PlayStation 4 Slim е официална

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 сеп. 2016

Sony Interactive Entertainment (SIE) представи нова по-тънка и по-лека PlayStation 4 (CUH-2000 серия ) компютърна система за забавление, разполагаща с 500GB HDD. Същата ще бъде достъпна в Япония, Северна Америка и Европа от 16-ти септември, 2016г., на цена от 29,980 йени, $299 USD, €299 и £259. Препоръчителна цена за територията на България – 699 лв.

Вътрешната архитектура на новата PS4 система е подобрена, намалявайки обема на конзолата с над 30%, сравнено с предходните модели. Теглото на машината е редуцирано с 25% сравнено с първите модели от CUH-1000 серията и 16% сравнено с настоящите от CUH-1200 серията. Новата PS4 конзола е с увеличена енергийна ефективност, след като потреблението на енергия е намалено с повече от 34% в сравнение с първите модели и 28% сравнено с настоящите такива.

Дизайнът на новата система е наследник на елегантния профил, познат ни от предходните модели. Лицето и гърба на конзолата са леко променени. Ъглите са намалени и заоблени, качество което придава мекота на образа, нещо което ще се хареса на широката публика. Новият изчистен дизайн, маркиран с емблемата на PlayStation в центъра на конзолата, пасва идеално на всяко помещение.

С насочен поглед към бъдещето на визуалните технологии, всички PS4 системи включително PS4 Pro, ще поддържат HDR визуална технология (High Dynamic Range). Същата ще позволи възпроизвеждането на светлосенки и обогатена палитра от цветове. Геймърите, които притежават HDR-съвместими телевизори ще се забавляват с игри и съдържание, което впечатлява с реалистичност,  живописност и неподправеност.

Автор: