Quest Games – влез в играта

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 дек. 2015

Всички ние сме геймъри, нали? Ами да, иначе нямаше да бъдете в този сайт и да четете тази статия. Обединяват ни страстта към игрите и жаждата за приключения в далечн и фантастични светове. Всъщност едно от нещата, които правят любимото ни занимание толкова интересно е, че игрите ни дават възможност активно да участваме в това, което се случва, а не просто пасивно да наблюдаваме екрана като при киното. Съдбата на героите ни е в наши ръце и от нашите умения, бързи реакции и остър ум зависи как ще се развият събитията.

Разбира се, да спасяваш света с контролер или мишка в ръка е страхотно, но я си представете, че има и друг и дори по-непосредствен начин да участвате в приключението. Не става въпрос за виртуална реалност или някакви други технически приумици, а за това буквално да изживеете играта на живо.
Точно това предлага Quest Games – автентично изживяване, което стимулира тялото и мозъка и трябва да ги използвате еднакво добре, за да разкриете тайните зад заплетените сюжети, които ви очакват.

Идеята е гениално проста – всяка игра разчита на съобразителност, находчивост и интелектуална способност от страна на играчите. Разполагате с предварително зададен сюжет, определено време за постигане на целта и подсказващ жокер от администратор. Острият ум превъзхожда зилната ръка; не трябва да използвате физическа сила спрямо разположените предмети. Може да пипате и премествате предмети, при положение, че не прилагате големи усилия. Ако не можете да го направите с лекота, значи не сте тръгнали в правилната посока и е възможно да счупите или повредите дадения предмет. Мислете, разсъждавайте и не оставайте нито една възможност непроверена!

Към момента са налични две игри със следните сюжети:

“Тайната на Св. Ордeн”

Рен льо Шато е замък и име на малко селце сред хълмовете в Южна Франция. Твърди се, че той е бил център на Ордена на Тамплиерите. След “Черния петък” (гибелта на елита на Ордена на Тамплиерите) се търсят векове наред несметните богатства на ордена, в това число и “Свещения Граал”. На играчите, играещи в тази стая се дава възможността да проследят цялата история на “Свещения Граал” и по пътя на логиката да открият тайника, където е скрит той.

“Илюзия”

В основата на тази игра е диамантът “Шах”, намерен в Централна Индия, вероятно през 1450 г.  „Шах“ добива истинска известност поради печалните обстоятелства около смъртта на руския дипломат и писател Александър Грибоедов. Той е убит през 1829 година в столицата на Персия, Техеран. Руското правителство иска да бъде наказан виновникът. Уплахата в двора на шаха довежда до това, че в Русия е изпратен лично неговият син – Хосрев Мирза, за да поднесе в дар на императора в тогавашната столица Санкт Петербург елмазът „Шах“. Щедрият подарък на шаха спасява от кръвопролитна война Русия и Персия. На свой ред, играчите в тази стая влизат в ролята на професионални обирджии в трезори на банки и в рамките на един час трябва да успеят да измъкнат диаманта.

Изберете вашето приключение и се впуснете в него, готови на всичко. Quest Games ви очаква на http://quest-games.com/ и на ул. Христо Белчев 34 в гр. София.

Автор: Филип Станиславов