Ice T настоява за нова игра от серията Def Jam за Xbox series X и PS5

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Хип-хопът и видео игрите винаги са си подхождали, както можем ясно да видим в класическата 3D fighting game Def Jam. Докато за нкои тя заема  важно място в сърцето им, други смятат, че времето й е отминало. Въпреки това, сега всичко може да се промени, след като рапърът и gamer-eнтусиаст Ice-T обяви, че иска нова игра от франчайза.

За тези, които не знаят, Def jam беше поредица от 3D fighting игри на EA, в която можеше да се играе с различни известни хип-хоп артисти като Redman, Ghostface Killah, Slick Rick, Xzibit и Snoop Dogg

В tweet-а си Ice-T сложи скрийншот на character select screen-а от Def Jam: Fight for NY. Бил е избран неговият герой с caption-а :

"Gamer Stuff: I think they really need to reboot this game for the new consoles.."

Въпреки ентусиазма на музиканта, за жалост не е имало никакви индикации, че серията може да се завърне в близкото бъдеще. През 2018 официалния twitter акаунт на Def Jam Recordings подразни феновете със загатване за продължение на играта Def Jam: Fight for NY, но от това не излезе нищо повече.

С това на ум, Ice-T е човек, с който трудно се спори, и има дълга история от появи в различни компютърни игри: от Арън Грифин в Gears of War 3 до ролята на плюшеното жовотно с изкуствен интелект BALEX в скорошната Borderlands 3.

Въпреки че е трудно да се предположи дали tweet-а на Ice-T би накарал EA да преосмислят завръщането на хип-хоп битките, интересно е да си представим как би изглеждала нова игра от тази поредица. Вместо да разменят punchline-ове чрез diss track-ове, играчите могат да видят как Meek Mill и  Drake разменят истински юмруци. Или пък Pusha T и Drake могат да разрешат проблемите си с ghostwriting като някой превърне другия в истински дух. Всъщност май доста рапъри биха искали да разрешат проблемите си с Drake по някакъв начин.