PlayStation 5 събитието ще е на 11 юни

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

След като информация за това изтече от реклама в Twitch, публикувана по-рано от предвиденото, от Sony потвърдиха, че тяхното голямо PlayStation 5 събитие ще се проведе на 11 юни от 23 ч. българско време. То трябваше да се проведе на 4-ти, но беше отложено поради размириците в САЩ.

Събитието ще бъде излъчено в 1080р и 30 fps. Това предизвика коментари, тъй като за да се покажат пълните възможности на следващото поколение конзоли на Sony, феновете очакваха предаване в 4К и 60 fps. От компанията обаче казаха, че това е компромисен вариант, улеснил работата на разработчиците, много от които работят от вкъщи. „Игрите, които ще видите в четвъртък, ще изглеждат още по-добре, когато ги играете на PS5 с 4K TV, както бихте очаквали", пише в блог пост по темата.

От Sony също така препоръчват да гледате предаването със слушалки. От компанията обещават, че по време на събитието ще има интересни аудио моменти, които могат да се загубят, ако ги слушате през високоговорителя на лаптопа си, например. Няма повече детайли за какво става въпрос, но от Sony отдавна говорят, че силно ще заложат на добрия звук в PS5.