Microsoft обявяват втори модел на Xbox Series през август?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Появиха се слухове, че на предстоящо събитие Microsoft възнамеряват да разкрият втора next-gen конзола, която за момента носи кодовото име Lockhart. За него най-вероятно стои друг модел от предстоящата Xbox генерация – Xbox Series S (да не се бърка със "Series X"). В случая не става въпрос за юлското събитие, а за друго такова, което Microsoft планират през август. В интерес на истината слуховете за друг модел от серията циркулират от известно време.

Първоначалните планове на Microsoft са били представянето да се случи по време на E3 2020, но събитието в последствие бе спряно, а Microsoft трябваше да реорганизират плановете си. Подобно на много други компании те заложиха на серия представяния през годината, които да привлекат повече интерес към техните продукти.

Очакванията към Xbox Series S са да бъде по-бюджетния вариант на конзолата, респективно – с по-скромни възможности. Специфични детайли все още не са ясни (като параметри на хардуера, заглавия или цени), но най-вероятно всички или поне част от тях ще бъдат обявени заедно с конзолата.