No Man’s Sky – за амбициите и мащабите

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 11 авг. 2016

Космическото приключение No Man’s Sky е може би най-амбициозната и мащабна игра, създавана някога.

Проектът впечатлява с невероятните мащаби на виртуалната вселена, включваща общо 18 446 744 073 709 551 616 (18 квадрилиона) планети

Единствената българска верига за видеоигри Pulsar представи официално новата космическа игра No Man’s Sky. Проектът впечатлява с огромните си мащаби и с това, че голяма част от планетите в него са създадени от специален алгоритъм. Подход, който според мнозина ще доведе до нова ера във виртуалните забавления.

„Много разработчици говорят за необятни игрални вселени и пълна свобода на действие, но малцина са достигали толкова близо до изпълнението на това обещание, колкото Hello Games – разработчик на No Man’s Sky. Ако сте смятали, че градовете, фентъзи кралствата и идиличните тропически острови, по които сте скитали до момента в игрите са огромни, пробвайте да си представите едно число, казващо всичко за направилия дългоочакваната си премиера No Man’s Sky – 18 446 744 073 709 551 616. Това е броят на планетите, на които можете да кацнете с космическия си кораб и да изследвате в играта. Няма грешка – 18 квадрилиона! Различни, пълни с живот, опасности и неочаквани приключения планети“ – Александър Бакалов, ПР мениджър на Pulsar Games.

Вдъхновени от творбите на класиците във фантастиката Артър Кларк и Айзък Азимов, авторите на играта създават уникален алгоритъм, благодарение на който всяка планета е уникална, неизследвана и генерирана на случаен принцип. Това на практика е безкрайно приключение, което можете да играете с години, дори и след като сте се насладили на един от четирите финала, проследяващи развръзката в междугалактическата война, на която ще станете свидетели.

Освен това в No Man’s Sky няма да срещате само управлявани от изкуствен интелект сподвижници и противници. Всички играчи по света се намират на общи сървъри и след като откриете интересна нова планета, можете да изпратите координатите й на хора от цял свят. Дори и да не искате да го правите, няма да страдате от липса на компания – в играта са налични четири извънземни раси, всяка една от които – с уникален език, който трябва да изучавате дума по дума, ако искате да влезете в контакт с представителите й.

No Man’s Sky е проект, който е трудно да опишеш с думи, различни от „иновативен“ и „амбициозен“, а във веригата магазини Pulsar Games вече очакват бъдещите космически изследователи, нетърпеливи да се сдобият с играта.

Автор: