LG демонстрира нови монитори на IFA 2016

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 01 сеп. 2016

Компанията LG Electronics (LG) е световен лидер при мониторите с широко аспектно съотношение 21:9 в продължение на три последователни години и сега е готова да смае всички с двете си нови предложения на 21:9 UltraWide монитори по време на IFA 2016 в Берлин. 38-инчовият UltraWide извит монитор (модел 38UC99) и 144-херцовият IPS 21:9 извит UltraWide гейминг монитор (34UC79G) въвеждат значими иновации при дисплеите. И двата монитора имат класическите функции на LG мониторите 21:9 UltraWide, като например широк зрително поле, пресъздаване на живи цветове и лесна ползваемост.

Моделът 38UC99 няма конкуренция по отношение на големината на екрана и е идеален за задачи, които изискват внимание към детайла. В допълнение към голямата му площ, страхотната IPS UltraWide QHD+ резолюция на този монитор (3840 x 1600) и широката цветова гама, покриваща 99% от палитрата sRGB, правят 38UC99 естествен избор за всеки, който взема визуалната производителност на сериозно. Мониторът пресъздава потапяща, кристално чиста картина и има някои допълнителни функции, улесняващи удобството, които допринасят за невероятно зрително преживяване, без аналог в индустрията. Тези функции правят 38UC99 перфектния монитор за прикачане към работна станция и съответно идеалното решение за професионалистите, работещи в сферата на визуалните изкуства, анализите на големи обеми от данни и всички онези, работещи по много задачи едновременно.

38UC99 е първият UltraWide™ монитор, който има USB Type-CTM порт и чрез него потребителите могат да отправят поглед в бъдещето на свързаността. Този порт позволява предаването на съдържание и данни, както и възможността да зареждате друго устройство, като например смартфон или лаптоп. Мониторът има и USB 3.0 Quick Charge функции, с които можете да персонализирате опциите на дисплея само с няколко кликвания на мишката и да съхранявате персонализирани цветови настройки с лесния за ползване софтуер Onscreen Control и настройката My Display.

38UC99 е също толкова подходящ за забавление, както и за работна ефективност. С двата си вградени говорителя от 10W, съвместими с Bluetooth, 38UC99 предлага аудио с богат бас в басовия диапазон от 85Hz. Тази внушителна аудио система подобрява цялостното потребителско преживяване с дълбокия си, богат звук. Функцията за намаляване на размазването при движещи се обекти с една милисекунда (Motion Blur Reduction) подобрява гейминг преживяването като намалява остатъчните изображения, които често се получават при игри с бърз екшън. Освен това, добавянето на технологията AMD FreeSyncTM осигурява гладка игра, без насичане.

34UC79G е първият в света 144-херцов IPS 21:9 извит UltraWide TM гейминг монитор, който съчетава невероятно бърза честота на опресняване с мощна технология за намаляване на размазването при движещи се обекти. Мониторът гарантира плавно преминаване на изображенията без досадните остатъчни изображения, а IPS дисплеят осигурява точно цветопредаване от който и да е ъгъл, без изкривяване. С функции като Black Stabilizer и Dynamic Action Sync, 34UC79G е специално създаден да посрещне нуждите на днешните геймъри. Black Stabilizer осигурява допълнителен контраст, който дава възможност на зрителите да засекат и най-тъмните предмети, скрити в трудно видими области от играта. Dynamic Action Sync намалява входния лаг, за да могат потребителите да се насладят на бърза игра без никакви забавяния.

Мониторът предлага и „crosshair“ опция, добавяща фиксирана мишена в центъра на екрана, за да увеличи точността по време на FPS игри. Има и кука за закачане на кабела на мишката, за да се предотврати съпротивление, потенциално причинено от движението на кабела. Извитата форма на монитора и аспектното съотношение от 21:9 правят 34UC79G монитор, предоставящ гейминг изживяване от световна класа за феновете на FPS, RTS или MMORPG.

34UC79G включва и много практични функции, които пасват на начина на потребление на гейминг феновете. Те включват опция за накланяне на екрана, настройване на височината и кука за кабела на мишката, която минимизира оплитането на кабелите.

“Притежавайки таблети и смартфони, потребителите в днешно време не се чувстват „вързани“ за бюрата си и затова е по-важно от всякога мониторите да предлагат допълнителни ползи и удобства,” каза Браян Куон, президент на LG Home Entertainment Company. “LG е марка номер едно при мониторите с аспектно съотношение 21:9, защото ние бяхме първите, които осъзнаха че потребителите възприемат нови начини да работят и играят.”

Автор: