The Lord of the Rings: Return to Moria излиза на 24 октомври за РС и PS5

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Независимият разработчик Free Range Games и издателят North Beach Games обявиха датата на пускане на тяхното дългоочаквано заглавие за кооперативно оцеляване, The Lord of the Rings: Return to Moria. Легендарните мини ще посрещнат джуджетата на 24 октомври с цифрово издание за PlayStation 5 и версия за РС чрез Epic Games Store. Играта ще види физическо издание за PS5 на дребно на 5 декември и е планирано да дойде за Xbox Series X|S в началото на 2024 г. Нетърпеливите приключенци могат да поръчат предварително заглавието дигитално на компютър чрез Epic Games Store или да го вкарат в списъкът си с желания в PlayStationStore за PS5. Разположен в Четвъртата епоха на Средната земя, епичният фентъзи свят, създаден от J.R.R. Толкин, The Lord of the Rings: Return to Moria, проследява джуджетата, докато се впускат в уникални приключения, за да си върнат и възстановят родината на джуджетата Мория.

Историята отвежда играчите отвъд книгите и в Четвъртата епоха на Средната земя, фантастичният свят, създаден от J.R.R. Толкин. Призовани в Мъгливите планини от лорд Gimli Lockbearer, играчите поемат контрола над група джуджета, натоварени да върнат изгубената плячка от родината на джуджетата Мория — известна като Khazad-dûm или Dwarrowdelf — в дълбините под самите им крака. Мисията им ще изисква сила на духа и работа в екип, навлизайки дълбоко в мините на Мория, за да възстановят съкровищата им и с надеждата един ден да им върнат предишната слава.

Във The Lord of the Rings: Return to Moria, играчите ще създадат свое собствено джудже, преди да се впуснат в пещерните мини на Мория сами или заедно с компания от други джуджета онлайн. Всяко приключение в дълбините ще донесе уникални предизвикателства и възможности чрез използването на процедурно генерирани среди, създавайки почти безкрайни възможности, докато играчите търсят най-дълбоките дълбини на джуджетата. Докато навлизат все по-дълбоко, джуджетата ще трябва да се уверят, че техният метал е готов да посрещне опасностите, които се крият вътре, изработвайки еластични брони и фино усъвършенствани оръжия, способни да защитят и победят всякакъв вид гоблини, арахноиди или по-мистериозни врагове, които могат сблъскване. Разкопайте мистериите на Мъгливите планини, извличайте скъпоценни метали, ценени от джуджетата, възстановявайте и запалвайте отново ковачници, които отдавна са изстинали, и научете тайната на Сянката, която се крие вътре.

Играта ще стартира на 24 октомври за PC чрез Epic Game Store и PlayStation 5 и ще бъде пуснат на Xbox Series X|S в началото на 2024 г.