LG и телевизорът на бъдещето

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

На бляскаво събитие в края на юни и посредством уникални светлинни инсталации LG Electronics (LG) представи най-новите модели от портфолиото OLED телевизори и на пазара в България. За целта компанията избра едно от най-модерните и елегантни пространства в сърцето на София – Галерия Сан Стефано. Там в колаборация с талантливия български артист Ясен Панов бе открита първата в България OLED изложба, включваща най-новите и невиждани произведения на изкуството на известния архитект и интериорен дизайнер, популярен със своите новаторски експериментални техники, представени чрез изключителната OLED технология на LG. Амбициозният и единствен по рода си в световен мащаб проект включва четири уникални OLED инсталации, които с помоща на звук и светлина карат картините да оживеят, отвеждайки посетителите в един друг свят. Изложбата ще остане отворена безплатно за посетители от 23-и до 25-и юни 2017 в известната модерна Галерия Сан Стефано в София.

“Тази колаборация за мен e не само страхотно преживяване, но и предизвикателна възможност да създам невиждано до сега произведение на изкуството”, каза Ясен панов. “Чрез четирите мащабни OLED инсталации от иновативни технологии на LG, аз вярвам, че хората ще преоткрият връзката си с изкуството по един много по-чувствен начин.”

Първата в България OLED изложба пресъздава симбиозата между артистичното творчество и технологията на бъдещето – LG OLED. По този начин към изкуството се присъединиха още няколко уникални произведения, цялото ново портфолио телевизори LG SIGNATURE OLED, начело с невероятния флагман wallpaper TV – модел W7. Той въплащава в себе си не само човешкия копнеж за изискан дизайн и красиво интериорно решение, но и задоволената ни потребност да се наслаждаваме на любимото си телевизионно сържание по възможно най-добрия начин, а именно професионалното кинематографско качество на картината в комфорта на собствения ни дом.

„В LG вярваме, че телевизията трябва да бъде много повече от предмет в хола. Телевизорите обикновенно имат централна роля както по отношение на интериора, така и по отношение на забавлението в ежедневието на цялото семейство. Следвайки тази философия, ние разработихме новите си телевизори от портфолиото, срещайки модерното изкуство с иноватината технология пред очите ви.“, каза Цоньо Михайлов, търговски мениджър в LG Electronics България.

Високотехнологичен тапет на стената ви
През 2017 премиум категорията оглавява моделът LG SIGNATURE OLED W7, който е с невероятна дебелина от едва 2,75 mm. LG OLED W7 е толкова тънък, защото създателите му са премахнали от екрана всички излишни елементи. По този начин W7 се превръща в нещо, което е далеч от традиционните представи за телевизор. Той е красив, тънък и подобно на дизайна Picture-on-Wall той се монтира директно на стена, точно като истинска картина. А технологията OLED на LG прави възможно телевизорът да бъде толкова невероятно тънък, буквално като лист, поставяйки основите на новата ера при телевизорите.

Перфектно черно и перфектни цветове – всичко, което OLED може най-добре
Всеки OLED панел е изграден от милиони самосветещи пиксели, който конкролират поотделно своята яркост. Те създават единствените по рода си безкраен контраст, перфектно черно и перфектни цветове с милярди нюанси от богати цветови палитри. По този начин, OLED не изисква отделна задна подсветка, която в конвенционалните LED телевизори заема значително физическо пространство зад екрана и съответно ги прави доста по-дебели. Това е една от основните причини OLED технологията в новите телевизори от LG да позволява съществуването на тънък дисплей, без излишни елементи, преминавайки всички бариери, познати в историята на телевизорите.

Следвайки смелите стъпки на успешния революционен дизайн picture-on-glass от 2016 година, компанията прави следващата голяма стъпка в посока създаването на тазгодишния флагмански модел, SIGNATURE OLED TV W7. Неговият панел представлява буквално плосък лист, който се монтира директно върху стената с миниатюрни магнити, превръщайки го в високотехнологичен тапет. Тази революционна крачка чертае пътя, по който бъдещите иновации ще трябва да вървят през следващите десетилетия, преминавайки от CRT към абсолютно плоски телевизионни екрани.

„Сигурно знаете, че миналата година отпразнувахме 50-годишнината си. Дълго време ние имахме една мечта. Мечтата да намерим решение, което да премахне всички излишни елементи от телевизорите, превръщайки ги в невероятно тънък, подобен на тапет, плосък лист върху стената ви. Мисля, че сега с LG SIGNATURE OLED W7 тази мечта се сбъдна и е вече реалност.“, добави Цоньо Михайлов.

Киносалон в хола
Редом до W7 се нареждат и другите изключително красиви модели – G7, E7, C7 и B7 – които също са част от семейството на LG SIGNATURE OLED TV. Опростени и елегантни, какъвто не случайно е и продуктовия им слоган – Simplicity. Perfection. Всеки телевизор пълния набор от най-високите HDR стандарти за качество на картината, включващи високо динамичен обхват на HDR формати, Dolby Vision и HDR 10 HLG (Hybrid Log Gamma) формати, както и Technicolor напреднали HDR формати и съдържание. С Active HDR – Dolby Vision телевизорът преработва и възпроизвежда HDR съдържание кадър по кадър, и при необходимост допълва картината с dynamic data. Този вид технология за възпроизвеждане на цветовете се използва за създаването на най-добрите холивудски филмови и телевизионни продукции. Всичко това, в допълнение със системата Dolby Vision, гарантира на потребителите истинско кино изживяване с още повече яркост, още по-живи цветове и динамични контрасти. Идеално чистият звук с технология Dolby Atmos прави зрителите част от случващото се на екрана чрез мощен, детайлен звук, изпълващ пространството около тях.

Новите OLED телевизори на LG идват с актуалната 3.5 версия на умната платформа WebOS, която осигурява интуитивна навигация и бърз достъп до HDR съдържание от Netflix или Amazon. В допълнение, спечелилата множество награди платформа WebOS 3.5 Smart TV наскоро получи сертификат от международната организация Common Criteria за сигурност на софтуера и защите на потребителските данни.

За първи път LG SIGNATURE OLED W7 бе показан в началото на тази година по време на изложението CES в Лас Вегас, където получи и престижното признание “Best of the Best” продукт. Моделите B7 и C7 са тънки като хартия и се предлагат в сребристо-бели цветове, докато моделите E7 и G7 идват с елегантен Picture-on-Glass дизайн на OLED панела върху специално дишащо стъкло. Всички нови модели от премиум категорията, включително флагмана W7, вече пристигнаха в България и могат да бъдат намерени в големите вериги за битова електроника в цялата страна.

Автор: