Toshiba с 3D функции на лаптопите си

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 06 сеп. 2010

По време на изложението IFA в Берлин компанията Toshiba Computer Systems, подразделение на Toshiba Europe GmbH, представи разширена поддръжка на 3D съдържание на своите мобилни компютри Qosmio F60 и поддържащите 3D модели на Satellite A665. Усъвършенстваните модели лаптопи вече ще поддържат Blu-ray 3D диск и стрийминг на 3D филми през HDMI връзка на 3D телевизор, докато Satellite A665 разполага също и с HD 3D екран. Освен това и двата лаптопа разполагат с възможността да конвертират двуизмерно съдържание в истинскя 3D картина. Това прибавя ново измерение на вече познатите ни 2D филмите. Усъвършенстваните модели Qosmio F60 и Satellite A665 3D Vision се очакват на пазара в Европа, Близкия Изток и Африка през четвъртото тримесечие на 2010 г.

Qosmio F60 и Satellite A665 3D Vision са снабдени с новия Toshiba Video Player 3D. Това софтуерно приложение, достъпно специално за клиентите на Toshiba, използва сложни алгоритми, за да превърне DVD съдържанието от 2D в 3D. При Satellite A665 3D съдържанието може да се гледа на HD 3D 120Hz екран. 

Стрийминг на 3D филми на 3D телевизор

Qosmio F60 и Satellite A665 вече предлагат HDMI интерфейс, който поддържа 3D съдържание. Това позволява стрийминг на 3D съдържание директно на 3D телевизор: това може да е обикновен Blu-ray 3D Disc; а също така и съдържание, което е превърнато от 2D в 3D формат, като например съдържание за домашно видео и стандартния DVD формат.
Satellite A665 3D Vision също поддържа стрийминг на 3D гейминг съдържание през HDMI. Така вече геймърите могат да се наслаждават на 3D игри на вътрешен 15.6-инчов (39.6см) TruBrite HD 3D екран с LED подсветка (120Hz) или да се отдадат на напълно ново гейминг преживяване на по-голям екран на 3D телевизор.

Две нови леки Full HD видео камери CAMILEO
 
На 2 септември Toshiba Europe GmbH показа в немската столица и две нови цифрови H.264 видео камери. CAMILEO P20 и CAMILEO S30 са с Full HD резолюция и са създадени да бъдат максимално лесни за ползване. Двете видео камери се отличават с широк 3-инчов (7.6 см) чувствителен на допир екран, както и с удобен за ползване графичен интерфейс. Докато CAMILEO P20 предлага фото резолюция от 5 мегапиксела, CAMILEO S30 е снабден с 8-мегапикселов CMOS сензор. CAMILEO P20 се предлага в актуалния тъмно син цвят и тежи едва 151 грама.

За лесно споделяне на клипове и снимки, CAMILEO P20 и CAMILEO S30 предлагат широка гама от възможности за свързване. През HDMI, мини USB 2.0 порт или комбинирано видео, те могат бързо и лесно да се свържат с телевизор и други цифрови устройства. Освен това те имат слот за SD/SDHC/SCXC карти памет с капацитет до 64GB. CAMILEO S30 е с дебелина едва 19 мм. Двете нови видео камери се очакват на пазара в Европа, Близкия изток и Африка през третото тримесечие на 2010 г.

Двойка мощни LED пико-проектори

Компанията показа и нова гама преносими пико-проектори – LUMILEO P100 и  LUMILEO M200.  Благодарение на енергоспестяващия LED светлинен източник, ултра леките проектори са с дълъг живот на батерията до 80 минути. Предназначени както за домашните, така и за бизнес потребителите, тъмно сините LUMILEO устройства могат да прожектират големи кристално чисти изображения от най-различни източници. LUMILEO P100 и LUMILEO M200 се очакват на европейския пазар през четвъртото тримесечие на 2010 г.

LUMILEO P100 е миниатюрно устройство с дълготрайно LED осветление, съчетано с висококачествени оптични характеристики, които позволяват на потребителите да прожектират на стена снимки с размер до 152 см (измерени диагонално). Благодарение на енергоспестяващата LED технология и батерията с голям капацитет, потребителите ще могат да гледат видео клипове с максимална яркост до 80 минути, без да има нужда от презареждане на батерията. Пико-проекторът може да се свърже и да прожектира съдържание от лаптопи, смартфони, цифрови фотоапарати, геймърски конзоли и портативни медия плейъри.

LUMILEO M200 – 2 в 1 устройство, което съхранява и показва съдържание

С вътрешния си капацитет за съхранение на информация до 2GB, слот за микро SD карта и вграден медия плейър, LUMILEO M200 може да работи дори и без външно устройство за съхранение. Това превръща малкия портативен проектор в самостоятелно устройство, подходящо за много различни цели. Лесно за ползване колелце помага да се настрои фокуса, а навигацията е бърза и лесна с 5-посочен кръгъл панел от предната страна.

Автор: Филип Станиславов