Microsoft срещу гнева, породен от Xbox One

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Искате да покажете на Microsoft какво ви е мнението за Xbox One? Е, няма да можете. Поне не и под официалните видео клипове в YouTube. Ако посетите YouTube канала на Microsoft, посветен на новата й конзола, ще видите, че коментарите вече са забранени.

Какво се случи? Защо налагат подобна цензура? Вижте промо клиповете. Да, коментари няма, но за сметка на това „нехаресванията“ са достатъчно много. Дори Лари „Майор Нелсън“ (директор на програмирането за Microsoft-ската гейм мрежа Xbox Live) се оттегли от Twitter за няколко дни. По всяка вероятност за да се отърси от всички негативни съобщения.

Нека обаче се върнем към YouTube. Преди коментарите да бъдат забранени, Pixel Enemy и NeoGaf успяха да направи няколко скрийншота. Какво казват хората? Неща от типа – “LOL, failbox” и “we don’t buy game consoles for TV”. Гневът е очевиден.

Нека обаче направим едно малко сравнение. Посетете YouTube страницата на Nintendo Direct и ще видите, че коментарите са активни. Същото важи и за видеото, анонсиращо PS4 на официалния канал на Sony. Коментарите са активни и в каналите Big ‘N’ и Sony. Само Microsoft ги забрани на официалните Xbox One видеа.

Можем само да се надяваме, че в рамките на E3 Microsoft ще успее да отмие срама от себе си и да отговори на ключови въпроси, които пиарите й така умело отбягват за момента. 

Ако все пак искате да изразите мнението си в YouTube видео относно Xbox One, може да го направите под този клип, до който Microsoft (все още)  не може да достигне…

Автор: Петър Йорданов