WiDi устройство: Netgear Push2TV HD (PTV2000)

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 ное. 2011

 

Едно от основните предимства на Core процесорите на Intel от второ поколение, е т.нар. безжичен дисплей или WiDi 2.0. Ако притежавате лаптоп, който поддържа WiDi, можете да стриймвате абсолютно всичко от вашия мобилен компютър директно на HD телевизор. За тази цел обаче ви трябва и допълнителен приемник от страната на телевизора. Netgear Push2TV е точно такова устройство.

На външен вид Push2TV изглежда точно като миниатюрен рутер. Размерите му са едва 13.4 x 10.1 x 2.7 см, на практика колкото едно Nintendo 3DS. Със сигурност няма да заема твърде много място, когато го поставите зад своя телевизор. Ако предпочитате, може да го закачите дори и на стената, няма значение. И точно като всеки рутер, Push2TV HD се нуждае от захранване, така че трябва да отделите един контакт и с него. За да го вържете към телевизора или към чисто новия си 27 инчов монитор, спокойно може да използвате HDMI. Налична е възможност и за RCA свързване, ако разполагате с по-стар телевизор.

Благодарение на новата версия на WiDi може да стриймвате дори 1080p видео (предишната поддържаше до 720p) с 5.1 звук, без значение дали съдържанието на Blu-ray и DVD диска е защитено или не. Е, тази джаджа си има своите недостатъци, но безспорно предоставя един от най-лесните и ефективни начини за безжично свързване на лаптоп с HDTV.

Тестовете на устройството се оказаха изключително успешни. Дори и да сложите лаптопа на 6 метра от екрана (нямаме по-големи разстояния в офиса, сори), пак ще се наслаждавате на качествено видео без накъсване. Кадрите в секунда са цели 30, картината е абсолютно “мазна” и стабилна. Звукът също не се разминава. Забелязват се дребни артефакти по отношение на образа, но те са толкова незначителни, че няма да попречат на цялостното изживяване. Същевременно поддръжката на HDCP позволява да пренасяте по безжичен път дори и заглавия, защитени от авторско право. Така например нямахме никакви проблеми да пуснем Blu-ray версията на „Avatar” – образът на практика беше идеален. Прави впечатление, че във WiDi 2.0 Intel са намалили значително и лага на мишката. Все пак, тренираното геймърско няма да пропусне да го забележи, особено, ако сте с хубав и скъп мишок. Все пак, в сравнение с WiDi скокът е голям.

Ако наскоро сте се сдобили с лаптоп, който разполага с WiDi 2.0 поддръжка, покупката на устройството като Netgear Push2TV HD на практика е задължителна. Инвестицията си заслужава, а предимствата спрямо предишното поколение технология въобще не са малко. 

 

 

 

 

Автор: Петър Йорданов