Sony Ericsson с нови мобилни телефони

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

За един ден в Сингапур японската фирма представи три страхотни попълнения в смартфон портфолиото и зелената продуктова линия на компанията.

Първият е мобилен телефон за потребители, които търсят удобен начин за общуване на достъпна цена. Телефонът предлага възможности за бърза и удобна работа в интернет и разполага с характеристики като 3G HSDPA и лесен достъп до имейл и социални мрежи.

Sony Ericsson Cedar™ осигурява на потребителите ключовите функции, които те очакват да получат от Sony Ericsson. Той предлага удобна и бърза работа в социалните мрежи и истинско изживяване с помощта на Widget Manager 2.0 – приложение за достъп до социални мрежи и сайтове директно от основния екран на телефона. Наред с това, устройството е създадено с ергономичен дизайн, в съзвучие с цялото продуктово портфолио на компанията.

“Sony Ericsson Cedar™ е идеален за потребители, които търсят перфектния баланс между телефон за бизнес и за общуване в социалните мрежи”, заяви Куентин Кордие, мениджър Глобален маркетинг в Sony Ericsson. “Оборудван с 3G HSDPA, 3.5 мм жак и порт за лесноосъществима връзка с лаптоп, Sony Ericsson Cedar™ е достъпен GreenHeart™ телефон, който позволява на потребителите да се свързват удобно и бързо с всички свои контакти – без значение по работа или за забавление.”

Следващите попълнения са от значително по тежката серия Xperia, която дава на потребителите най-добрите изживявания в сферата на комуникациите и забавленията чрез колекция от смартфони, предлагаща богат избор на размери и стил. Представените нови модели: Xperia™ X10, X10 mini и X10 mini pro, и Xperia™ Х8.

Смартфоните Xperia™ X10, X10 mini и X10 mini pro ще получат софтуерни обновявания по време на жизнения си цикъл с цел подобряване на работата и добавяне на нови форми на комуникация и забавления. От третото тримесечие на 2010 г. ще стартира ъпгрейд на Xperia™ X10, X10 mini и X10 mini pro за работа с операционната система Android 2.1, касаещ някои пазари. Лидерската позиция на Xperia™ X10 като най-добър мултимедиен Android смартфон ще бъде утвърдена и засилена чрез добавянето на възможности за HD запис, като част от същото това обновяване. Последващият ъпгрейд на Xperia™ X10 през четвъртото тримесечие ще включва възможности за безжично свързване към и показване на съдържание на телевизор, както и подобрения в приложенията Timescape™ и Mediascape.

Продуктите от колекцията Xperia™ добавят най-добрите в този клас забавления към основните характеристики на смартфоните като приложения, карти, имейл и бърз интернет, което ги превръща в най-интересните смартфони. Xperia™X10 е флагманът в колекцията Xperia™ и разполага с 8.1 мегапикселова камера и 4-инчов екран за най-доброто в този клас мултимедийно изживяване. Signature приложенията като Mediascape и Timescape™ помагат за организацията на съдържанието и правят мултимедията и комуникацията действени и живи.

Освен функциите и приложенията, от ключово значение за истинското изживяване в сферата на забавленията е и дизайнът. Философията на Sony Ericsson за дизайн, следващ формите и извивките на човешкото тяло, се прилага в цялото портфолио на компанията като вгражда технологията в продукти, които изглеждат и работят страхотно. Като прилага иновации в дизайна, Sony Ericsson предлага смартфони Xperia™ с възможност за богат избор на размери и стил.

Стив Уокър, директор на отдел Продуктов Маркетинг в Sony Ericsson, коментира: “Стремежът на Sony Ericsson е да бъде марката за комуникационно забавление. Ние сме силно фокусирани върху пазара на смартфони и особено върху създаването на най-интересните смартфони. Разполагаме с уникалната възможност да направим това благодарение на натрупания опит при създаването на Walkman и Cybershot телефони и усиленото сътрудничество с компанията-майка Sony.”

Sony Ericsson представи и Xperia™ X8, който ще разчита на успеха на X10 и мини телефоните и ще направи колекцията от най-интересните смартфони достъпна за още по-широк кръг от потребители.

Sony Ericsson Xperia™ X8 е страхотен смартфон за забавления, който разширява въздействието на колекцията Xperia™ върху нови сегменти от пазара. Потребителският интерфейс е подобен на този на Xperia™ X10 mini – с четири ъгъла на екрана за лесна употреба само с една ръка, които могат да бъдат персонализирани за достъп до любимите приложения само с едно докосване. Xperia™ X8 разполага и с Timescape™ за бърза връзка със социалните мрежи и сайтове и всеобхватен бутон за достъп до многообразно съдържание само с едно докосване. Отворената операционна система Android осигурява страхотни смартфон възможности и достъп до хиляди приложения в Android Market™. Тимо Маасман, продуктов маркетинг мениджър за Xperia™ X8, сподели: “Щастливи сме, че имаме възможност да предоставим цялостното изживяване с нашите смартфони Xperia™ на нови потребители, като им предлагаме един телефон с пълен набор от функции и характеристики в достъпен ценови сегмент.”

Xperia™ X8 е перфектен за мултимедийно забавление. Независимо дали става въпрос за игра от Android Market™, най-новите смешни видеоклипове в YouTube™ или сърфиране в мрежата, нищо не може на убегне от погледа върху 3-инчовия екран. Можете да търсите и сваляте музика от PlayNow™ и след това да я слушате като използвате 3.5мм жак за слушалки. А за по-творчески настроените има 3.2-мегапикселова камера и възможност за видео запис.

Sony Ericsson Xperia™ X8 – ключови характеристики:

•    Четири ъгъла за лесна работа само с една ръка и достъп до приложения само с едно докосване
•    Възможност за персонализиране на четирите ъгъла с добавяне на любими приложения и мини приложения на основния екран
•    Наслаждавайте се на игри, видео, интернет и още много други на 3-инчовия екран
•    Timescape™ показва цялата комуникация на едно място за максимално улеснение
•    Android Market™ – хиляди приложения за забавление
•    3,2-мегапикселова камера – снимайте на воля и качвайте незабавно във Facebook™

XPERIA™ X8 поддържа GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 900/2100 и UMTS HSPA 800/850/1900/2100

XPERIA™ X8 ще бъде наличен на някои пазари от третото тримесечие на 2010 г. в цветовете бяло, тъмно синьо/ бяло, морско синьо/ бяло, розово/ бяло, сребърно/ бяло.

Третото попълнение в продуктовата линия е Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™ – първият сензорен Walkman™ телефон, който обединява музика, общуване в социалните мрежи и комуникация в едно цветно устройство. Използвайки предимствата на новаторския интерфейс за управление от четирите ъгъла на екрана, въведен за първи път със Sony Ericsson Xperia™ X10 mini и Sony Ericsson Xperia™ X10 mini pro, Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™ поставя музиката на върха на пръстите ви.

Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™ предлага на потребителите невероятното и отличено с награди* Walkman™ изживяване, като наред с това им дава възможност да изявят своята индивидуалност. Притежателите на телефона разполагат с различни цветови комбинации, чрез които да персонализират своето устройство, така че то да изразява техните настроения и да ги отличава от останалите.  Интерфейсът с управление от четирите ъгъла на екрана позволява на потребителите да използват най-важните функции на телефона си, лесно и приятно, само с едно докосване. Така, независимо дали общуват чрез текстови съобщения, Facebook™ или имейли, те могат да се насладят на неповторимо и индивидуално сензорно изживяване върху кристално ясния 2.6-инчов екран.

Наслаждавайте се на сензорен Walkman™ телефон със Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™:

•    Музика –  оборудван с  Walkman™ функции  като Touch TrackID™,  MediaGo и PlayNow™
•    Социални мрежи – достъп до  Facebook™, Twitter™ или Orkut™ 
•    Камера – С 2.0 мегапикселовата камера можете да качвате снимки директно в мрежата или да ги изпращате на приятелите си.
•    Комуникация –  сърфирайте лесно в интернет, говорете или общувайте чрез имейли с вашето семейство и приятели. 
•    Четири ъгъла, четири икони – всичко, което желаете е на върха на пръстите ви.

„С повече от 140 милиона Walkman™ телефони продадени в цял свят и сензорна технология, добиваща все по-голяма популярност, ние се вслушахме в желанията на потребителите и им предложихме перфектната комбинация – първият сензорен Walkman™ телефон – Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™. Съчетанието на познатия вече сензорен интерфейс за управление от четирите ъгъла на екрана, който дебютира успешно в Sony Ericsson Xperia™ X10 mini, с отличената Walkman™ технология дава на потребителите уникално изживяване в сферата на комуникациите и забавлението,” коментира Джени Малтесон, Продуктов маркетинг мениджър в Sony Ericsson.

Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™
Сензорен Walkman™ телефон

•    Сензорен Walkman™ плеър – музиката е на върха на пръстите ви
•    Touch TrackID™ – научете заглавието на тази песен само с едно докосване
•    PlayNow™ –  намерете своите любими и нови песни бързо и лесно
•    MediaGo – прехвърлете своята музика от компютъра на мобилния си телефон
•    Интерфейс за управление в четирите ъгъла на екрана – достъп до вашия Walkman™ плеър, контакти, клавиатура и много други, само с едно докосване
•    Лесна навигация – бърз достъп до вашите любими интернет страници
•    Изразете себе си с един от десетте цвята, в които ще се предлага на пазара   
•    Социални мрежи – Facebook™ или Twitter™
•    3.5 мм аудио жак – слушайте своята музика

The Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™ поддържа GSM GPRS/EDGE Rx 850/1900 и GSM GPRS/EDGE Rx 900/1800

The Sony Ericsson Yendo™ с Walkman™ ще се предлага на някои пазари от третото тримесечие на 2010 г. в цветовете: черен, син, зелен, оранжев, розов, лилав, червен, сребрист, бял и жълт.

Автор: Пеню Дачев