра + 100- 200 милиона за компанията + бъгове независимо от проведени алфи, бети и т.н + ДЛС 1, ДЛС 2, ДЛС 3, ДЛС 4, ДЛС 5 (5-6 месеца) --- Нова игра + 1 нов звук + 1 нов цвят в енджина + бъгове + отново 100-200 милиона за компанията + ДЛС 1, ДЛС 2, ДЛС 3, ДЛС 4, ДЛС 5 (5-6 месеца) --- Нова игра + 1 нов звук + 1 нов цвят в енджина + бъгове + отново 100-200 милиона за компанията + ДЛС 1, ДЛС 2, ДЛС 3, ДЛС 4, ДЛС 5 (5-6 месеца) ...............

50 мнения
профил »
австриискиа дънер каза на 03.11.2013, 23:10 ?. :

Явно проблемът не е само, че играта не предлага нищо ново на практика, ами и адски счупения Неткод, съдейки по огромното недоволство във форумите на БФ и в youtube ....

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 04.11.2013, 10:48 ?. :
Редактиран на 04.11.2013, 10:56 ?.

незнам за какво разрушение говорите но има доста работи които не подлежат на разрушаване примерно пукането на автомобилни гуми, не могат да се спукат. Не могат да се чупят фаровете на колите има стени на които коршумите не остават следи Блъскам се в кола нито се чупи ни то помръдва Има и някакви ЛАМАРИНИ които не могат да бъдат пробити от оръжията На практика бронирани хаха с 2 см кевлари и т.н. Това се отнася за сингъла изтеглен от замундата

12 мнения
профил »
locoenough каза на 04.11.2013, 13:17 ?. :

най-добрия онлайн шуутър ТОЧКА

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 05.11.2013, 10:27 ?. :
Редактиран на 05.11.2013, 13:47 ?.

Батълфийлд 3 ли? Да, съгласен съм =)

П.П. http://youtu.be/OZ7ZXe6nOsE?t=1m17s

375 мнения
профил »
grand6master каза на 21.11.2013, 20:02 ?. :

нее аз съм по навит за bad company2

98 мнения
профил »
Г-н Върбешки каза на 05.11.2013, 09:46 ?. :
Редактиран на 05.11.2013, 09:47 ?.

Мето лично мниние е следното:
1) Battlefield-играта с много класове която изискваше тиимплей (Battlefield 2,1942...)
2)COD-играта за ВСВ която ни караше да стоип по комп клубовете по цели нощи (COD 1,2 MW1)
След тези игри за мен всичко е измама с цел доене на геймърите. Те изгубиха оригиналният си смисъл!
Вече нито Battlefield нито COD имат нещо общо с това което бяха.
Амин!
RIP COD,BF (2002-2007)

106 мнения
профил »
zamunda68 каза на 05.11.2013, 20:11 ?. :

Battlefield 4 е един много нешлифован продукт . DICE нямат притеснения , защото знаят , че имат гарантирани печалби в пъти още от първия ден . Защо правиха beta тестове , като същите бъгове ( че и повече ) присъстват в цялата игра ? Да го духат DICE , аз няма да си закупя бъгавия им , лайнян продукт . Да не говорим за CoD ...

Мижи , да те лъжа ! Съгласен с Върбешки на 101% !

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 06.11.2013, 01:25 ?. :

Само на мен ли играта ми харесва ??? :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Battlefield 4

Превю:
Титлата "Най-добър онлайн шутър" се изплъзваше на тази стара поредица прекалено дълго време и момчетата в DICE най-сетне са решени да поправят това.

новини:
Според гиганта, актуалното заглавие от поредицата се развива с по-бързи темпове от предната Battlefield 4 - с около 50 процента за шест месеца.
Така до понеделник ще може да свалите China Rising, Second Assault, Naval Strike, Dragon's Teeth и Final Stand за всяка една от платформите на играта.
Световната премиера на Battlefield 5 е насрочена за следващия петък, потвърди Electronic Arts.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69