The Bureau: XCOM Declassified – анонсът

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 24 апр. 2013

2K Games анонсира The Bureau: XCOM Declassified – тактическа игра от трето лице, която ще излезе на пазара за PC, Xbox 360 и PS3 през месец август.

Реално това е новият облик на обявения през 2010 г. и многократно забавян шутър XCOM, поверен на 2K Marin (BioShock 2).

Действието в играта ще ни пренесе в Америка през 1962 г. в периода на Студената война. Опасността от ядрен конфликт с Русия е надвиснала застрашително. За да се пребори с тази заплаха, правителството на САЩ основава тайна организация. Оказва се обаче, че не руснаците, а извънземните решават да нападнат.

Играчите ще поемат ролята на агент Уилям Картър – той е готов на всичко, за да свърши своята работа и нищо не може да го спре, обясняват от 2K.

The Bureau: XCOM Declassified черпи вдъхновение от самата стратегия XCOM. Основополагащите елементи – екип, тактика, инструменти, технология и ужас – ще бъдат налични и в The Bureau, но ще бъдат представени на играчите по нов начин.

Творческият директор Морган Грей обяснява, че тактиката е ключов елемент от The Bureau. Според него играчите ще успеят, само ако работят заедно. Макар и новото заглавие (създадено принципно за хардкор геймъри, поне така ни уверяват) да отдава почит на атмосферата на класическата стратегия, то ще постави играчите в обувките на войник. Според Грей по този начин изживяването ще бъде много по-интересно.

Авторите настояват, че акцентът върху тактическият елемент ще бъде осезаем. Това е тактическа игра с главно и удебелено Т, заявява Грей. Играчите ще могат да изненадват противниците по фланга, да се прикриват, да приоритизират целите си и т.н. Ще бъдат налични и различни умения, които ще се отключват в рамките на кампанията.

Залозите в The Bureau са изключително високи. Когато някой ваш съотборник умре, няма как да го съживите. Звучи добре, нали? Остава да видим крайния резултат след няколко месеца.

 

Автор: Светлин Бояджиев