Metro 2033 Redux е безплатна в Epic Games Store

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Пореден ден и поредната безплатна игра в Epic Games Store. Този път заглавието е не кое да е, а преработената версия на постапокалиптичният шутър на украинците от 4A Games – Metro 2033 Redux.

Не вярвам някой от вас да не е играл гореспоменатата игра или да не се е докосвал до някоя от частите на поредицата, но ако все пак има и такива – попълнете пропуска си моментално!

4A Games извървяха дълъг път от публикуването на първата си игра (Metro 2033 излезе през 2010г.) и със всяко свое следващо творение вдигаха рязко качеството. Апогеят на работата им без никакво съмнение е Metro Exodus от миналата година, игра която смазваше с атмосфера и с левел дизайн и уникално детайлен свят.

Въпреки че когато излезе преди 10 години, Metro 2033 издишаше откъм геймплей и ИИ на противниците беше на смехотворно ниво, атмосферата, която в последствие стана запазена марка на поредицата, поглъщаше безвъзвратно играча.

Днес, от Epic Games ни подаряват преработената Redux версия на първото Metro, която е на светлинни години от оригинала откъм гейм механики и ИИ на противниците, така че няма какво да се замисляте, а направо се хвърляйте през глава към едно мрачно и също толкова запомнящо се приключение из подземните лабиринти на московското метро. А, ако вече сте го направили, повторете го!

А защо след това не прочетете и книгите на Дмитрий Глуховски, вдъхновили поредицата?

Според лийкнатите списъци в Reddit, по всички личи, че следващата безплатна игра в EGS ще бъде Tropico 5.